EIA

ČSSD

Skladovací haly politika Bendy (ČSSD) budou, rozhodl úřad navzdory stovkám námitek

Krajský úřad Ústeckého kraje schválil výstavbu šesti železobetonových hal politika Petra Bendy v blízkosti obcí Modlany a Rtyně nad Bílinou na Teplicku. Přestože v rámci posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA) přišlo k záměru více než 1400 nesouhlasných vyjádření, vydal úřad závazné souhlasné stanovisko k řízení EIA platné příštích sedm let. Petr Benda je čtvrtý na kandidátce ČSSD v krajských volbách.
Dálnice D1

Dva severní úseky Pražského okruhu budou mít jeden proces EIA. Kdy se začne stavět?

Plánované úseky Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí a mezi Suchdolem a Ruzyní budou mít společný posudek vlivů na životní prostředí (EIA). Vyplývá to z databáze EIA. Jako první by se měl začít stavět prvně zmíněný úsek, označovaný 519, a to v roce 2024. O rok později by měla začít stavba části 518. Nejblíže zahájení je jihovýchodní část okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1, kde chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začít stavět v příštím roce.
Ministerstvo životního prostředí

Důl Bílina získal kladný posudek EIA, musí splnit 31 podmínek. Ekologové protestují

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) vydalo kladný posudek vlivu na životní prostředí (EIA) k prodloužení těžby uhlí v povrchovém dole Bílina do roku 2035. Společnost Severočeské doly ale musí splnit 31 podmínek. ČTK to dnes sdělila mluvčí MŽP Petra Roubíčková. Ekologické organizace a aktivisté rozhodnutí kritizují. Kladný posudek EIA ještě není povolením těžby, to musí udělit až příslušný báňský úřad.
Dan Ťok, ministr dopravy a Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády

Sobotka pochválil Ťoka za čerpání dotací, stavba dálnic naopak vázne

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes bilancoval s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO). Pochválil lepší čerpání evropských dotací. Za nedostatek označil, že nezačala stavba žádné strategické silnice, pro kterou se zrychleně podařilo získat posudek dopadu na životní prostředí (EIA).

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy