fantasy

film Thor: Láska a hrom

RECENZE: Thor: Láska jako hrom je skrytou parodií na superhrdinské filmy

Filmy s bohem hromu se vždy vyznačovaly nadhledem a velkým důrazem na komediální prvky. Čtvrtý snímek to však dotáhnul ještě o úroveň dál a dostal se až za hranu parodie sebe sama. Kromě téměř neustálého pomrkávání a gagů se můžete těšit také na spoustu cameo rolí. Některých si sotva všimnete, jiné jsou výborné.
Stranger Things

RECENZE: Čtvrtá série Stranger Things je ukázkou precizní scenáristické práce

Jedna z největších událostí roku na streamovací platformě Netflix se opět dočkala velmi kladného přijetí kritiků i veřejnosti. Se stárnoucími dětskými hrdiny sice mizí kouzlo dětské naivity, ale zato se komplikují vztahy mladých hrdinů, kteří se musí postavit další hrozbě, jež tentokrát může zničit celý svět.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.
Film

RECENZE: Cats jsou bizarním muzikálem, na který kritici cení zuby

Velkolepý muzikál od oscarového Toma Hoopera, režiséra Bídníků a Královy řeči, se potýká s eskapádou špatných produkčních rozhodnutí. Vynikající obsazení a slušné herecké a vokální výkony nedokážou zastřít absenci výraznějšího děje a podivnou práci s kamerou.
Ze Škyťáka se stal vůdce, kterého (i přes tu trochu špičkování) následují i tvrdohlaví Vikingové.

RECENZE: Trilogie Jak vycvičit draka vrcholí! Konec přišel právě včas

RECENZE – Dračí série jde do finále. Vrací se všechny přeživší postavy i režisér a scénárista Dean DeBlois. Očekávání jsou proto nemalá. Závěrečné střetnutí ochránců a lovců draků opět kombinuje dětskou roztomilost a výpravný příběh, jsou ale věci, které nechalo kdesi za sebou. Například kouzlo.
Kylo Ren (Adam Driver) se musí zodpovídat svému mistrovi ze selhání z Epizody VII.

RECENZE: Výrazně jiné, přesto povědomé. Star Wars hledají rovnováhu mezi vážnou a rozvernou stranou síly

RECENZE – Když je miluješ, není co řešit. A i kdyby ne, je vysoce pravděpodobné, že vás nemilosrdná gravitační síla nových Hvězdných válek tak jako tak přitáhne do kina. Filmová, fandomová a popkulturní událost roku je totiž konečně tady a miliony fanoušků na celém světě chtějí vědět, kdo že je to ten Poslední z Jediů a jestli jich náhodou není hned několik. (Bojíte-li se spoilerů, vězte, že v tomto článku žádné nenajdete. Pouze několik obecných postřehů.)
Thelma (Eili Harboeová) trpí občasnými záchvaty. Podaří se lékařům přijít na jejich původ?

RECENZE: Temná norská fantasy Thelma je lesbickou sestřenkou Mistrovy Carrie

RECENZE – Jeden z vrcholů letošních Mezipater, který má na svědomí příbuzný kultovního režiséra Larse Von Triera, v sobě perfektně spojuje psychologické drama s nápaditou žánrovkou a i díky magneticky úchvatné a všehovšudy překrásné Eili Harboeové ani náhodou není „jen dalším tuctovým comming of age“ příběhem.
Mapa dopravy Západozemí Michaela Tyznika

Americký umělec navrhl MHD pro zemi ze seriálu Hra o trůny

New York – Michael Tyznik je fanouškem fantasy seriálu Hra o trůny, zároveň se však zajímá o tvorbu map hromadné dopravy. Rozhodl se tyto dva zájmy spojit a vytvořil tranzitní mapu Západozemí. Mrkněte, jakou trasou se nejlépe dostanete do Vysoké zahrady nebo ke Zdi.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 2 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 6 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

Hrozil atentát na Zelenského? Polsko odhalilo muže, který dával informace Rusům

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy