Petr Rada: Vítězství z Hradce jsme nutně potřebovali

Hradec Králové - Dlouhé čekání hráčů a fanoušků FC Vysočina na první vítězství je u konce! Zrodilo se v 7. kole Synot ligy v Hradci Králové, bylo zasloužené a snad přišlo v pravou chvíli. Kouč Petr Rada měl na pozápasové tiskové konferenci po dlouhé době důvod k úsměvu.

Co zaznělo v jeho hodnocení vítězného duelu? „Věděli jsme, že Hradec v posledních dvou kolech udělal čtyři body a dařilo se mu. Bylo to znát i v první pětadvacetiminutovce zápasu, kdy jsme byli všude pozdě a nesbírali jsme odražené míče. Nedařilo se středové řadě. Jako bychom čekali, co se stane. Naštěstí nás domácí nepotrestali a my se dostali do zápasu. Začali jsme kombinovat, udrželi jsme balón a byli jsme nebezpeční směrem dopředu. Po jednom kontru se nám podařilo dostat do vedení, když Harba s přispěním štěstí holení otevřel skóre zápasu. Pro nás to bylo strašně důležité, protože jsme vůbec poprvé v sezóně vedli a tato výhoda pro nás představovala velké povzbuzení do zbytku utkání. První půli jsme tak výsledkově zvládli, ale herně jsme mohli být spokojeni jen z poloviny. Věděli jsme, že v Hradci nemůžeme uspět, když budeme celé druhé dějství jen bránit, tudíž jsme nejen zodpovědně bránili, ale byli jsme aktivní i v útoku. Domácí si přesto dokázali jednu velkou šanci vypracovat a mohli vyrovnat. Naštěstí Hanuš k Prokešovi přistoupil včas a vychytal ho. Škoda, že poté Kučera ve velké šanci nezvýšil na 2:0. Naštěstí o devět minut později tento klíčový druhý gól zaznamenal Harba. Domácí poté ještě více otevřelo hru a Kukoľ mohl z brejku vstřelit třetí gól. Myslím si, že s ohledem na naši nelehkou situaci, jsme v Hradci podali dobrý výkon a zaslouženě jsme zvítězili," okomentoval zápas Petr Rada.

Jihlavský lodivod si je velmi dobře vědom důležitosti této výhry: „S ohledem na vývoj tabulky jsme dosáhli nesmírně cenného vítězství. Nutně jsme ho potřebovali, aby si hráči znovu ověřili, že jsou schopní střílet branky a vítězit. Snad jim psychicky pomůže do nadcházejících těžkých zápasů. V naší situaci si třech bodů strašně ceníme, ovšem svoji hodnotu budou mít až poté, co v sobotu na svém stadiónu porazíme Příbram. Na tento duel se musíme pečlivě připravit a soustředit. Půjde o další klíčové utkání, jiné nás už asi ani nečekají," zdůraznil Rada a doplnil: „K přípravě na zápas v Hradci nám nepochybně prospěla čtrnáctidenní reprezentační pauza. I s ohledem na fakt, že jsme do kádru a do sestavy mohli zapracovat pětici nově příchozích hráčů. Duel na východě Čech přinesl další pozitivum v tom, že se střelecky snad znovu chytil Haris Harba. Snad na trefy z Hradce naváže i v dalších kolech."

Jak duel okomentoval hostující kouč Luboš Prokopec? "Věděli jsme, že nás čeká velice důležitý zápas, protože kdybychom ho zvládli vítězně, tak bychom soupeři dokázali v tabulce odskočit. Myslím si, že v prvních 25. minutách jsme hráli velmi dobře, ale co nám to bylo platné, když nevystřelíte na branku. Pak jsme dostali branku, která nás rozhodila. Nedokázali jsme kombinovat. Domácí vyhráli zaslouženě a mě dnes mrzí, že jsme si totálně shodili předchozí výsledky. Zbylé dva góly byly už výsledkem toho, že jsme hráli vabank."

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Petr Rada (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 51 minutami

Jason Sudeikis (uprostřed) jako Ted Lasso.

Začalo Euro. Které fotbalové filmy a seriály jsou nejlepší?

Následující měsíc se ponese ve znamení právě započatého mistrovství Evropy ve fotbale. U této příležitosti se podíváme na rozmanitý výběr hraných filmů a seriálů z prostředí nejpopulárnějšího sportu světa. Držíme se čistě osudů ze samotných trávníků a vynecháváme tak snímky tematizující fanouškovské světy, jako například Proč?, Muži v offsidu či Hooligans.

před 1 hodinou

Kim Čong-un se loni setkal s Vladimirem Putinem na kosmodromu Vostočnyj.

Setkání Kima a Putina v KLDR je na spadnutí. Nadšení z toho nejsou ani v Pekingu

Setkání severokorejského vůdce Kim Čong-una a ruského prezidenta Vladimira Putina se nezadržitelně blíží. Dvě nejsilněji sankciované země zakládají spolupráci, která může mít závažné dopady na konflikt na Ukrajině i na zhoršování napětí mezi hlavními světovými mocnostmi. Nejenže s tímto sbližováním není spokojený Washington, nadšením neskáčou ani v Pekingu. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

TrollWall

TrollWall AI překročil hranice Česka a Slovenska, před škodlivým obsahem chrání stále více firem

Slovenský startup TrollWall AI na sebe v Česku poprvé upozornil v předvolební kampani prezidenta Petra Pavla, kdy svojí unikátní webovou aplikací chránil profily na sociálních sítích před škodlivým obsahem a mírnil reputační rizika. Nástroj používaný při ochraně před vulgarismy, nenávistnými projevy a spamem už používá česká policie či armáda i velké korporace. A klientů přibývá i mimo evropský kontinent.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov

Rusové poprvé komentovali výsledky summitu. Peskov promluvil

Moskva se v pondělí poprvé podělila o názor na závěry víkendového mírového summitu o Ukrajině ve Švýcarsku. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova má konference zanedbatelné výsledky, přičemž se podle Ruska ukázalo, že jednání bez něj jsou zbytečná.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Tomáš Řepa (použito se svolením T. Řepy)

Blížíme se k přímému angažmá zemí NATO na Ukrajině, říká expert pro EZ po summitu. Rusům doporučuje se zamyslet

Bezpečnostní expert Tomáš Řepa s Univerzity obrany v Brně v rozhovoru pro EuroZprávy.cz bilancoval možné důsledky mírového summitu ve Švýcarsku, který se konal během uplynulého víkendu. „Největší země světa by se měla zamyslet spíše nad tím, proč potřebuje další území navíc, když jejím obyvatelům se skutečně dobře nežije a mnohá místa jsou spravována mírně řečeno neefektivně,“ říká.

před 9 hodinami

Evan Gershkovich

Rusové už mají termín soudu s Gershkovichem. Začne ještě tento měsíc

Rusko zahájí soud s Evanem Gershkovichem, který je prvním západním novinářem obviněným v Rusku ze špionáže od dob studené války, už příští týden. První stání je naplánováno na 26. června, případ se bude projednávat za zavřenými dveřmi. Informovala o tom ruská agentura RIA Novosti. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

V Izraeli se opět vyhrotily spory mezi vládou a armádou. Vadí přestávky v bojích

Izraelská vláda se o víkendu dostala do sporu s armádou. Premiér Benjamin Netanjahu v neděli kritizoval vojenské plány na každodenní zastavení bojů u jedné z hlavních cest v Pásmu Gazy kvůli dodávkám humanitární pomoci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy