Flixbus

Flixbus

FlixBus startuje linky v Brazílii

FlixMobility, rychle rostoucí technologická společnost v oblasti mobility, pokračuje ve své globální expanzi a od 1. prosince 2021 zahajuje první autobusová spojení v Brazílii. Současná síť v Brazílii zahrnuje města São Paulo, Rio de Janeiro a Belo Horizonte. FlixBus nabízí až dvanáct odjezdů denně na dvou hlavních trasách ze São Paula do Rio de Janeira a Belo Horizonte. Nabídka nového spojení se setkala s velkým ohlasem brazilských zákazníků, kteří si mohou rezervovat jízdenky již od poloviny listopadu.
Vlaky

České dráhy před Vánocemi posílí další dálkové linky

České dráhy navýší před Vánocemi kapacitu několika dálkových linek. Místa přidají například na trase z Prahy do Olomouce či Luhačovic, posíleny budou také spoje z metropole na západ Čech. Reagují tak na zvýšený zájem cestujících, informovaly dnes dráhy. Státní dopravce, stejně jako ostatní dopravci, před Vánocemi postupně obnovují část dříve zrušených spojů.
V Německu havaroval autobus z Prahy

V Německu havaroval autobus z Prahy. Několik lidí se zranilo

Několik zraněných si dnes ráno v Německu vyžádala nehoda autobusu společnosti FlixBus, který mířil z Prahy do Hamburku. Agentura DPA s odvoláním na německou policii původně oznámila tři desítky poraněných. Společnost FlixBus ale následně potvrdila pouhé tři zraněné. Lidé v autobusu byli podle německé policie z Česka, Německa, Británie, Turecka, Rumunska, Albánie, Číny, Indie a Egypta. Děti mezi nimi nebyly.
Ilustrační foto

Vlak versus autobus. Cestu do Slovinska a zpět vyhrála těsně železnice

REPORTÁŽ - Dva různí dopravci, dva různé způsoby jízdy. Vyzkoušeli jsme cestu do hlavního města Slovinska autobusem a zpět do Česka vlakem. FlixBus versus RegioJet. Zelenožlutý souboj nakonec podle hodnocení redakce EuroZprávy.cz těsně vyhrála železnice. Obé má, ale své pro a proti a cestující musí počítat s cestou trvající kolem deseti hodin.
Flixbus (Autobusové nádraží Praha Florenc)

FlixBus pozastaví veškerý svůj provoz v Česku

Autobusový dopravce FlixBus pozastaví od soboty kvůli současné krizi kolem šíření koronaviru veškerý svůj provoz v České republice. Autobusy nebudou jezdit až do odvolání. FlixBus to oznámil na svých internetových stránkách. Společnost už v minulých dnech přestala jezdit v domovském Německu. Provoz omezují i další tuzemští dopravci.
Autobus Student Agnecy

RegioJet zruší spoje do Itálie, tento týden jede naposled

Dopravce RegioJet nebude od konce týdne vypravovat kvůli koronaviru autobusové spoje na dvou linkách z Prahy do Říma a do Milána. Nepojedou až do odvolání. Poslední spoj do Itálie pojede tento týden v pátek, aby se z jižní země lidé mohli vrátit. Dopravce také umožní vrátit všechny objednané jízdenky na cesty do 31. března bez stornopoplatku, uvedl v tiskové zprávě mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Konkurenční FlixBus zatím všechny své linky provozuje dál.
Flixbus

Na pařížském okruhu shořel autobus Flixbusu, vezl 41 lidí

Autobus společnosti Flixbus dnes odpoledne na pařížské okružní dálnici začal hořet. Plameny vozidlo úplně zničily, všech 41 osob na palubě ale bylo včas evakuováno. Na místě zasahovalo asi deset hasičů a oheň se jim podařilo dostat pod kontrolu během půl hodiny. Následně byla doprava v oblasti obnovena a vrak byl odtažen. Informoval o tom web Le Parisien.
Flixbus

Ve Francii havaroval autobus Flixbusu, 33 zraněných, čtyři vážně

Celkem 33 lidí se zranilo při dnešní nehodě autobusu společnosti Flixbus na lince z Paříže do Londýna. Čtyři lidé jsou zraněni vážně, uvedla agentura AFP. Autobusem podle serveru Courrier-picard jeli cestující s francouzským, ruským, španělským a irským občanstvím.
RegioJet

Spor RegioJetu a Flixbusu nebude řešit ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nezahájil správní řízení na základě podnětu autobusového dopravce FlixBus, který podal kvůli návrhu svého konkurenta RegioJet. Podle FlixBusu ho RegioJet žádal o dodržování minimálních cen, čímž mohl porušit zákon. Tím, že FlixBus návrh odmítl, ale zákon porušen nebyl, uvedl úřad v tiskové zprávě.
Žluté autobusy našly konkurenci

V Německu havaroval FlixBus. 16 zraněných, mezi nimi český řidič

Berlín - Na dálnici A 19 zhruba 50 kilometrů jižně od německého Rostova dnes časně ráno havaroval autobus společnosti FlixBus. 16 cestujících utrpělo zranění, osm z nich vážná. Podle dánské rozhlasové stanice DR je mezi lehce zraněnými i český řidič, který seděl za volantem.
Žluté autobusy našly konkurenci

RegioJet chce žalovat FlixBus kvůli vydírání, případ bude řešit EU

Brno - Společnost Radima Jančury RegioJet zaslala předžalobní výzvu firmě FlixBus, která je konkurentem na trhu autobusové dopravy jak v Česku, tak v mezinárodní dopravě. Jančura požaduje, aby dopravce ukončil nekalou soutěž a ekonomické vydírání tím, že podle něj dlouhodobě jezdí za podnákladové ceny.
Žluté autobusy našly konkurenci

FLixBus se stal konkurencí žlutých autobusů RegioJet

Praha – Do sféry české autobusové dopravy proniká nová společnost s cílem být nejlepší. Jedná se o FlixBus, který by oblíbené žluté autobusy společnosti RegioJet rád nahradil svými zelenými. RegioJet však nehodlá ustoupit.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy