Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Ani zavedení eura neodradilo řadu českých turistů od návštěvy oblíbeného Jadranu. Chorvatsko je zkrátka ideální prázdninovou destinací, kde panuje příjemné klima a moře je díky pozvolnému vstupu a malým vlnám vhodné pro každého. Kde se ale při návštěvě ubytovat a co dalšího je na Chorvatsku tak lákavé?

Možnosti ubytování v Chorvatsku

Ubytovat se v Chorvatsku můžete v apartmánech, hotelech či kempech. Apartmány jsou skvělé v tom, že vás nijak neomezují a jste nezávislí. K dispozici máte ložnici, vlastní kuchyňku i toaletu a apartmán slouží jako váš letní byt.

Jak ušetřit na dovolené? Vsaďte na last minute nabídky

Pokud si chcete užít příjemnou dovolenou u moře za co nejnižší částku, počkejte si na ty nejvýhodnější nabídky. Last minute Chorvatsko může cenu ubytování snížit o pět, deset, ale třeba i o padesát procent.

Pláže s jemným pískem i oblázky? V Chorvatsku si přijde na své každý

Chorvatsko je zemí mnoha tváří. Například pláže, členité pobřeží a tyrkysově zbarvené moře dělají z této země ráj na zemi. Oblast, kterou se rozhodnete navštívit, si můžete vybírat podle toho, zda toužíte po písčité pláži, dáváte přednost molům nebo se rádi procházíte po oblázcích.

Nádherné přírodní parky

Synonymem Chorvatska je také nádherná příroda. Národní parky Plitvická jezera, Krka a Paklenica patří k místům, která byste alespoň jednou měli navštívit. V nich vás totiž okouzlí přírodní krásy, na které budete ještě dlouho vzpomínat.

Historie na každém kroku

Také z pohledu historie a architektury má Jadran co nabídnout. Diokleciánův palác, rodiště Marca Pola, romantické uličky, původní domy, amfiteátry a spousta dalších zajímavých míst se nachází právě v Chorvatsku.

Celoročně příjemné klima

Na Jadran můžete utéct také na jaře i na podzim a užít si zde mnohem příjemnější klima než to, které máme v Česku. Dokonce i zimy jsou tu poměrně mírné a snesitelnější než u nás.

Bezpečí na prvním místě

Rádi navštěvujete místa, kde se nemusíte mít neustále na pozoru před zloději a násilníky? I tehdy byste měli vyrazit vstříc chorvatským hranicím. Z pohledu bezpečnosti se totiž jedná o lokalitu, kde si budete připadat bezpečně a výskyt zločinu je nízký.

Oblíbené místo filmařů

V souvislosti s Jadranem samozřejmě musíme zmínit také oblíbený seriál Hry o trůny. Chorvatsko je totiž u filmařů velmi oblíbené, protože nabízí skvělé kulisy a ušetří filmovým štábům finance, jež by jinak padly na výrobu kulis. Natáčela se zde ale také řada dalších filmů, například Poklad na Stříbrném jezeře, Účastníci zájezdu, Diana, Šťastný nový rok 2: Dobro došli a také seriály Boj o moc a Na vlnách Jadranu. Patříte-li k filmovým a seriálovým fanouškům, můžete se vydat po stopách svých oblíbených hrdinů a navštívit filmové i seriálové lokace.

Vyrazte do Chorvatska za kulturou

Kromě moře, turistických tras, architektonických skvostů a národních parků je možné se do Chorvatska vydat také za kulturou. Vybrat si můžete z řady festivalů, lokálních oslav a slavností, hudebních a tanečních událostí i oblíbených plážových párty. Provětrejte své šatní skříně, sbalte si své oblíbené letní outfity a vydejte se za zábavou do Chorvatska, kde vás přivítají srdeční obyvatelé, spousta slunečních dní, příjemné venkovní teploty a zažijete zde spoustu nových zážitků, na které budete dlouho vzpomínat.

Chcete-li změnit prostředí a vydat se do země, kde je možné procházet se po písčitých plážích, skákat z mola rovnou do tyrkysově zbarvené vody, kochat se pohledy na desítky vodopádů, dát si do těla při túře a toulat se po místech, která znáte z televizní obrazovky, vydejte se na Jadran.

Související

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

Více souvisejících

pr článek dovolená Chorvatsko

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Cristiano Ronaldo

Euro 2024: Hašek by rád porazil Ronalda, portugalskému kouči Martínezovi se styl Čechů líbí

Očekávaný vstup do fotbalového Eura z pohledu české fotbalové reprezentace se blíží, jelikož už v úterý večer od 21:00 nastoupí v Lipsku do duelu proti Portugalsku. Tedy proti týmu, který je pasován mezi největší favority celého turnaje. Z české strany vyšlo najevo, že jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, i kapitán Tomáše Součka, jenž měl problémy s nohou a úlevy na trénincích. Portugalský stratég  Roberto Martínez českou reprezentaci nehodlá nikterak podceňovat.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Palestina

Palestina míří ke kolapsu. Vznikne druhá Gaza, varují Norové

Palestinská samospráva by se mohla v nadcházejících měsících rozpadnout, uvedl v pondělí norský ministr zahraničí Espen Barth Eide. Důvodem je údajně nedostatek finančních prostředků, pokračující násilí a skutečnost, že půl milionu Palestinců nesmí pracovat v Izraeli, uvedl server CNN.

před 3 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Slováci příkladným srdnatým výkonem a týmovou bojovností udolali Belgii 1:0

V rámci letošního fotbalového Eura v Německu se zrodilo první velké překvapení a postarali se o něj Slováci, když udolali favorizované Belgičany 1:0 zásluhou gólu Ivana Schranze ze 7. minuty po hrubé chybě v belgické obraně. Slovákům navíc vedle srdnatého výkonu a týmové bojovnosti přálo i štěstí, když hned dvě branky Romela Lukaka nebyly uznány po zásahu VARu. Nejprve kvůli ofsajdu, poté kvůli hraní rukou. Na belgické straně byla vidět spousta špatných rozhodnutí v klíčových momentech.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Filip Turek

Turek by měl Starostům poděkovat za kampaň, kterou pro něj odvedli, říká politický konzultant pro EZ

Politický konzultant a stratég Karel Komínek ze společnosti IPM Consultning a zakladatel Institutu politického marketingu v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vysvětlil, proč ve volbách do Evropského parlamentu uspěla koalice Přísahy a Motoristů. Podle něj by měl lídr kandidátky Filip Turek poděkovat hnutí STAN za kampaň, kterou pro něj odvedl. „Tím, že na něj začali reagovat z pozice strany, která sedí ve vládě, legitimizovali pozici pana Turka coby vyzyvatele a dodali mu tolik potřebnou relevanci a dosah,“ říká.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Princezna Kate je zpět a řekla: Dělám pokroky, ale ...jsou dobré a špatné dny

Tradiční vojenská přehlídka Trooping the Colour, která se koná od 17. století, je pro Brity oslavou narozenin panovníka a celé monarchie. Největší pozornost byla věnována princezně Kate, která se poprvé od oznámení své diagnózy objevila na veřejnosti.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy