Liga mistrů: Vlastní gól obral Slovan o výhru nad Borisovem, Porto slavilo v Lille

Bratislava - Nepěknou pachuť musí mít pro bratislavský Slovan remíza 1:1 s BATE Borisov. Slovenský celek mohl v prvním utkání play-off Ligy mistrů doma vyhrát, ale druhá branka Vitteka nebyla pro ofsajd uznána. Jablonský si navíc dal vlastňák.

Pro českého diváka byl ve středečním programu 4. předkola Ligy mistrů nejzajímavější souboj Slovanu Bratislava s běloruským Borisovem. Když neuspěla Sparta, mohl do základní skupiny milionářské soutěže nahlédnout alespoň zástupce bývalého federálního partnera.

První dějství se ale podle představ českého trenéra Straky rozhodně nevyvíjelo. Hned v 10. minutě sice měl příležitost po závaru ve vápně Čikoš, ale nedal. Borisov mohl do vedení poslat Kryvec, který ale z trestného kopu trefil pouze břevno. Nakonec se ale Bělorusové těsně před přestávkou prosadili.

Centr aktivního Kryvce si do vlastní branky srazil nešťastník Jablonský - 0:1.

Slovan se nemohl dlouho prosadit, ale jeho vytrvalá hra přinesla ovoce v 80. minutě, kdy veledůležitý gól trefil střídající veterán Róbert Vittek. A to nebylo vše! Hned vzápětí vybuchl stadion Pasienky v novou vlnu euforie, kterou ale utnul praporek rozhodčího.

Po remíze 1:1 si tak lepší pozici do odvety vybojoval běloruský celek. Vše je ale otevřené.

Ani v dalších zápasech středečního programu mnoho branek nepadalo. Zvítězit dokázal Petrohrad, kterému na kvalitní výsledek z Lutychu stačila jediná branka Šatova. Nejtěsnějším možným rozdílem triumfovalo také Porto v Lille, v jehož dresu proseděl zápas na lavičce David Rozehnal.

Poslední dvě utkání skončila remízou 1:1. Celtic nevyužil dobrého vstupu do utkání v Mariboru, když se už v 6. minutě trefil MacGregor a odváží plichtu, stejně jako APOE z Aalborgu.

Konečné výsledky 4. předkola Ligy mistrů UEFA (20. 8. 2014):

Slovan Bratislava - BATE Borisov 1:1 (0:1)Branky: 80. Vittek – 44. Jablonský (vlastní)

Aalborg - APOEL FC 1:1 (1:0)Branky: 16. Thomsen – 54. Vinicius

NK Maribor - Celtic Glasgow 1:1 (1:1)Branky: 14. Bohar – 6. McGregor

Standard Lutych - Zenit Petrohrad 0:1 (0:1)Branky: 16. Šatov

Lille OSC - FC Porto 0:1 (0:0)Branky: 61. Herrera

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů František Straka

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Dmitrij Peskov

Rusové řeší s Američany možnou výměnu Gershkoviche za jiného vězně

Rusko je v kontaktu se zástupci USA ohledně možné výměny vězňů, která by zahrnovala i zadrženého amerického novináře Evana Gershkovich, uvedl v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Soud s Gershkovichem má začít příští týden. První stání je naplánováno na 26. června, případ se bude projednávat za zavřenými dveřmi.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Angličané si došli pro povinnou výhru nad Srbskem. Přesto měl jejich výkon rezervy

O večerní nedělní duel fotbalového evropského šampionátu v Německu se postarali hráči Srbska a Anglie. Střetnutí začalo už před zápasem, jelikož v ulicích Gelsenkirchenu se mezi sebou střetly fanouškovské tábory obou mužstev a museli zasahovat policisté. Nebylo proto divu, že Evropská fotbalová unie UEFA označila zápas za rizikový a nebyla tak nouze o zvýšená bezpečností opatření. Během samotného duelu k žádnému excesu naštěstí nedošlo. Naopak v něm došlo k jediné brance, kterou v 13. minutě zaznamenal Bellingham. K další změně skóre už nedošlo.

včera

Jason Sudeikis (uprostřed) jako Ted Lasso.

Začalo Euro. Které fotbalové filmy a seriály jsou nejlepší?

Následující měsíc se ponese ve znamení právě započatého mistrovství Evropy ve fotbale. U této příležitosti se podíváme na rozmanitý výběr hraných filmů a seriálů z prostředí nejpopulárnějšího sportu světa. Držíme se čistě osudů ze samotných trávníků a vynecháváme tak snímky tematizující fanouškovské světy, jako například Proč?, Muži v offsidu či Hooligans.

včera

Kim Čong-un se loni setkal s Vladimirem Putinem na kosmodromu Vostočnyj.

Setkání Kima a Putina v KLDR je na spadnutí. Nadšení z toho nejsou ani v Pekingu

Setkání severokorejského vůdce Kim Čong-una a ruského prezidenta Vladimira Putina se nezadržitelně blíží. Dvě nejsilněji sankciované země zakládají spolupráci, která může mít závažné dopady na konflikt na Ukrajině i na zhoršování napětí mezi hlavními světovými mocnostmi. Nejenže s tímto sbližováním není spokojený Washington, nadšením neskáčou ani v Pekingu. 

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

TrollWall

TrollWall AI překročil hranice Česka a Slovenska, před škodlivým obsahem chrání stále více firem

Slovenský startup TrollWall AI na sebe v Česku poprvé upozornil v předvolební kampani prezidenta Petra Pavla, kdy svojí unikátní webovou aplikací chránil profily na sociálních sítích před škodlivým obsahem a mírnil reputační rizika. Nástroj používaný při ochraně před vulgarismy, nenávistnými projevy a spamem už používá česká policie či armáda i velké korporace. A klientů přibývá i mimo evropský kontinent.

včera

včera

včera

včera

Dmitrij Peskov

Rusové poprvé komentovali výsledky summitu. Peskov promluvil

Moskva se v pondělí poprvé podělila o názor na závěry víkendového mírového summitu o Ukrajině ve Švýcarsku. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova má konference zanedbatelné výsledky, přičemž se podle Ruska ukázalo, že jednání bez něj jsou zbytečná.

včera

včera

včera

Deset lidí je po nehodě turistického autobusu stále v péči nemocnic na Islandu

Na Islandu zůstává po páteční nehodě v nemocnicích asi deset českých občanů, informovala ČT s odkazem na ministerstvo zahraničí. Dva nejvážněji zranění lidé už podle zástupců cestovní kanceláře nejsou v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy