Armáda Indie

Pákistán, ilustrační foto

Pákistán tvrdí, že se na něj chystá zaútočit Indie

Pákistánský ministr zahraničí Šáh Mahmúd Kureší dnes uvedl, že Indie chystá na jeho zemi "cílené útoky". Pákistánský ministr nepřinesl pro svá tvrzení žádné konkrétní důkazy a odvolal se na zpravodajské zdroje, píše agentura AP.
Čínská armáda, ilustrační foto

Indie a Čína stáhnou armádu ze sporné hranice, nové VIDEO ukazuje potyčku vojáků

Indičtí a čínští ministři zahraničí se dnes dohodli na stažení vojsk ze sporné hraniční oblasti mezi oběma zeměmi. Zavázali se rovněž udržovat náležitý odstup a uvolňovat napětí ve sporné hraniční oblasti Ladákh, kde v červnu došlo k nejkrvavějšímu střetu těchto dvou jaderných mocností za několik desetiletí. Informaci přinesla agentura Reuters.
Čínská armáda, ilustrační foto

Indie a Čína se dohodly. Budou usilovat o zmírnění napětí na sporné hranici

Indie a Čína budou usilovat o zklidnění napětí na své sporné hranici. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž jde o výsledek jednání ministrů obrany obou jaderných velmocí. Indie a Čína sdílejí 3500 kilometrů dlouhou hranici v oblasti Himálaje a vedou vleklý územní spor v místech, kde neexistuje oboustranně uznaná hranice.
Čínská armáda, ilustrační foto

Čína zajala indické vojáky? Kolem vážného incidentu na hranicích je řada nejasností

Peking dnes popřel, že by při konfliktu na hranicích s Indií byli zajati indičtí vojáci. Stalo se tak v reakci na čtvrteční zprávy médií, že Čína propustila deset vojáků sousední země. Protichůdné informace jsou další z řady rozporů ohledně incidentu, který se v pondělí odehrál na hranicích obou zemí a při němž padlo 20 indických vojáků, píše zpravodajský server BBC.
Armáda Indie

Indie zmírní blokádu Kašmíru, lidé si budou moci po 12 dnech zavolat

Indičtí vojáci při pohraniční přestřelce v Kašmíru zabili dalšího pákistánského vojáka. Jde o šestou pákistánskou oběť přeshraniční střelby za necelých 24 hodin, informovala agentura AP. Indie přišla za den o pět svých vojáků. Pákistánská armáda oznámila, že ve čtvrtek Indové zastřelili na pákistánské straně Kašmíru tři vojáky a dva civilisty.
Indie, ilustrační foto

Z Kašmíru je země duchů, indičtí vojáci hlídkují ve vylidněných ulicích

Ulice Šrínagaru, letního hlavního města indického státu Džammú a Kašmír, kde platí zákaz vycházení, jsou dnes vylidněné s výjimkou hlídkujících vojáků. Ti mají zajistit, aby nevypukly nepokoje po pondělním rozhodnutí vlády indického premiéra Naréndry Módího zrušit zvláštní autonomní status převážně muslimy obývaného státu Džammú a Kašmír.
Povodně, ilustrační fotografie

Monzuny přinesly zkázu. Přes 130 mrtvých, na vojáky se během večírku zřítil dům

Přes 130 obětí si podle nové bilance agentury DPA vyžádaly záplavy a sesuvy půdy, které od čtvrtka postihly Nepál, severovýchodní Indii a Bangladéš. Nejvíce mrtvých je v Nepálu. V indickém státě Himáčalpradéš se navíc zřejmě v důsledku monzunových dešťů zřítila v neděli třípatrová budova, pod jejímiž troskami zahynulo 12 osob, informovala agentura AP.
Armáda Indie

Při útoku islamistů v indickém Kašmíru zahynulo pět policistů

Při útoku islamistů v indické části Kašmíru zahynulo pět příslušníků polovojenské policie a pět dalších lidí bylo zraněno. S odvoláním na indické úřady o tom dnes informovala agentura Reuters. Policie nyní pátrá po zbylých pachatelích. Jedná se o nejkrvavější útok v této neklidné oblasti od únorového atentátu na autobus indických bezpečnostních složek, který si vyžádal 44 obětí a dovedl Indii a Pákistán na hranu vojenského konfliktu.
Yetti

Indická armáda má důkaz, že existuje Yetti. Opravdu?

Otázku, zdali opravdu existuje yetti, si evidentně položila i indická armáda. Na Twitteru se totiž pochlubila výsledky dubnové existence, při které se údajně podařilo objevit stopy záhadného tvora. Expert oslovený agenturou Reuters ale jejich nadšení nesdílí.
Armáda Indie

V Kašmíru se opět bojuje. Sedm mrtvých při indicko-pákistánské přestřelce

Přestřelka mezi indickými a pákistánskými vojáky v himálajském regionu Kašmíru si v noci na dnešek vyžádala životy sedmi lidí, a to tří pákistánských vojáků, pákistánského vesničana, Indky, mladé indické dívky a příslušníka indické polovojenské policie. S odvoláním na sdělení úřadů o tom informovala agentura AP, podle které jde o jeden z nejtragičtějších incidentů od únorového sebevražedného útoku, při kterém v indické části Kašmíru přišlo o život více než 40 lidí.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 34 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy