Alexei Anisin (politolog)

Bojový letoun Rafale F2 Rozhovor

Expert exkluzivně pro EZ: Hrozí jaderná válka? Jak bude Rusko reagovat na útoky?

ROZHOVOR – Celý svět sledoval takřka v přímém přenosu útok amerických, britských a francouzských sil na syrské vojenské cíle. V souvislosti s tím se objevila řada otázek. Server EuroZprávy.cz se na některé z nich zeptal bezpečnostního experta z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Alexeje Anisina, který působí též na Anglo-americké univerzitě v Praze..
Alexei Anisin Rozhovor

Stiskne Trump „červené tlačítko“? Analytik nabízí zajímavý úhel pohledu. Došlo i na Rusko a Babiše

ROZHOVOR – Inaugurací 20. ledna 2017 se Donald Trump oficiálně stal 45. prezidentem Spojených států. Už tehdy analytici předpovídali, že nastává doba nejistoty v mezinárodní politice a nyní je evidentní, že se nemýlili. Kromě jiného se řeší, jak dopadne korejská krize a spekuluje se také o třetím světovém konfliktu. „Případná vojenská intervence v KLDR by měla za následek největší vykolejení ve světové ekonomice od 11. září 2001, ne-li od konce studené války,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz Alexei Anisin, analytik z Institutu politologických studií Univerzity Karlovy, který působí též na Anglo-americké univerzitě v Praze.

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Finsko: Moskva je nyní nepřítel č. 1 a proto roste vysoký plot na hranici

Finští pohraničníci vybaveni i běžkami monitorují východní hranici země, která představuje nejnovější a nejdelší hranici NATO s hlavním protivníkem Aliance, s Ruskem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy