americký dolar

Americký dolar, ilustrační fotografie

Políček pesimistům: dolarová krize není na pořadu dne, ujišťuje analytik

NÁZOR - Existuje nějaká seriózní alternativa, která by nahradila americký dolar na pozici mezinárodní rezervní měny? A jak si povede dolar v případě, že prasknou stávající akciové a úvěrové bubliny na trzích? Tyto otázky klade Desmond Lachman v komentáři pro server National Interest. Ekonomický analytik z think tanku American Enterprise Institute dodává, že odpověď na tyto otázky nenaznačuje, že by v dohledné době dolar čelil jakékoliv krizi.
Americký dolar, ilustrační fotografie

Konec silného dolaru? Ekonomický expert má jasno

Jeden z předních ekonomů specializující se na Asii Stephen Roach vydal šokující varování, že je potřeba se připravit na výrazné oslabení americkému dolaru, jehož zlaté éře zvoní umíráček. Podíl na tom bude mít obrovský schodek státního rozpočtu USA, který bude mít dopady i na globální finanční politiku.
Americký dolar, ilustrační fotografie

Konec nadvlády dolaru? EU má ambiciózní plán

Stále viditelnější spory USA vedenými administrativou Donalda Trumpa a evropskými státy se projevují i v ekonomické oblasti. Začínají se objevovat výzvy k posílení eura. Chce tak omezit vliv dolaru, tvrdí magazín Foreign Policy.
USA, ilustrační foto

Američané tvrdě zaplatí? Spojenci začínají podrývat moc USA, poukazuje politolog

Uplynulý týden přinesl nevídané představení - ministr zahraničí Německa, jednoho z nejbližších spojenců USA, navštívil Teherán a oznámil, že brzy bude spuštěn evropský platební systém koncipovaný jako alternativa k tomu dolarovému, poukazuje politolog a komentátor Fareed Zakaria. V komentáři pro server Washington Post připomíná, že návštěva proběhla v koordinaci s Británií a Francií, které nový systém s názvem INSTEX pomáhají vytvářet.
Americký dolar, ilustrační fotografie

USA hodnotí měny, Čína je na seznamu podezřelých

Žádný z velkých obchodních partnerů Spojených států zatím nesplňuje podmínky, aby mohl být označen za manipulátora s měnou. Devět zemí, včetně Číny, je však potřeba pozorně sledovat. Ve své pravidelné pololetní zprávě zveřejněné v noci na dnešek to uvedlo americké ministerstvo financí.
Americký dolar, ilustrační fotografie

Oni mají dolary, my máme Boha, hřímá Erdogan. Jenže ten má menší hodnotu než dolar, ironicky komentují jeho slova Turci

Ankara - Turecko se nachází v svízelné ekonomické situaci. Lira silně padá a turecké odpovědné orgány v čele s prezidentem Erdoganem zatím nepřišli s vhodným opatřením. Namísto toho Erdogan obviňuje USA z toho, že se cíleně snaží zničit Turecko a přišel s odvetnými protisankcemi na vybrané americké zboží. Kdo je však skutečně odpovědný za tureckou krizi? Na to se server Middle East Eye zeptal tureckých občanů.
Americký dolar, ilustrační fotografie

Americkým clům se budeme bránit, zní z Mexika, Kanady i EU

Brusel/Mexiko/Ottawa - Evropská unie, Kanada i Mexiko se budou bránit novým clům na ocel a hliník, která vůči nim ode dneška začínají uplatňovat Spojené státy. Německý ministr hospodářství Peter Altmaier upozornil, že EU by mohla svůj postup s Kanadou a Mexikem koordinovat. Na finančních trzích nyní panují obavy z vypuknutí globální obchodní války.
Americký dolar, ilustrační fotografie

Nejistota kolem Trumpa dál snižuje kurz dolaru

New York – Na nejnovější dění kolem amerického prezidenta Donalda Trumpa reaguje také dolar, který výrazně oslabil. Obchodníci nyní ztrácejí důvěru v Trumpovu schopnost prosadit slibované investice do infrastruktury a snižování daní. 

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy