Kevin Dahlgren

Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Masakr, který otřásl Českem. Vyvraždění rodiny v Brně patří k nejhorším zločinům poslední doby

Praha - Jeden z nejhorších zločinů posledních let v ČR spáchal tehdy dvacetiletý Američan Kevin Dahlgren 22. května 2013 v brněnské městské části Ivanovice. Povraždil všechny čtyři členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Dahlgren, původem z Kalifornie, se v České republice nějakou dobu živil jako učitel angličtiny, zavražděná žena byla jeho sestřenicí.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Podivné mlčení kolem Dahlgrena: Policie ani věznice sebevraždu zatím nepotvrdily

Valdice - Sebevraždu Kevina Dahlgrena ve věznici Valdice vyšetřují kromě policie také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a vnitřní orgány vězeňské služby. Američan zavraždil v květnu 2013 v Brně čtyři lidi. Odsouzen byl na doživotí. Dahlgrenův případ patří k nejhorším zločinům posledních let v České republice.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Dahlgren spáchal ve věznici sebevraždu

Valdice (Jičínsko) - Čtyřnásobný vrah Kevin Dahlgren dnes vpodvečer spáchal ve věznici Valdice na Jičínsku sebevraždu. ČTK to zjistila ze tří důvěryhodných zdrojů. Američan Dahlgren podle pravomocného rozsudku zavraždil v květnu 2013 v Brně čtyři lidi. Odsouzen byl na doživotí.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Soud potvrdil Dahlgrenovi doživotí: Vraždy byly extrémně brutální a zákerné

Olomouc - Kevin Dahlgren trpí podle znalců závažnou poruchou osobnosti, která však významně nesnižuje jeho rozpoznávací a ovládací schopnosti. Ve svém revizním posudku se tak znalci shodli se závěry brněnských soudních znalkyň, podle kterých byl muž za své jednání zodpovědný. Vrchní soud v Olomouci dnes zamítl jeho odvolání v kauze čtyřnádobné vraždy. Doživotní trest tak platí.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Vrchní soud prodloužil Dahlgrenovi vazbu, jednání bylo neveřejné

Olomouc - Olomoucký vrchní soud prodloužil vazbu Kevinu Dahlgrenovi nepravomocně odsouzenému na doživotí za čtyři vraždy v Brně. Podle mluvčího soudu Vladimíra Lichnovského přetrvává obava z útěku. Dahlgren se rozhodování o vazbě nechtěl účastnit, soudci proto rozhodli ve čtvrtek v neveřejném zasedání. Američan se proti rozsudku brněnského krajského soudu odvolal, případem se již zabývá vrchní soud, který si nechal vypracovat znalecký posudek. Termín jednání ani způsob řešení případu zatím není znám, řekl dnes ČTK Lichnovský.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Dahlgren dostal za čtyřnásobnou vraždu doživotí a bude se muset léčit

Brno - Američan Kevin Dahlgren dostal doživotní trest vězení za čtyři vraždy z roku 2013, které se staly v Brně-Ivanovicích. Rozhodl tak dnes Krajský soud v Brně. Trest si čtyřiadvacetiletý Dahlgren odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou. Zároveň soud rozhodl také o zabezpečovací detenci. Ta se ale týká až období po případném odpykání trestu odnětí svobody.
Kevin Dahlgren u soudu (19. 7. 2016)

Kauza Dahgren: Žalobce žádá doživotí, verdikt bude vynesen ve středu

Brno – U Krajského soudu v Brně dnes zazněly závěrečné řeči v kauce Američana Kevina Dahlgrena, který měl v Brně-Ivanovicích v roce 2013 zabít své čtyři příbuzné. Obžaloba navrhla pro Dahlgrena doživotní trest, obhajoba zproštění obžaloby. Jasno o trestu bude zítra v 9:00, na kdy oudce Michal Zámečník odročil hlavní líčení.

Aktuálně se děje

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy