Deutsche Bahn

Ilustrační foto

V Německu skončila stávka na železnici. Strojvůdci už vyhrožují další

V Německu v pátek skončila železniční stávka, kterou strojvedoucí zahájili v noci z úterý na středu. Zřejmě ale nebyla poslední, protože odborový svaz strojvedoucích GDL už pohrozil dalším pozastavením práce, pokud dopravce Deutsche Bahn nepřipraví dostatečně dobrou nabídku vyšších mezd a lepších pracovních podmínek. 
Ilustrační foto

Němečtí farmáři pokračují v masivních celostátních protestech. Stávkují i strojvedoucí, většina vlaků nejezdí

Němečtí farmáři i dnes pokračují v masivních celostátních protestech proti postupnému zrušení daňových výhod pro diesel v zemědělství. Spolkový kancléř Olaf Scholz se dnes setká v Chotěbuzi s představiteli zemědělců, aby jim vysvětlil opatření zaměřená na úspory. Zemědělci plánují protestovat až do 15. ledna, kdy mají v Berlíně naplánovanou velkou demonstraci. Do stávky dnes také opět vstoupili strojvedoucí německých drah Deutsche Bahn. Informují o tom německá média.
Ilustrační foto

Vlaky na severu Německa zastavila sabotáž na kabelech

Technickou závadu, která ráno zastavila vlaky na severu Německa, způsobila sabotáž na kabelech. Uvedla to státní železniční společnost Deutsche Bahn (DB). Zatím není jasné, kdo za incident může. Mluvčí DB agentuře DPA řekla, že vyšetřování se ujaly příslušné bezpečnostní orgány.
Ilustrační fotografie.

Němci už nebudou jezdit za devět euro měsíčně, jízdenka v srpnu končí

Měsíční lístek za devět eur (220 Kč) na regionální a městskou dopravu slaví v Německu velký úspěch, na konci srpna ale výhodná nabídka dotovaná spolkovou vládou skončí. Stále častěji se tak z řad veřejnosti a také politiků ozývají hlasy na pokračování této jízdenky, případně na zavedení jiné podoby levného celoněmeckého jízdného.
Ilustrační fotografie.

V Bavorsku vykolejil vlak. Zahynuli čtyři lidé, zraněných je na 30

Nejméně čtyři lidé zahynuli a zhruba 30 dalších utrpělo zranění, když dnes severně od bavorského alpského letoviska Garmisch-Partenkirchen vykolejil dvoupatrový vlak. Patnáct osob se zranilo vážně, uvedla agentura DPA s odvoláním na místní úřady. Proč vlak sjel z trati, není jasné. Vyprošťování cestujících už skončilo, oznámila vpodvečer policie.
Ilustrační fotografie.

Německé dráhy se potýkají s následky požáru, postiženo je i spojení s Prahou

Německá železnice se potýká s následky pátečního požáru kabelů v Hamburku. Společnost Deutsche Bahn počítá se silným omezením dálkové dopravy i dnes večer a v noci, informovala agentura DPA. Postižen je především sever Německa, včetně spojů mezi Hamburkem a Prahou. Ty končí a začínají v Berlíně. Některé spoje mezi Hamburkem a Prahou končí už v Drážďanech, sdělil ČTK mluvčí Českých drah.
Ilustrační foto

Policie ve vlaku u Kolína nad Rýnem zneškodnila bombu

Německá policie dnes oznámila, že zneškodnila podezřelé zařízení v regionálním vlaku u Kolína nad Rýnem. Podle místních médií šlo o podomácku vyrobenou bombu, která mohla někoho vážně zranit. Informovala o tom agentura Reuters.
Ilustrační foto

Vědci se zaměřili na šíření koronaviru ve vlacích. Zde jsou výsledky studie

Vlaky nejsou v době pandemie nemoci covid-19 místem výrazného šíření infekce, cestování po železnici je tak pro veřejnost bezpečné. Tvrdí to na svém webu německé dráhy Deutsche bahn (DB), které se odvolávají na aktuálně zveřejněné dílčí výsledky studie berlínského výzkumného střediska Charité Research Organisation (CRO).
Ilustrační fotografie

Berlín plánuje nové tunely pro městskou dráhu, stavba může ohrozit romský památník

Sintové a Romové se kvůli výstavbě tunelu nové linky berlínské městské dráhy obávají o osud svého památníku připomínajícího oběti nacistického režimu. Zatímco německé dráhy Deutsche Bahn (DB), které trasu chtějí vybudovat, ujišťují, že pietní místo nebude dotčeno, představitelé organizací sdružujících spolky Romů, Sintů a dalších Romům příbuzných etnik o tom přesvědčeni zatím nejsou.

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

MAAE se obává, že Izrael zaútočí na jaderná zařízení v Íránu

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v pondělí vyjádřil znepokojení nad možným útokem Izraele na jaderná zařízení v Íránu. Vyzval k mimořádné zdrženlivosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy