Dálnice D6

Kolona na dálnici

Vážné nehody uzavřely dálnice. D5 a D6 byly v noci neprůjezdné

Kvůli hromadné nehodě, při které zemřel člověk, byla v noci na dnešek několik hodin uzavřena dálnice D6 u sjezdu na středočeskou Jeneč. Provoz se podařilo obnovit zhruba v jednu hodinu po půlnoci, informovalo ČTK Národní dopravní informační centrum. Několik hodin byla kvůli nhodě neprůjezdná i dálnice D5.
Hasiči v Ústeckém kraji vyjížděli 19. prosince 2022 během odpoledne k 13 dopravním nehodám, ty byly způsobené mj. i tvorbou ledovky na silnicích. Největší nehoda se stala na dálnici D6 u Lubence ve směru na Karlovy Vary, kde došlo k nehodě autobusu nebo u obce Povrly došlo k hromadné DN 8 osobních vozů. Prohlédněte si galerii

Ledovka ohrožuje Česko: Nehody na D6 si vyžádaly 40 zraněných, z toho asi pět vážně + FOTO

Nehody na dálnici D6 u Lubence na Lounsku si vyžádaly okolo 40 zraněných, z toho zřejmě pět osob utrpělo zranění vážná. ČTK to řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Dálnice zůstává uzavřená v obou směrech, na Prahu i na Karlovy Vary. Srazilo se tam 14 vozidel, mezi nimi dva autobusy a dvě nákladní auta, řekla ČTK mluvčí policie Ilona Gazdošová. Ústecký kraj se podle záchranářů proměnil v ledovku, k desítkám událostí vyjíždějí od odpoledne zdravotníci, policisté a hasiči.
Záchranná služba, ilustrační fotografie.

D6 uzavřelo několik nehod, jsou desítky zraněných. Pět lidí se zranilo vážně

Dnešní nehody na dálnici D6 u Lubence na Lounsku si vyžádaly okolo 40 zraněných, z toho zřejmě pět osob utrpělo zranění vážná. ČTK to řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Dálnice zůstává uzavřená v obou směrech, na Prahu i na Karlovy Vary. Srazilo se tam 14 vozidel, mezi nimi dva autobusy a dvě nákladní auta, řekla ČTK mluvčí policie Ilona Gazdošová. 
Kolona na dálnici D1

Dálnice D6 byla kvůli nehodě uzavřená

Provoz na dálnici D6 se dnes odpoledne na sedmém kilometru ve směru na Karlovy Vary zastavil kvůli nehodě dvou aut. Nehoda se stala kolem 16:30, dálnice pak byla uzavřená. Dopravu policisté odkláněli po objízdné trase.
Dálnice D1

V příštím roce chce stát otevřít 46,5 km dálnic, víc než letos

V příštím roce plánuje stát otevřít 46,5 kilometru nových dálnic a přes 23 kilometrů silnic první třídy. Za rok by také měla skončit modernizace dálnice D1. Na dnešní konferenci o budoucnosti českého stavebnictví to řekl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Počet kilometrů nových dálnic by tak v příštím roce měl být oproti letošku zhruba dvojnásobný.
Počasí

Na D7 u Slaného se stalo několik nehod, silnice jsou namrzlé

Provoz na dálnici D7 u Slaného směrem do Prahy dnes brzo ráno zkomplikovaly tři nehody. Podle policie se obešly bez zranění a neblokovaly provoz. Vozovka je ale místy silně namrzlá, a to nejen na D7, ale rovněž na dálnici D6 i na středočeských silnicích nižších tříd. Řidiči by měli jezdit s maximální opatrností, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková. Auta ráno bourala také na namrzlých silnicích na Kladensku či Kolínsku, několik lidí museli ošetřit zdravotníci.
Dálnice D1

V roce 2020 chce stát otevřít 21 km nových dálnic, méně než letos

V příštím roce by mělo být v Česku zprovozněno 21 kilometrů nových dálnic. Jde o dva úseky karlovarské D6 a jeden úsek D48 u Frýdku-Místku. Dokončena by měla být také modernizace tří úseků D1 a 24 kilometrů obchvatů měst, informovalo ministerstvo dopravy. Stát dlouhodobě čelí kritice kvůli pomalé výstavbě. Letos se otevře 34 kilometrů nových dálnic, loni to byly pouze čtyři kilometry.
Dálnice D1

Výstavba dálnice D6 vázne. Co bude dál? Nový plán má věc urychlit

Karlovarský kraj a Ředitelství silnic a dálnic bude mít koordinátory pro dostavbu dálnice D6. Spolupráce obou institucí by měla urychlit přípravu staveb. Bude ale nutné nejprve připravit právní rámec pro práci koordinátorů, řekl dnes ČTK Jan Lichtneger, který bude koordinátorem za Karlovarský kraj.
policie

Na D6 u Šabiny havarovala cisterna, dálnice je uzavřena

Na dálnici D6 u Šabiny na Sokolovsku havarovala dnes ráno cisterna převážející naftu. Cisterna se převrátila, ale její obsah neunikl, řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Při havárii ale unikly provozní kapaliny, byť v malém množství.
Počasí

Karlovarsko zápolí s přívaly sněhu, dálnice D6 byla tři hodiny uzavřena

Provoz na dálnici D6 u Jenišova ve směru na Sokolov byl po ranní dopravní nehodě zhruba po třech hodinách obnoven. Informovalo o tom Národní dopravní informační centrum. Podle krajského policejního ředitele Petra Macháčka před šestou hodinou ranní na 135. kilometru dálnice havarovalo celkem osm osobních automobilů. Nehoda se obešla bez zranění.
Zima, ilustrační fotografie

Sníh dál sužuje Česko: D6 je u Tisové uzavřena, kalamita v Jablonci trvá

Dálnice D6 je od rána u Tisové ve směru na Karlovy Vary uzavřená kvůli nehodě dvou nákladních aut. Podle předpokladů zůstane uzavřená až zhruba do 16:00. Nehoda byla bez zranění, na místě se ale tvořily kolony. Objízdná trasa vede přes Černý Mlýn, informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy