Fatah

Ilustrační foto

Přechod z Pásma Gazy do Egypta nově střeží Hamás, vyšachoval konkurenční Fatah

Palestinské radikální hnutí Hamás, vládnoucí v Pásmu Gazy, dnes oznámilo, že převzalo kontrolu nad přechodem Rafáh na hranici s Egyptem. Přechod od roku 2017 střežili příslušníci konkurenčního Fatahu, ale vzhledem k trvajícím neshodám mezi Fatahem a Hamásem palestinské vedení oznámilo, že své lidi z přechodu odvolalo. Egypt zatím situaci nekomentoval, přechod je nyní pro civilisty uzavřen.
Palestina

Palestinský premiér poprvé vedl zasedání vlády v Gaze

Gaza - Premiér palestinské samosprávy Ramí Hamdalláh dnes poprvé předsedal zasedání palestinské vlády v Gaze. Pásmo doposud ovládal radikální Hamas. Ten ale nedávno oznámil, že hodlá umírněnějšímu Fatahu předat administrativní kontrolu nad územím.
Palestina

Zásadní obrat v Palestině? Hamas se chce usmířit s Fatahem

Káhira - Radikální palestinské hnutí Hamas chce zahájit rozhovory s umírněnějším Fatahem. Souhlasí s rozpuštěním vlády, která řídí Gazu, a vyzývá vládu šéfa Fatahu Mahmúda Abbáse k návratu. Rovněž je ochotno umožnit všeobecné volby v pásmu Gazy a na Západním břehu Jordánu.

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Scholzovi dochází trpělivost. Netanjahua varoval před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy