fiskální pakt (Smlouva o stabilitě koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii)

Poslanecká sněmovna

Sněmovna ratifikovala fiskální pakt EU. Okamura a ODS straší eurem, Kalousek vystartoval

Sněmovna dnes schválila přistoupení Česka k fiskálnímu paktu zemí EU. Jeho obsahem je rámec pro rozpočtovou kázeň a koordinaci hospodářských politik členských států EU. Česko je kromě Británie jedinou zemí EU, která k ratifikaci dosud nepřistoupila. Británie se však rozhodla z unie odejít. O ratifikaci paktu musí ještě rozhodnout Senát. Senátoři se v červenci rozhodli, že o ní budou jednat až poté, co o přistoupení rozhodne Sněmovna.
Jan Skopeček (ODS)

Česko má nakročeno k přijetí eura? Výbor podpořil fiskální pakt, ODS se čertí

Praha - Sněmovní rozpočtový výbor dnes doporučil Sněmovně, aby schválila přistoupení Česka k fiskálnímu paktu EU. Jeho obsahem je rámec pro rozpočtovou kázeň a koordinaci hospodářských politik členských států EU. Výbor nepřistoupil na návrhy ODS přerušit projednávání ratifikace do doby rozhodnutí o přijetí eura nebo do doby, kdy se vyjasní způsob ratifikace těch částí paktu, ke kterým se vláda rozhodla nepřipojit. Přistoupením k paktu se má ve čtvrtek zabývat ještě sněmovní zahraniční výbor.
Alena Schillerová

ČR za přistoupení k fiskálnímu paktu výhody nezíská

Praha - Přistoupením k takzvanému fiskálnímu paktu si Česká republika nemůže vyjednat nějaký ústupek nebo výhodu v EU, například v případě migračních kvót. EU není smluvní stranou fiskálního paktu. Poslancům to při dnešním projednávání tohoto dokumentu řekla ministryně financí v demisi Alena Schillerová (ANO).
Ilustrační foto

Vláda schválila přistoupení k fiskálnímu paktu EU

Praha - Vláda dnes schválila přistoupení Česka k evropskému fiskálnímu paktu. Hlásí se tím k dodržování principů rozpočtové odpovědnosti. Poslanec za ODS Jan Skopeček má výhrady. Kabinet bez důvěry podle jeho slov nemá přicházet s takto razantním krokem.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy