Trenér Vysočiny Rada: Sráží nás individuální chyby a lehkovážnost hráčů

Jihlava - Vysočina se ani v šestém vzájemném utkání s Teplicemi nedočkala vítězství. Jihlavští hráči však v těžkém utkání herně obstáli a favorita dokázali více než potrápit. Díky svému bojovnému výkonu byli blízko třem bodům a jejich ztráta po utkání kouče Petra Radu očividně velmi mrzela.

„V první půli jsme proměnili šanci a dostali jsme se do vedení. To byl náš výkon poměrně dobrý, soupeře jsme účinně napadali a tepličtí hráči díky našemu presingu kazili dost přihrávek. Do druhé půle jsem hráče upozorňoval, že musíme nastoupit stejně agresivně a odvážně směrem dopředu. Zhruba do 60. minuty se nám to docela dařilo, ale postupně jsme se dostávali pod tlak velké ofenzivní síly soupeře. Branka, kterou jsme inkasovali, mne rozhodně nenechává klidným a ještě dlouho ji nebudu schopen vydýchat. Stejně jako v domácím duelu proti Liberci šlo o nedůslednost a nedůraz, který se prostě nesmí v blízkosti našeho pokutového území a za stavu 1:0 stát! A už vůbec ne u zkušených hráčů! Takto silný soupeř toho využije a potrestá nás. Poté jsme se už do hry nedostali dle našich představ a hráči si tolik nevěřili. Právě takové individuální chyby, malá koncentrace a lehkovážnost hráčů nás strašně sráží. Liberec i Teplice představují kvalitní celky, které hrají o Evropskou ligu, ale my jsme z těchto domácích duelů přesto měli získat mnohem více bodů! S ohledem na dosavadní předváděné výkony na jaře měl být náš bodový zisk vyšší. Je to velká škoda, takovým soupeřům nemůžeme takto lehce nabízet vstřelení branek," neskrýval své rozčarování na pozápasové tiskové konferenci kouč Petr Rada.

Po utkání samozřejmě nemohl chybět ani dotaz na zdravotní stav gólmana Jaromíra Blažka: „Vypadá to na problémy s patní šlachou, takže nám bude chybět asi delší dobu. Ještě ale půjde na vyšetření, počkáme, až co definitivně řekne lékař. Každopádně Hanuš je stejně kvalitní gólman jako Blažek a má naši důvěru," uvedl Rada.

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Petr Rada (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anouk Aimée

Ve věku 92 let zemřela Anouk Aimée, legenda francouzského filmu

Ve věku 92 let zemřela v úterý v Paříži francouzská herečka Anouk Aimée, známá především svou rolí ve filmu "Muž a žena" od režiséra Clauda Leloucha z roku 1966, kde hrála po boku Jeana-Louise Trintignanta. Zprávu o její smrti oznámila její dcera Manuela Papatakisová na Instagramu.

před 2 hodinami

Čína, ilustrační fotografie

Čína se ostře ohradila proti kritice Stoltenberga

Čína v úterý ostře reagovala na prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, který ji obvinil z podpory Ruska a z eskalace války na Ukrajině. Peking vyzval NATO, aby se zaměřila na sebereflexi namísto útoků a očerňování. Uvedla to agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mark Rutte, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Rutte má zelenou. Na cestě do vedení NATO ho podpořilo Slovensko i Orbán

Maďarsko je ochotno podpořit kandidaturu Marka Rutteho na pozici generálního tajemníka NATO, uvedl v úterý maďarský premiér Viktor Orbán na sociální síti X. Odcházející nizozemský premiér Mark Rutte se setkal s Viktorem Orbánem na okraj neformálního summitu lídrů členských zemí EU v Bruselu.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Cristiano Ronaldo

Euro 2024: Hašek by rád porazil Ronalda, portugalskému kouči Martínezovi se styl Čechů líbí

Očekávaný vstup do fotbalového Eura z pohledu české fotbalové reprezentace se blíží, jelikož už v úterý večer od 21:00 nastoupí v Lipsku do duelu proti Portugalsku. Tedy proti týmu, který je pasován mezi největší favority celého turnaje. Z české strany vyšlo najevo, že jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, i kapitán Tomáše Součka, jenž měl problémy s nohou a úlevy na trénincích. Portugalský stratég  Roberto Martínez českou reprezentaci nehodlá nikterak podceňovat.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Palestina

Palestina míří ke kolapsu. Vznikne druhá Gaza, varují Norové

Palestinská samospráva by se mohla v nadcházejících měsících rozpadnout, uvedl v pondělí norský ministr zahraničí Espen Barth Eide. Důvodem je údajně nedostatek finančních prostředků, pokračující násilí a skutečnost, že půl milionu Palestinců nesmí pracovat v Izraeli, uvedl server CNN.

před 9 hodinami

Euro 2024: Slováci příkladným srdnatým výkonem a týmovou bojovností udolali Belgii 1:0

V rámci letošního fotbalového Eura v Německu se zrodilo první velké překvapení a postarali se o něj Slováci, když udolali favorizované Belgičany 1:0 zásluhou gólu Ivana Schranze ze 7. minuty po hrubé chybě v belgické obraně. Slovákům navíc vedle srdnatého výkonu a týmové bojovnosti přálo i štěstí, když hned dvě branky Romela Lukaka nebyly uznány po zásahu VARu. Nejprve kvůli ofsajdu, poté kvůli hraní rukou. Na belgické straně byla vidět spousta špatných rozhodnutí v klíčových momentech.

Zdroj: David Holub

Další zprávy