Kouč Petr Rada byl po utkání na Spartě dvojnásob smutný

Jihlava - Byla by to příjemná paralela. Fotbalisté FC Vysočina jsou totiž posledním celkem, se kterým Sparta Praha na svém stadiónu ztratila ligové body. Stalo se tak v dubnu 2013 a letenští tehdy prakticky promarnili titul. Druhý srpnový den se dlouho zdálo, že jihlavský tým by překvapivý bodový import mohl zopakovat a přerušit tak 17 zápasů dlouhou sérii Sparty. Bohužel, domácí dvěma rychlými góly na počátku druhé půle toto nebezpečí zažehnali a navlékli si osmnáctý vítězný korálek.

Jihlavský kouč Petr Rada byl po utkání na tiskové konferenci dvojnásob smutný: „Omlouvám se, ale dnes nebudu moc výřečný. Nejsem na tom dobře psychicky, neboť mne hluboce zasáhlo dnešní nečekané úmrtí mého přítele, dlouholetého teplického ředitele Františka Hrdličky. Budu tedy strohý, na dlouhé proslovy opravdu nemám sílu. Na Spartu jsme jeli s tím, že se chceme prezentovat aktivní hrou. V první půli se nám to dařilo, ovšem na počátku druhého dějství jsme na to nenavázali. Zápas jsme si prohráli během čtyř minut, kdy jsme nebyli dostatečně koncentrovaní a dvakrát jsme inkasovali v rozmezí 47. a 50. minuty od krajního záložníka Přikryla. Velká škoda, protože jsme dnes dokázali charakter, bojovali jsme a hráli jsme s nasazením. Sparta měla prakticky tři šance a všechny proměnila. Za řeč stála snad ještě jedna střela, kterou Hanuš vyrazil. Na to, že jsme hráli na Spartě na půdě mistra, tak jsme si vytvořili dost šancí, zajímavých situací či standardek. Jak už to ale ve fotbale bývá, tak jsme ani jednu neproměnili. Vinou nekoncentrovanosti v úvodu druhé půle jsme utrpěli krutou porážku a přišli o dobrou možnost na Spartě bodovat. Krom tohoto úseku nemám hráčům prakticky co vytknout. Věřím, že si kvalitní momenty naší hry přeneseme do pátečního velmi důležitého utkání proti Bohemians, v němž musíme zvítězit. Věřím, že se nám to i s podporou fanoušků podaří," zdůraznil jihlavský lodivod.

Co k vítěznému duelu řekl sparťanský kouč Vítězslav Lavička? „První poločas byl pro nás složitější, Jihlava hrála aktivně a organizovaně. Chyběl nám oproti zápasu s Malmö pohyb. I přes to jsme si vytvořili pár situací, které mohly vést ke gólu, ale bylo potřeba zvýšit aktivitu, důraz a tlak v obranné i útočné fázi. Bylo to hodně o trpělivosti především směrem dopředu a o momentu překvapení. Jsem rád, že jsme díky těmto aspektům dokázali v úvodu druhé půle dvakrát v rychlém sledu udeřit."

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Petr Rada (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Cristiano Ronaldo

Euro 2024: Hašek by rád porazil Ronalda, portugalskému kouči Martínezovi se styl Čechů líbí

Očekávaný vstup do fotbalového Eura z pohledu české fotbalové reprezentace se blíží, jelikož už v úterý večer od 21:00 nastoupí v Lipsku do duelu proti Portugalsku. Tedy proti týmu, který je pasován mezi největší favority celého turnaje. Z české strany vyšlo najevo, že jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, i kapitán Tomáše Součka, jenž měl problémy s nohou a úlevy na trénincích. Portugalský stratég  Roberto Martínez českou reprezentaci nehodlá nikterak podceňovat.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Palestina

Palestina míří ke kolapsu. Vznikne druhá Gaza, varují Norové

Palestinská samospráva by se mohla v nadcházejících měsících rozpadnout, uvedl v pondělí norský ministr zahraničí Espen Barth Eide. Důvodem je údajně nedostatek finančních prostředků, pokračující násilí a skutečnost, že půl milionu Palestinců nesmí pracovat v Izraeli, uvedl server CNN.

před 3 hodinami

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Slováci příkladným srdnatým výkonem a týmovou bojovností udolali Belgii 1:0

V rámci letošního fotbalového Eura v Německu se zrodilo první velké překvapení a postarali se o něj Slováci, když udolali favorizované Belgičany 1:0 zásluhou gólu Ivana Schranze ze 7. minuty po hrubé chybě v belgické obraně. Slovákům navíc vedle srdnatého výkonu a týmové bojovnosti přálo i štěstí, když hned dvě branky Romela Lukaka nebyly uznány po zásahu VARu. Nejprve kvůli ofsajdu, poté kvůli hraní rukou. Na belgické straně byla vidět spousta špatných rozhodnutí v klíčových momentech.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Filip Turek

Turek by měl Starostům poděkovat za kampaň, kterou pro něj odvedli, říká politický konzultant pro EZ

Politický konzultant a stratég Karel Komínek ze společnosti IPM Consultning a zakladatel Institutu politického marketingu v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vysvětlil, proč ve volbách do Evropského parlamentu uspěla koalice Přísahy a Motoristů. Podle něj by měl lídr kandidátky Filip Turek poděkovat hnutí STAN za kampaň, kterou pro něj odvedl. „Tím, že na něj začali reagovat z pozice strany, která sedí ve vládě, legitimizovali pozici pana Turka coby vyzyvatele a dodali mu tolik potřebnou relevanci a dosah,“ říká.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Princezna Kate je zpět a řekla: Dělám pokroky, ale ...jsou dobré a špatné dny

Tradiční vojenská přehlídka Trooping the Colour, která se koná od 17. století, je pro Brity oslavou narozenin panovníka a celé monarchie. Největší pozornost byla věnována princezně Kate, která se poprvé od oznámení své diagnózy objevila na veřejnosti.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy