DC comics

Batmana hraje v novém filmu Robert Pattinson.

RECENZE: The Batman je temnou devadesátkovou detektivkou se slabým závěrem

Nový netopýří muž s tváří Roberta Pattinsona vybočuje z řady barevných komiksových spektáklů, drží se při zemi a rozehrává temné detektivní drama, které se podobá Fincherovým snímkům Zodiac a Sedm, ale říznutým trochou solidní akce a nejlepší komiksovou honičkou, jakou jsme doposud viděli.
Barvy, třpytky, extravaganza – to jsou Birds of Prey.

RECENZE: Holky sobě! Harley Quinn a Birds of Prey proti zbytku (chlapského) světa

RECENZE – Má ochočenou hyenu a vycpaného bobra, s pálkou umí divy, sýrový sendvič miluje víc než svůj život a všichni ji nenávidí. Harley Quinn po Sebevražedném oddílu hledá další tým. Sesterstvo Birds of Prey představuje různorodou skupinu drsňaček, se kterými se život nemazlil, a ony mu to proto dají sežrat i s úroky. A s pořádnou dávkou humoru.
Co tě nezabije, to tě zešílí? Tentokrát to platí dvojnásob.

RECENZE: Joker. Fascinující dekonstrukce narušené osobnosti. Největší komiksový záporák funguje i bez Batmana

RECENZE – Jeho vtipům se asi nezasmějete. I tak se vám ale dostane pod kůži. Klidně nůžkami, když ostatní možnosti selžou. Joaquin Phoenix, specialista na vyšininuté role, září jako neúspěšný komik / psychopatický zabiják / ikona. A i když jde oficiálně o komiksový film ze světa Batmana, Joker stojí mimo všechno, co jste si kdy o superhrdinech mysleli.
Aquaman ve svém tradičním zlatozeleném kostýmu.

RECENZE: Sympaťák Aquaman v poctivé popcornovce zachraňuje svět pod i nad hladinou

RECENZE – Jeho otec byl strážcem majáku. Jeho matka královnou podmořské Atlantidy… jeho revírem je oceán, jeho tempa jsou vražedná. Jeho protivníci jsou překupníci zkažených ryb, piráti a vlastní bratr. Potetovaný švihák z Ligy spravedlnosti se toulá oceánem ve dne v noci. Jeho úkolem je chránit bezpečnost obou světů a najít legendární trojzubec. (Před)poslední komiksová jízda roku velkolepostí překoná Avengers, humorem si nezadá s Ant-Manem a šmrncem se dotahuje na Deadpoola.
film Liga spravedlnosti

Nejdražší filmy v historii filmového průmyslu. DC nebo Marvel?

Do seznamu nejdražších světových filmů s každým rokem přibývají další nové snímky. Až donedávna vůbec nejdražším filmem bylo třetí pokračování série Pirátů z Karibiku, který stal 300 milionů dolarů. Letos do řebíčku nejdražších filmů přibyly další nové snímky, o prvenství tradičně bojují Marvel a DC Comics.
Joker

Samostatný film o Jokerovi? DC brojí proti Marvelu

Již několik let se snaží DC Universe konkurovat na filmovém plátně Marvelu. Vítězem tohoto „boje“ je stále Marvel. Proto se DC vrací ke starým známým trikům a vrátí do kin Jokera, kterému bude věnován samostatný film.
film Liga spravedlnosti

Takhle vypadá Spravedlnost: Seznamte se s Batmanovými kumpány

Hollywood – Komiksová týmovka Liga spravedlnosti je jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku. Nový trailer na příběh vlajkové lodi DC Comics představuje její jednotlivé členy a láká na mix temné atmosféry, hlášek a boje o osud Planety.
ve filmu Liga spravedlnosti spojí síly (zleva) Flash, Superman, Cyborg, Wonder Woman, Batman a Aquaman

Komiksové filmy v roce 2017 (2/2): Amazonská princezna bojovnice a Liga spravedlnosti

Praha – Zatímco jejich největší konkurenti již devátým rokem kralují komiksovým adaptacím, DC Comics válčí spíš sami se sebou. Letos se pokusí udobřit odborníky i velkou část fanoušků prvním sólovým příběhem ženské superhrdinky po dvanácti letech (přičemž Elektru, ani o rok starší Catwoman snad ani nelze brát vážně) a prvním dílem Justice League.
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti byl stejně jako další koně stáje DC Comics přijat rozporuplně

Ohlédnutí za komiksovým rokem, 3. díl: Batman, Superman, Harley Quinn a nejrychlejší seriál světa

Praha – Naše putování zakončíme filmy a seriály ze stáje DC Comics. Zatímco se marvelovské filmy již několik let hřejí na výsluní, pro DC byl zásadní právě rok 2016. Právě loni přibyli k dosud osamocenému Muži z oceli hned dva bratříčci odehrávající se ve stejné fikční realitě. Na poli televizním ovšem nejstarší komiksové studio sklízí úspěchy již pár let, ovšem i pro toto médium se stal letopočet 2016 přelomovým.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy