Ani Kovář, ani Vaclík. Do pražské Sparty přichází dánský gólman Vindahl Jensen

Už nemohli dál čekat. V době, kdy se sparťani začínají chystat na boje o Ligu mistrů, se jejich vedení rozhodlo angažovat do svých řad nového gólmana. Post brankářské jedničky byl dosud velkou neznámou, protože Matěj Kovář se po mistrovské sezóně vrátil do Manchesteru United, se kterým začal trénovat na novou sezónu. Přestože v těchto dnech trénoval společně s Tomášem Vaclíkem v Praze, nakonec Pražané ani po jednom z nich nesáhli. Na Letnou naopak zamířil krajan dánského stratéga Briana Priskeho Vindahl Jensen, jenž naposledy hostoval v německém Norimberku. 

"Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme. Jeho výkony ve druhé Bundeslize jsme v minulé sezoně pravidelně sledovali," představil novou posilu mezi tři sparťanské tyče sportovní ředitel Tomáš Rosický pro klubový web, kde také prozradil, jaká je aktuální situace kolem Matěje Kováře. "Matěj Kovář společně se svojí agenturou a Manchesterem United nadále zvažují, jak bude pokračovat jeho kariéra. My jsme si přáli, aby to bylo ve Spartě, ale v tento moment už nemůžeme nadále čekat. Blíží se vrchol našeho léta v podobě kvalifikace Ligy mistrů. Jak jsem řekl už v průběhu soustředění v Rakousku, pokud teď nemůžeme přivést Matěje, musíme na to reagovat." 

Vindahl Jensen tak svým příchodem rozšíří dánskou enklávu v týmu pražské Sparty a setká se tak s dánskou částí realizačního týmu i s krajany v kádru Casperem Höjerem a Asgerem Sörensenem. Ten mimochodem před Spartou oblékal taktéž dres Norimberku. Sám Jensen neskrýval radost z nového angažmá. "Dnešek je pro mě velkým dnem. Sparta je velký klub, určitě ten největší v Česku. Věřím a zároveň se těším, že tu dosáhnu velkých věcí. Osobně chci nastoupit do co největšího počtu zápasů a být členem týmu, který vyhraje ligu a postoupí do skupiny Ligy mistrů," nechal se slyšet Jensen pro sparťanský web. 

S českým fotbalem už má zkušenosti. Nejenže se před dvěma lety utkal jeho Alkmaar s Jabloncem v rámci skupiny Evropské konferenční ligy, přičemž nejprve tehdy doma vyhrál 1:0 a na severu Čech pak remizoval 1:1, ale má nedávnou zkušenost i s pražskou Spartou. S tou Norimberk v přípravě na minulou sezónu prohrál 1:3. "Prohra samozřejmě nikdy není příjemná, do toho ten inkasovaný gól natáčený na bodycam (z pohledu hráče), který na mě pořád vyskakoval na sociálních sítích. Odteď tu ale budu nastupovat na té správné straně," vzpomínal na vzájemné utkání Jensen odlehčeně. 

Kromě Norimberku prošel Jensen v minulosti taktéž nizozemským Alkmaarem, v jehož dresu nastoupil do osmi duelů Evropské konferenční ligy a hned čtyřikrát z toho vychytal nulu, a také v norském Nordsjällandu. Chytal za dánský reprezentační tým hráčů do 21 let, do A-týmu byl už sice nominován, ale ještě za něj ani jednou nestartoval. "Nebojím se hrát nohama, určitým způsobem také rád podporuji ofenzivu. Někteří by o mně možná řekli, že jsem typ moderního brankáře. Vím, jaké jsou moje přednosti," pravil sebevědomě Jensen. 

Související

AC Sparta Praha

Potvrzeno. Brian Priske odchází ze Sparty do Feyenoordu, nástupcem se stává asistent Friis

To, o čem se v posledních dnech ve fotbalovém zákulisí neustále spekulovalo, se stalo skutečností. Fotbalová Sparta oznámila odchod svého úspěšného trenéra Dána Briana Priskeho, jenž tak míří za novým angažmá do Feyenoordu Rotterdam. Stává se tak po dvou letech působení na Letné, kde s Pražany dvakrát vyhrál ligový titul a jednou také český pohár. Ve Feyenoordu se stane nástupcem Arneho Slota, jenž od příští sezóny bude trénovat Liverpool. To Spartu nově povede dosavadní asistent Lars Friis.
Spartu čeká změna trenéra.

