Evropská investiční banka (EIB)

ČEZ

ČEZ dostane rekordní úvěr na rozvoj distribuční sítě

Evropská investiční banka (EIB) poskytne české energetické společnosti ČEZ úvěr 790 milionů eur (zhruba 19,2 miliardy Kč) na modernizaci a rozšíření její distribuční sítě a připojování nových obnovitelných zdrojů energie. ČTK o tom dnes informovala společnost ČEZ. Podle ní jde o dosud nejvyšší půjčku od EIB pro subjekt z České republiky.
Praha

Praha snížila svůj dluh o miliardu. Zda si bude v budoucnu půjčovat, není jasné

Hlavní město letos snížilo svůj dluh o miliardu korun, k letošnímu 30. červnu dluh činil 18,7 miliardy korun. Snížení dluhu je důsledkem amortizace pěti úvěrů od Evropské investiční banky (EIB). ČTK to řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě). Praha má na letošek schválen rozpočet s příjmy 60,7 miliardy a výdaji 81,6 miliardy korun. Rozdíl dorovná například z peněz, které získá od státu.
Ministerstvo zemědělství

Evropská investiční banka půjčila Česku osm miliard, půjdou na vodní stavby

Ministerstvo zemědělství získalo od Evropské investiční banky (EIB) úvěr osm miliard korun na zkvalitnění hospodaření s vodou. V tiskové zprávě o tom dnes informoval Dušan Ondrejička z tiskového odboru EIB. Peníze ministerstvo použije na financování vodních staveb například k zadržování srážkové vody nebo na protipovodňová opatření.
Vlaky

Česko plánuje modernizaci železnic, z EIB si půjčí 11,5 miliardy korun

Česko bude v letech 2019 až 2025 čerpat na modernizaci železnic úvěr 11,5 miliardy korun od Evropské investiční banky (EIB). Na dnešním jednání to schválila vláda, informoval premiér Andrej Babiš (ANO). Peníze chce stát investovat do rozšíření osmi úseků železničních koridorů. Skutečná výše vyčerpaných peněz se bude odvíjet od reálných nákladů na stavby. Dalších 11,5 miliardy korun poskytne na projekt stát a necelou miliardu budou tvořit peníze z evropských fondů.
Byty

Češi nemají kde bydlet. Lidovci navrhují půjčku 50 miliard od evropské banky

Praha - Lidovci chtějí získat od Evropské investiční banky půjčku 50 miliard korun na rozvoj obecního nájemního bydlení. O návrhu budou jednat s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou (ANO), řekl dnes novinářům předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek. Půjčka by podle něj mohla přispět k zajištění dostupného bydlení v českých městech.

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy