Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Další americký soud shledal Weinsteina vinným ze znásilnění

Soud v Los Angeles shledal v pondělí bývalého filmového producenta Harveyho Weinsteina vinným ze znásilnění, informovala dnes agentura AP. Porota se na tom shodla po devíti dnech diskuzí. Sexuálních deliktů se podle poroty Weinstein dopustil v případě jedné ze čtyř žen, které u kalifornského soudu vypovídaly. V případě další ženy ho porotci zprostili obvinění a u zbývajících dvou nedospěli k závěru. Weinstein si už odpykává 23letý trest odnětí svobody, který mu uložil v roce 2020 soud v New Yorku.
Jeffrey Epstein

Tady sedávali Epstein a Weinstein. Majitel restaurace stůl podpálil

Majitel newyorské restaurace 75 Main, Zach Erdem, spálil ve svém podniku stůl, u nějž sedávali finančník Jeffrey Epstein a bývalý filmový producent Harvey Weinstein. Oba byli obviněni ze sexuálních zločinů, Epstein zemřel ve vazebním vězení, Weinstein byl odsouzen. Erdem je přesvědčen, že stůl, který používali, vydával negativní energii.
Harvey Weinstein

Obhájci žádají pro Weinsteina pětiletý trest. Je nemocný, napsali v dopisu pro soudce

Obhájci bývalého filmového producenta Harveyho Weinsteina požádali dopisem soudce newyorského soudu o vynesení mírného trestu s ohledem na Weinsteinovo zdraví. Soud ho uznal v únoru vinným ze sexuálního napadení a znásilnění, za což mu hrozí 29 let vězení. Obhájci ale žádají pro sedmašedesátiletého muže, který má za sebou operaci srdce, pětileté vězení. O výši trestu se má rozhodnout ve středu.
Donald Trump

Trump: Žádná země mi před volbami nepomáhá

Americký prezident Donald Trump dnes v Dillí řekl, že mu žádná země před prezidentskými volbami nepomáhá. Vyjádřil se tak na tiskové konferenci před odjezdem z Indie, kde byl na šestatřicetihodinové návštěvě. Trump kromě toho na závěr indické cesty přišel s "vysoce neobvyklou" výzvou, aby se dvě liberální soudkyně amerického nejvyššího soudu nezapojovaly do případů souvisejících s jeho osobou, napsala agentura Reuters.
Harvey Weinstein

Porota uznala Weinsteina vinným, hrozí mu až 29 let vězení

Bývalého hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina dnes v New Yorku uznala porota vinným ze sexuálního napadení a z lehčí formy znásilnění. Osvobodila ho však v těch bodech obžaloby, za něž mu hrozilo až doživotní vězení, napsala agentura Reuters. Weinsteinovi nyní hrozí za oba činy až 29letý trest, o jehož konečné výši rozhodne soudce 11. března. Obhajoba uvedla, že se hodlá proti dnešnímu verdiktu odvolat.
Harvey Weinstein

V New Yorku vypukl soud s producentem Weinsteinem, hrozí mu doživotí

Soud na newyorském Manhattanu dnes začal projednávat ostře sledovanou kauzu hollywoodského filmového producenta Harveyho Weinsteina, který je obviněn ze sexuálního násilí. Weinstein trvá na své nevině, pokud jde o obvinění ze sexuálního napadení dvou žen, za něž je souzen. V případě usvědčení mu hrozí až doživotní vězení.
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein u soudu. Začíná proces, chlípnému producentovi hrozí doživotí

Úvodními řečmi obžaloby a obhajoby dnes u newyorského soudu začíná proces s 67letým bývalým filmovým producentem Harveym Weinsteinem, který je obviněn ze sexuálního násilí. Weinstein trvá na své nevině, pokud jde o obvinění ze sexuálního napadení dvou žen, za něž je souzen. V případě usvědčení z nejzávažnějšího činu, násilného sexuálního útoku, mu hrozí až doživotní vězení.
Harvey Weinstein

Weinstein před soudem v rámci kauzy MeToo, hrozí mu doživotí

Před soud na newyorském Manhattanu se dnes dostavil americký filmový producent Harvey Weinstein, který čelí obvinění ze sexuálního násilí. Soud začíná výběrem porotců, který může trvat až dva týdny. Samotný proces, podrobně sledovaný americkými médii i veřejností, má trvat šest týdnů. Dnešní, spíše formální jednání ale zabralo jen hodinu.
Harvey Weinstein

Producenta Weinsteina v baru konfrontovalo několik žen

Americký filmový producent Harvey Weinstein, který se zodpovídá z obvinění ze sexuálních útoků a znásilnění, musel v newyorském baru čelit hněvu několika žen. Ty kritizovaly fakt, že někdejší vlivný producent považovaný nyní za jednoho z nejhorších chlípníků filmové branže se může nerušeně účastnit kulturních akcí.
Harvey Weinstein

Herečka McGowanová podala žalobu na Weinsteina, prý se ji snažil umlčet

Americká herečka Rose McGowanová, která jako jedna z prvních v Hollywoodu veřejně obvinila tehdy ještě mocného filmového producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního obtěžování, podala na někdejšího filmového magnáta, jeho bývalé advokáty a soukromou detektivní firmu žalobu u federálního soudu za to, že se ji snažili umlčet a zničit její kariéru, ještě než producenta nařkla ze znásilnění.
Harvey Weinstein

Jsem nevinen, trvá na svém Weinstein. Proces je odložen na leden

Americký filmový producent Harvey Weinstein dnes před soudem na Manhattanu uvedl, že se cítí nevinen, pokud jde o dvě nová obvinění ze sexuálního útoku. Kvůli přidání nových obvinění k současné obžalobě byl proces, který měl začít 9. září, odložen až na 6. ledna 2020, informoval list The Guardian.
Harvey Weinstein

Chlípný producent Weinstein dosáhl dohody o odškodnění údajných obětí

Hollywoodský producent Harvey Weinstein dosáhl dohody s desítkami žen, které ho obvinily ze sexuálních útoků a za obtěžování ho zažalovaly u civilních soudů. Napsal to list The New York Times (NYT). Weinstein podle něj podle předběžné dohody vyplatí ženám 44 milionů dolarů (víc než miliardu Kč), pokud žalobu stáhnou. Dvou hlavních kauz projednávaných před trestním tribunálem v New Yorku se ale dohoda netýká.
Harvey Weinstein

Proces s filmovým magnátem Weinsteinem byl odložen

Proces s americkým filmovým producentem Harveym Weinsteinem, který je obviněn ze znásilnění, začne nejdříve v září. Dnes o tom informovala agentura DPA. Newyorský soud, který se kauze věnuje, odložil proces již podruhé. Původně se počítalo s květnovým termínem, poté soud stanovil začátek na 3. června a nyní ho na žádost obhájců i žalobců, kteří chtějí více času na přípravu, opět přesunul.

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy