Demokratický blok

Andrej Babiš, premiér a předseda hnutí ANO

Babiš chce odvolat Ondráčka. Blbce z nás dělá, reaguje Jurečka

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) je pro odvolání komunistického poslance Zdeňka Ondráčka z čela sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Předseda ODS Petr Fiala na twitteru oznámil, že Babiše bere za slovo a že Ondráčkovo odvolání navrhnou.
Miroslav Kalousek na sněmu strany TOP 09 (25.11.2017).

Kalousek: Mohli jsme mít 80 mandátů a diktovat směřování země. Tohle je nefér, komunistického fízla podpořit nemůžu

Praha – Podle návrhu by měl mít rozpočet na příští rok schodek 50 miliard korun. To se ale pravici nelíbí. Například exministr financí Miroslav Kalousek navrhl snížení deficitu zhruba na polovinu. S odkazem na nového premiéra také poukázal na to, že když nemůže člověku věřit, protože je to komunistický fízl, tak ho nemůže ani podpořit.
Sněm TOP 09 (25.11.2017).

OBRAZEM: TOP 09 řeší na sněmu svou budoucnost

Praha - Kandidát na nového předsedu TOP 09, europoslanec Jiří Pospíšil chce v případě svého zvolení pracovat na tom, aby strana v komunálních volbách v příštím roce postavila nové kandidátky v co nejvíce městech a obcích, přičemž by využil i nestraníky kandidující za TOP 09. Pospíšil to během sněmu řekl novinářům. V nové funkci by hájil stejné hodnoty jako dosavadní předsedové strany Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek. Nového předsedu TOP 09 zvolí v neděli.
Miroslav Kalousek na sněmu strany TOP 09 (25.11.2017).

Kalousek burcuje TOP 09: Žádné sny s Babišem a Zemanem, abychom se pak probudili na Rudém náměstí

Praha - Končící předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na dnešním sněmu strany zkritizoval řídkou síť místních organizací strany v regionech. Pokud ve větších městech dodnes neexistují místní organizace schopné sestavit přitažlivé kandidátky do komunálních voleb, je to prý neschopnost na hranici sabotáže. V projevu nechyběly ani narážky na šéfa ANO Andreje Babiše.
Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL

Kalousek byl příliš agresivní. Bělobrádek odmítl fuzi, opatrná je i ODS

Praha - Na sněmu TOP 09 v Praze je dnes přítomen i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Vyslovil se pro to, aby spolu obě strany hovořily a nevzkazovaly si věci přes média. O "jistých jemných úderech", které obdržela před volbami od předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska ODS mluvil i její předseda Petr Fiala.
Tomio Okamura

Demokratický blok? Okamura už prská: Kalouskovi nevěřím ani slovo

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) kritizuje návrhy nově zformovaného Demokratického bloku. Tomio Okamura řekl, že návrhy ODS, TOP 09, KDU-ČSL a STAN nerespektují poměrný systém zastoupení v orgánech Sněmovny. SPD chce navíc předsedat bezpečnostnímu a hospodářskému výboru, o které blok vyslovil zájem.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy