David Friedman (velvyslanec)

Jared Kushner, zeť Donalda Trumpa

Kdo může za bídu Palestinců? Trumpův zeť svým článkem přilil olej do ohně

Washington - Zeť amerického prezidenta Jared Kushner, americký velvyslanec v Izraeli David Friedman a zvláštní blízkovýchodní vyslanec Jason Greenblatt společně napsali článek, který otiskl list The Washington Post. Uvedli v něm, že za chudobu obyvatel Pásma Gazy je zodpovědné palestinské hnutí Hamás, které vede nemorální válku.
Izrael, Jeruzalém

Jeruzalém bez mešit? Fotka uvedla velvyslance USA do rozpaků

Jeruzalém - Americká ambasáda v Izraeli se dnes distancovala od upravené letecké fotografie Jeruzaléma, kterou obdržel darem velvyslanec David Friedman od jedné židovské organizace. Ze snímku pomocí fotomontáže zmizely dvě významné muslimské mešity a namísto nich se tam objevil obnovený historický židovský chrám. Friedman byl v úterý vyfotografován, jak s širokým úsměvem fotku přebírá, a stal se hned terčem ostré kritiky.
Mahmúd Abbás, též známý jako Abú Mázin, palestinský politik, který v současnosti zastává post prezidenta Palestinské samosprávy.

Abbás nazval amerického velvyslance psím synem

Ramalláh/Washington - Palestinský prezident Mahmúd Abbás v pondělí nazval amerického velvyslance Davida Friedmana v Izraeli psím synem, kterého pojí úzké vazby na izraelské osadníky. Učinil tak v projevu, ve kterém kritizoval rozhodnutí USA přestěhovat svou ambasádu do Jeruzaléma a americké škrty peněz určených prostřednictvím OSN na pomoc palestinským uprchlíkům. Bílý dům v prohlášení podle agentury Reuters označil Abbásův komentář o Friedmanovi za vysoce nevhodný.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy