diplomatický spor mezi Nizozemskem a Tureckem (březen 2017)

Uprchlíci, ilustrační foto

EU pošleme 15 tisíc migrantů měsíčně, pohrozil turecký ministr

Ankara/Brusel - Vztahy mezi Erdoganovým režimem a Evropou se prudce zhoršují. Turecký ministr vnitra Süleyman Soylu dnes pohrozil EU, že jí bude posílat 15 tisíc migrantů měsíčně. Mluvčí Evropské komise Alexander Winterstein přitom dnes řekl, že rok po uzavření přináší dohoda mezi EU a Tureckem o omezení migrace "hmatatelné výsledky".
Recep Tayyip Erdoğan

Ankara požaduje omluvu. Uvalte na Nizozemsko mezinárodní sankce, žádá rozzlobený Erdogan

Mety (Francie)/Ankara - Turecko bude pokračovat v krocích proti Nizozemsku, dokud se Nizozemci neomluví za nynější roztržku mezi oběma státy. Řekl to dnes novinářům turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes prohlásil, že Nizozemsko zaplatí za "nestoudné zacházení" s tureckou ministryní, kterou Nizozemci vyhostili ze země. Vyzval rovněž mezinárodní organizace, aby na Nizozemsko uvalily sankce.
Švédsko

Stockholm zrušil mítink před tureckým referendem

Stockholm - Majitel budovy ve švédském hlavním městě, kde se měl dnes konat mítink za účasti vysoce postaveného činitele z Turecka, zrušil pronájem nemovitosti pořadatelům akce, a to bez udání důvodu. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na turecká média.
Recep Tayyip Erdoğan

Erdogan zuří: Nizozemsko za to zaplatí!

Istanbul - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes prohlásil, že Nizozemsko zaplatí za "nestoudné zacházení" s tureckou ministryní, kterou Nizozemci vyhostili ze země. Situace vyústila podle agentury AP v bezprecedentní diplomatickou roztržku mezi oběma státy.
Nizozemí, ilustrační foto

Nizozemsko zatrhlo tureckému ministrovi kampaň. Ten vyhrožuje sankcemi

Rotterdam (Nizozemsko)/Ankara - Nizozemsko zakázalo tureckému ministrovi zahraničí přistát v Rotterdamu, kde se Mevlüt Çavuşoglu dnes hodlal setkat s místními Turky. Turecký prezident vzápětí pohrozil Nizozemsku reciproční odvetou a podobně jako při nedávném obdobném sporu s Berlínem přirovnal nizozemský postoj k počínání fašistů.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 23 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Speed Marathon 2024: Policie eviduje tisíce přestupků, rozdala pokuty za miliony

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy