Petr Halberstadt (režisér, herec)

Petr Halberstadt ve hře Mindgame Rozhovor

Děláme divadlo založené na kvalitním scénáři, dobrém hereckém projevu a velkých emocích, řekl pro EZ herec Petr Halberstadt

ROZHOVOR: Během dvou desetiletí v brněnské Mahenově činohře herec Petr Halberstadt ztvárnil řadu rolí. Zahrál si v Maryši, Romeu a Julii, Cyranovi nebo třeba Richardu III.. V roce 2015 se rozhodl s kamarádem Radimem Fialou založit divadelní společnost StageArtCz, kde si k herectví přibral ještě režii. V rozhovoru promluvil o ambicích projektu StageArt, přerodu herce na režiséra, náročnosti zachycení thrilleru na jevišti nebo o životních výzvách, které jej v jeho kariéře čekají.
hra Mindgame

Čistokrevný thriller na jevišti? Mindgame se blíží

Přesně za měsíc rozšíří StageArCz svůj repertoár o další – v pořadí již čtvrtý – titul. Hru britského autora Anthonyho Horowitze MINDGAME – Líbezné vyhlídky uvede v české premiéře v pátek 13. dubna 2018 v Divadle Bolka Polívky. Jak divadelníci slibují, má jít o čistokrevný thriller na jevišti, jehož podtitul navíc zní „Zapomenete dýchat!“. Režie i jedné z hlavních rolí se ujal Petr Halberstadt, zakladatel divadelní společnosti StageArtCz.
Želary (srdce mé) (foto: Jakub Jíra)

RECENZE: Želary v Národním divadle Brno. Srdce mé přelidněné

RECENZE – Režisér Dodo Gombár vytvořil pro Činohru Národního divadla Brno dramatizaci povídek Květy Legátové. Inscenace Želary (srdce mé) vychází nejen z novely Jozova Hanule, podle které natočil Ondřej Trojan svůj slavný film, ale také z povídkového souboru Želary z roku 2001. Přes výborné obsazení a působivou atmosféru inscenace tvůrce zradila především nesnesitelně dlouhá stopáž.
Magdaléna Tkačíková v inscenaci Želary (srdce mé) (foto: Jakub Jíra)

Národní divadlo Brno oživí vesnici Želary

REPORTÁŽ – Na včerejší tiskové konferenci v Mahenově divadle představil tvůrčí tým v čele s režisérem Dodem Gombárem a dramaturgem Martinem Sládečkem svoji novou inscenaci Želary (srdce mé). Dramatizace, jejímž autorem je režisér Gombár, se však značně liší od známého filmu Ondřeje Trojana. Kombinuje totiž jak povídkový soubor Květy Legátové s názvem Želary, tak i pozdější povídku Jozova Hanule.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy