Česká Třebová

Nejvyšší soud České republiky

Kauzu zřícené střechy v České Třebové nekončí, NS dostal dvě dovolání

Kauzou zřícené střechy sportovní haly v České Třebové se ještě bude zabývat Nejvyšší soud. Okresní soud v Ústí nad Orlicí projektantovi a statikovi uložil za obecné ohrožení z nedbalosti podmíněné a peněžité tresty. Před několika dny obdržel dvě dovolání, zjistila ČTK z databáze InfoSoud. Spolu se spisem je předá nejvyšší instanci k rozhodnutí.
Hasiči

Hasiči celou noc bojovali s požárem paneláku v České Třebové. Podívejte se na tu zkázu

Hasičům se v noci na dnešek podařilo zlikvidovat rozsáhlý požár lepenkové izolace na střeše sedmipatrového domu v České Třebové. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Oheň vypukl v pondělí po poledni, pod kontrolu jej hasiči dostali po více než osmi hodinách. Zásah byl kvůli horku a pěšímu výstupu na střechu v dýchacích přístrojích velmi náročný. Na místě se vystřídalo 18 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze dvou okresů.
Hasiči

V České Třebové hoří střecha paneláku, zásah hasičů je velmi obtížný

Hasičům se stále nepodařilo zlikvidovat rozsáhlý požár lepenkové izolace na střeše sedmipatrového panelového domu v České Třebové. Vypukl po poledni, hasiči museli evakuovat asi 40 lidí z šesti bytů v horním patře. Vznik požáru zřejmě souvisí s pracemi na opravách střechy, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Nikdo nebyl zraněn. Škoda zatím dosáhla činí 1,5 milionu korun, ale podle hasičů ještě vzroste.
Ve sportovní hale v České Třebové se zřítila střecha

Kvůli pádu střechy haly v České Třebové padla první obvinění

Česká Třebová - Kvůli lednovému zřícení střechy sportovní haly v České Třebové policie trestně stíhá dva lidi pro obecné ohrožení z nedbalosti. Střecha spadla 14. ledna několik dní po kolaudaci, v hale tehdy bylo 80 lidí. Celková škoda byla vyčíslena zhruba na 16 milionů korun.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy