Erik Geuss

Ministerstvo životního prostředí

Geuss už není šéfem ČIŽP, rozhodl superúředník. Ministerstvo ho ve funkci nechává

Praha - Erik Geuss přestal být ředitelem České inspekce životního prostředí, rozhodl náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký. Vyplývá to z materiálu, který má ČTK k dispozici. Jeho rozhodnutí je pravomocné, platné k 22. srpnu, sdělila ČTK mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) Geusse ve funkci nechává. Podle vyjádření MŽP Geuss stále ředitelem je a podal proti rozhodnutí správní žalobu. Ta však nemá podle vyjádření Postráneckého odkladný účinek, pokud ho nepřizná soud, což se zatím nestalo.
Richard Brabec /ANO/, 15. ministr životního prostředí ČR

Šéfem ČIŽP bude Geuss, navzdory kritice obhájil svou funkci v konkurzu

Praha - České inspekci životního prostředí (ČIŽP) bude opět šéfovat Erik Geuss. Obhájil svou pozici v novém výběrovém řízení, které loni v srpnu vypsalo ministerstvo vnitra podle zákona o státní službě. Ministr Richard Brabec (ANO) dnes také reagoval na zprávu, že jmenování Geusse na konci roku 2014 bylo nezákonné.
Richard Brabec /ANO/, ministr životního prostředí

Protikorupční policie prověřuje ministra Richarda Brabce. O co jde?

Praha - Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality se zajímá o ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO). Podle informací serveru Týden.cz vyšetřovatelé přezkoumávají, zda neporušil zákon, když na konci roku 2014 jmenoval ředitelem České inspekce životního prostředí Erika Geusse. Podle Brabce nejde o nic významného.

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy