Mick Schumacher míří jako šampion F2 do formule 1

Jednadvacetiletý Mick Schumacher se v příštím roce zapojí do formule 1. Zisk titulu šampiona seriálu F2 potvrdil v Bahrajnu, ačkoliv v posledním závodě sezony v Sáchiru nebodoval.

Schumacher v sezoně čítající 18 závodů vybojoval dvě vítězství a dalších sedm pódiových umístění. Mick Schumacher tak dosáhl na titul, který jeho otci Michaelovi chyběl. Sedminásobný mistr světa se do formule 1 dostal přímo z formule 3.

Pilot týmu Prema Racing vyhrál juniorský šampionát s náskokem 14 bodů před Britem Callumem Ilottem, který je stejně jako syn legendárního Michaela Schumachera rovněž členem jezdecké akademie Ferrari.

Titulem v F2 navázal Mick Schumacher na dva roky staré prvenství v mistrovství Evropy formule 3. Pro příští sezonu získal angažmá v týmu F1 Haas, kde bude jeho kolegou stejně starý Rus Nikita Mazepin. Ten v šampionátu F2 obsadil páté místo.

Související

Mick Schumacher měl nehodu

Závodník Formule 1 Mick Schumacher měl nehodu

Závodník Formule 1 Mick Schumacher má za sebou jednu masivní karambol, po kterém se chvíli nevědělo, zda syn sedminásobného mistra světa není vážně zraněn. I proto televize po nějakou dobu nevysílala záběry z místa nehody.
Michael Schumacher

RECENZE: Schumacher aneb portrét jedinečné osobnosti Formule 1

Snímek zachycuje nejdůležitější momenty kariéry i osobního života jednoho z nejlepších pilotů Formule 1 v historii. Schumacher byl nejen vynikající závodník, ale také příjemná lidská osobnost, kterou nehoda změnila k nepoznání. Nechybí počátek kariéry, raketový vzestup, smrt Ayrtona Senny či kontroverzní události s Damonem Hillem.

Více souvisejících

Mick Schumacher formule 2

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Vladimír Putin na summitu Rusko Afrika 2023

Putin dorazil do KLDR. Rusko by mohlo pomáhat Severní Koreji s jaderným programem, obává se NATO

Letadlo s ruským prezidentem Vladimirem Putinem přistálo dnes večer v Pchjongjangu, informoval server BBC. Putin zahájil dvoudenní návštěvu Severní Koreje, během níž se setká s jejím vůdcem Kim Čong-unem. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg varoval, že Putinova návštěva této totalitní země má "mezinárodní dopad". Spekuluje se, že Pchjongjang by mohl poskytnout Moskvě vojenskou podporu v její válce proti Ukrajině, která trvá už přes dva roky.

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

Kyjev: Ruští vojáci uřízli hlavu ukrajinskému vojákovi

Ukrajinský generální prokurátor Andrij Kostin obvinil ruské invazní jednotky, že v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny uřízly hlavu ukrajinskému vojákovi. Podle Kostina dostali ruští vojáci ve Volnovašském okrese od svých velitelů rozkaz, aby ukrajinské vojáky nezajímali, ale brutálně je zabili. Moskva se k těmto obviněním nevyjádřila.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Anouk Aimée

Ve věku 92 let zemřela Anouk Aimée, legenda francouzského filmu

Ve věku 92 let zemřela v úterý v Paříži francouzská herečka Anouk Aimée, známá především svou rolí ve filmu "Muž a žena" od režiséra Clauda Leloucha z roku 1966, kde hrála po boku Jeana-Louise Trintignanta. Zprávu o její smrti oznámila její dcera Manuela Papatakisová na Instagramu.

před 4 hodinami

Čína, ilustrační fotografie

Čína se ostře ohradila proti kritice Stoltenberga

Čína v úterý ostře reagovala na prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, který ji obvinil z podpory Ruska a z eskalace války na Ukrajině. Peking vyzval NATO, aby se zaměřila na sebereflexi namísto útoků a očerňování. Uvedla to agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Mark Rutte, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Rutte má zelenou. Na cestě do vedení NATO ho podpořilo Slovensko i Orbán

Maďarsko je ochotno podpořit kandidaturu Marka Rutteho na pozici generálního tajemníka NATO, uvedl v úterý maďarský premiér Viktor Orbán na sociální síti X. Odcházející nizozemský premiér Mark Rutte se setkal s Viktorem Orbánem na okraj neformálního summitu lídrů členských zemí EU v Bruselu.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Cristiano Ronaldo

Euro 2024: Hašek by rád porazil Ronalda, portugalskému kouči Martínezovi se styl Čechů líbí

Očekávaný vstup do fotbalového Eura z pohledu české fotbalové reprezentace se blíží, jelikož už v úterý večer od 21:00 nastoupí v Lipsku do duelu proti Portugalsku. Tedy proti týmu, který je pasován mezi největší favority celého turnaje. Z české strany vyšlo najevo, že jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, i kapitán Tomáše Součka, jenž měl problémy s nohou a úlevy na trénincích. Portugalský stratég  Roberto Martínez českou reprezentaci nehodlá nikterak podceňovat.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nastane druhá korejská válka? Poloostrov je v napětí, balónek s odpadem brzy může vystřídat jaderná hlavice

Korejský poloostrov se poslední dobou blíží válce rychleji než kdy dřív. Dědictví války z 50. let tak stále pokračuje a hrozí, že se křehké příměří změní v brutální a krvelačný konflikt. Tentokrát ale má Severní Korea k dispozici jaderné zbraně, takže papírová převaha jihokorejské armády nemusí znamenat vůbec nic. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy