Články k tématu: GDPR (ochrana osobních údajů)

V pátek začne platit GDPR. Co všechno se pro Čechy změní?

24.05. | 10:04 Praha - Nová unijní pravidla ochrany osobních údajů (GDPR) nabudou v pátek účinnosti. Výjimky z těchto pravidel…

Slovensko kvůli GDPR schválilo nový zákon, zavedlo výjimky

23.05. | 14:21 Bratislava - Slovensko je jednou z mála zemí EU, které unijní nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) před…

V pátek začne platit GDPR: Pětina firem to neví, většina e-shopů…

23.05. | 12:35 Aktualizováno Praha - Dvě třetiny českých e-shopů nejsou připraveny na platnost evropského nařízení o ochraně osobních údajů …

Šéf Facebooku bude o ochraně dat hovořit s vedením europarlamentu

22.05. | 04:14 Brusel - Zakladatel a šéf americké společnosti Facebook Mark Zuckerberg se dnes v podvečer setká se zástupci…

GDPR naši práci neovlivní, hlásí ministerstvo zahraničí

16.05. | 17:58 Praha - Nová pravidla o ochraně osobních údajů (GDPR) musí ministerstvo zahraničí brát v úvahu například při…

Sankce za porušení GDPR nebudou likvidační, slibuje úřad.…

13.05. | 09:51 Praha - Sankce za porušení povinností budou podle Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) udělovány tak jako dosud…

Velký průvodce po GDPR. Další výmysl z Bruselu? Neunikne…

13.05. | 09:13 Praha - GDPR (General Data Protection Regulation) má za cíl pomoci hájit práva občanů EU proti zneužívání jejich…

Většina škol je na GDPR dobře připravena, nové nařízení uvítala…

13.05. | 08:56 Aktualizováno Praha - Nové evropské nařízení o ochraně osobních údajů známé jako GDPR zásadně nezmění způsob, jak s osobními…

Na směrnici GDPR se chystají i fotbalisté. Co se změní především?

12.05. | 16:46 Praha - Na zavedení evropského nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) se usilovně připravuje také největší…

Šmírování jako výsada tajných služeb? Ani náhodou, na tomhle…

07.05. | 11:44 Peking - Zhruba před měsícem se podařilo čínské policii zatknout muže v městě Nan-čchang na jihu země. Policii…

"Pouze" několikamilionové pokuty? Ministerstvo se pokouší…

06.05. | 14:23 Praha - Evropské nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) není revoluce. Jeho cílem je, aby se o lidech sbíraly…

Co na nás ušila Babišova vláda? V zákoně ke GDPR jsou miny,…

27.04. | 14:35 Praha - Vláda podle analýzy uskupení Rekonstrukce státu navrhla pod záminkou unijních pravidel ochrany soukromí …

Pacienty a lékaře GDPR moc nezatíží, připravit se musí nemocnice

26.04. | 15:17 Praha - Pacienty, sestry ani lékaře nová ochrana osobních údajů (GDPR) podle náměstka ministra zdravotnictví pro…

GDPR je jen začátek. Na stole EU je další návrh, ještě letos…

20.04. | 14:53 Aktualizováno Brusel - V souvislosti s blížícím se 25. květnem se stále více hovoří o Obecném nařízení na ochranu osobních údajů…

Facebook se snaží citelně snížit dopad nařízení GDPR

19.04. | 15:03 San Francisco - Pokud by nařízení Evropské unie o ochraně osobních dat označované zkratkou GDPR začalo platit dnes…

Ochrana osobních údajů? Většina Čechů vůbec netuší, co je GDPR

19.04. | 13:18 Praha - O problematiku ochrany osobních údajů se zajímá pouze třetina Čechů. Veřejnost tak nemá ani velké povědomí…

Nový zákon o osobních údajích se nestihne včas, opozice se…

18.04. | 12:49 Aktualizováno Praha - Nový zákon o zpracování osobních údajů nebude schválen včas, tedy před květnovou účinností unijního…

Facebook reaguje na nové normy EU, cílená reklama ale nepřestane

18.04. | 12:57 New York - Facebook se začal dotazovat svých uživatelů, zda může v jejich fotografiích a videích používat…

Pokuty pro obce kvůli GDPR se patrně nezruší, vláda odmítla…

18.04. | 08:36 Aktualizováno Praha - Vláda nepodpořila návrh KDU-ČSL, která chce zrušit pokuty pro obce, úřady nebo neziskové organizace za…

Na GDPR není připraveno 85 procent českých e-shopů

12.04. | 15:34 Praha - Směrnice GDPR vejde v účinnost 25. května, přičemž se zaměřuje zejména na ochranu osobních údajů a celkové…

Zákony ke směrnici GDPR mají 700 stran. Ještě se ani…

02.04. | 14:13 Praha - Obě předlohy zákonů, které řeší zavádění evropského nařízení o ochraně osobních údajů známého pod zkratkou…

Firmám chybí návod jak co nejefektivněji řešit povinnosti GDPR

26.03. | 11:14 Tisková zpráva - Jak se firmy vypořádávají s povinnostmi souvisejícími s obecným nařízením o ochraně osobních…

Směrnici EU neuniknou ani děti, strhla se hádka kvůli pokutám za…

21.03. | 09:29 Aktualizováno Praha - Vláda dnes schválila návrh, podle kterého by souhlas se zpracováním osobních údajů měly dávat děti od 15…

Zákon k nařízení GDPR se podle Brabce do května schválit nepodaří

11.03. | 12:13 Praha - Adaptační zákon k evropskému nařízení GDPR o ochraně soukromí nebude schválen do května, kdy nařízení…

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

Nejčtenější na EuroZprávy.cz

reklama
reklama