Už to zbývá jen oficiálně potvrdit. Priske měl s Feyenoordem podepsat smlouvu až do roku 2027

Sága kolem oficiálně stále ještě sparťanského trenéra Briana Priskeho pokračuje. Podle posledních informací dánských médií už má být v podstatě ve věci odchodu tohoto dánského stratéga do Feyenoordu Rotterdam hotovo. Vedení obou klubů se mělo dohodnout podle deníku Bold na odstupném 1,7 milionu eur (zhruba 42 milionů korun), což potvrdil i italský fotbalový novinář známý tím, že je dobře informován, Fabrizio Romano. Navíc měl již s Feyenoordem podepsat smlouvu až do roku 2027. Přestože se spekulovalo i o odchodu asistenta Larse Friise, právě on by se měl stát nakonec Priskeho nástupcem na Letné.

Více souvisejících

AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Dmitrij Peskov

Rusové řeší s Američany možnou výměnu Gershkoviche za jiného vězně

Rusko je v kontaktu se zástupci USA ohledně možné výměny vězňů, která by zahrnovala i zadrženého amerického novináře Evana Gershkovich, uvedl v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Soud s Gershkovichem má začít příští týden. První stání je naplánováno na 26. června, případ se bude projednávat za zavřenými dveřmi.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Angličané si došli pro povinnou výhru nad Srbskem. Přesto měl jejich výkon rezervy

O večerní nedělní duel fotbalového evropského šampionátu v Německu se postarali hráči Srbska a Anglie. Střetnutí začalo už před zápasem, jelikož v ulicích Gelsenkirchenu se mezi sebou střetly fanouškovské tábory obou mužstev a museli zasahovat policisté. Nebylo proto divu, že Evropská fotbalová unie UEFA označila zápas za rizikový a nebyla tak nouze o zvýšená bezpečností opatření. Během samotného duelu k žádnému excesu naštěstí nedošlo. Naopak v něm došlo k jediné brance, kterou v 13. minutě zaznamenal Bellingham. K další změně skóre už nedošlo.

včera

Jason Sudeikis (uprostřed) jako Ted Lasso.

Začalo Euro. Které fotbalové filmy a seriály jsou nejlepší?

Následující měsíc se ponese ve znamení právě započatého mistrovství Evropy ve fotbale. U této příležitosti se podíváme na rozmanitý výběr hraných filmů a seriálů z prostředí nejpopulárnějšího sportu světa. Držíme se čistě osudů ze samotných trávníků a vynecháváme tak snímky tematizující fanouškovské světy, jako například Proč?, Muži v offsidu či Hooligans.

včera

Kim Čong-un se loni setkal s Vladimirem Putinem na kosmodromu Vostočnyj.

Setkání Kima a Putina v KLDR je na spadnutí. Nadšení z toho nejsou ani v Pekingu

Setkání severokorejského vůdce Kim Čong-una a ruského prezidenta Vladimira Putina se nezadržitelně blíží. Dvě nejsilněji sankciované země zakládají spolupráci, která může mít závažné dopady na konflikt na Ukrajině i na zhoršování napětí mezi hlavními světovými mocnostmi. Nejenže s tímto sbližováním není spokojený Washington, nadšením neskáčou ani v Pekingu. 

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

TrollWall

TrollWall AI překročil hranice Česka a Slovenska, před škodlivým obsahem chrání stále více firem

Slovenský startup TrollWall AI na sebe v Česku poprvé upozornil v předvolební kampani prezidenta Petra Pavla, kdy svojí unikátní webovou aplikací chránil profily na sociálních sítích před škodlivým obsahem a mírnil reputační rizika. Nástroj používaný při ochraně před vulgarismy, nenávistnými projevy a spamem už používá česká policie či armáda i velké korporace. A klientů přibývá i mimo evropský kontinent.

včera

včera

včera

včera

Dmitrij Peskov

Rusové poprvé komentovali výsledky summitu. Peskov promluvil

Moskva se v pondělí poprvé podělila o názor na závěry víkendového mírového summitu o Ukrajině ve Švýcarsku. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova má konference zanedbatelné výsledky, přičemž se podle Ruska ukázalo, že jednání bez něj jsou zbytečná.

včera

včera

včera

Deset lidí je po nehodě turistického autobusu stále v péči nemocnic na Islandu

Na Islandu zůstává po páteční nehodě v nemocnicích asi deset českých občanů, informovala ČT s odkazem na ministerstvo zahraničí. Dva nejvážněji zranění lidé už podle zástupců cestovní kanceláře nejsou v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy