dálnice D52

Dálnice D52

Výstavba D52 se zdrží, soud zrušil výjimky ze zákona o přírodě

Příprava stavby dálnice D52 se zdrží. Krajský soud v Brně totiž zrušil výjimky udělené podle zákona o ochraně přírody a krajiny pro stavbu D52 v úseku Pohořelice-Ivaň. Naopak u obchvatu Mikulova výjimky potvrdil, vyplývá z pondělních rozsudků na webu Krajského soudu a informací mluvčí ministerstva životního prostředí Petry Roubíčkové. Jak bude ministerstvo postupovat, nelze podle Roubíčkové sdělit, zatím totiž nemá k dispozici odůvodnění rozsudku.
Dálnice, ilustrační foto

Dočkáme se dálnice D52 do Rakouska? Stavba se komplikuje

Hned 14 různých požadavků obdrželo Ministerstvo životního prostředí v rámci zjištovacího řízení ke stavbě dalšího úseku dálnice D3 mezi Kaplicí-nádražím a Nažidly, a to nejen z České republiky, ale také z Rakouska, jehož zájmů se stavba rovněž týká. Vše nyní záleží na procesu EIA, termín zahájení stavby je stanoven na rok 2021. V současnosti přitom stojí i stavba druhé dálnice k našim jižním sousedům.
Dálnice D52

Dálnice D52 do Rakouska nikdy nebude? Babiš jednal s Dětmi Země

Premiér Andrej Babiš (ANO) si dnes vyslechl zástupce ekologické organizace Děti Země, jež prosazuje alternativní variantu dálnic, u níž by tranzitní doprava z Rakouska na severní Moravu a do Polska nezasahovala do brněnské aglomerace. Miroslav Patrik z Dětí Země ČTK řekl, že stát poprvé dopřál sluchu alternativním variantám dálniční sítě.
Nehoda kamionů

Dálnici D5 u Zdic uzavřela nehoda dvou kamionů

Zdice (Berounsko) - Dálnici D5 u Zdic na Berounsku uzavřela dnes před polednem nehoda dvou kamionů. Jeden člověk byl vážně zraněn. Směr na Prahu byl zhruba 2,5 hodiny neprůjezdný, poté se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem, vyplynulo z informací policie, záchranné služby a Národního dopravního informačního centra.
Dálnice D52

Dálnice do Rakouska? Nejdřív za deset let, výstavba je ostudou Česka

Praha - Řidiči se po dálnici dostanou do Rakouska nejdříve za deset let, a to pouze tehdy, pokud příprava staveb poběží podle současných plánů. Stavby zdržují spory okolo územního vedení cest, problémy s výkupem pozemků a také zpochybňování úředních rozhodnutí ze strany nestátních organizací. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva dopravy Jakub Stadler. V budoucnu by se měla dálniční síť v tuzemsku rozrůst o jihočeskou dálnici D3 a také dálnici D52 na jihu Moravy, které by měly pokračovat až do Rakouska. Z rakouské strany se řidiči dostanou do Česka po dálnici už za dva roky.
Dálnice D52

Česká D52 stojí, Rakousko na A5 pracuje. Pátrali jsme, kde je problém

Praha/Brno - Dálnice D52 spojující Brno a Vídeň začíná být podobným pojmem, jako paní Columbová. Pořád se o ni mluví, ale dosud ji nikdo neviděl. A zatímco rakouská strana pilně staví a připravuje svou část dálnice A5 na budoucí propojení, v Česku práce váznou. Server EuroZprávy.cz pátral, co za tím stojí.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 1 hodinou

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 5 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

Írán vyhrožuje Izraeli útokem na jaderná zařízení

Generál íránských Revolučních gard Ahmad Haghtalab ve čtvrtek pohrozil, že pokud Izrael zaútočí na íránská jaderná zařízení, Teherán v odvetě zaútočí na izraelské.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy