Hasan Nasralláh (vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh)

F-16 Israel Defense Forces

Izraelská armáda oznámila, že podnikla v Sýrii odvetnou akci

Izraelská armáda v pátek oznámila, že její helikoptéry zasáhly syrské vojenské cíle v reakci na ostřelování namířené na Izraelem okupované Golanské výšiny, píše agentura Reuters. Podle syrských médií byli při izraelském útoku zraněni dva lidé.
Hasan Nasralláh (vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh)

V Německu Hizballáh není aktivní, tvrdí Nasralláh

Hnutí Hizballáh není v Německu aktivní, uvedl dnes Hasan Nasralláh, vůdce této libanonské šíitské organizace. Stalo se tak poté, co spolková republika minulý týden Hizballáh na svém území zakázala a označila za teroristickou organizaci. Rozhodnutí Berlína Nasralláh označil za ústupek vůli Američanů a snahu uspokojit Izrael. Informovala o tom agentura AFP.
Hasan Nasralláh (vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh)

V Libanonu hrozí občanská válka? Vypukly nejvážnější střety od konce října

V Bejrútu se v noci na dnešek tvrdě střetli protivládní demonstranti a přívrženci stran Hizballáh a Amal, policie proti nim poté použila slzný plyn. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž šlo o nejvážnější potyčky od konce října. Tehdy vrcholily demonstrace proti vládě, v jejichž důsledku nakonec odstoupil premiér Saad Harírí.
Hasan Nasralláh (vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh)

Hizballáh nemá zájem o novou válku proti Izraeli, odvetu za drony ale chystá

Při nedělním útoku v jižním Bejrútu byla zasažena významná součást raketového programu libanonského Hizballáhu. Útok, při němž byly použity drony, se připisuje Izraeli a Hizballáh za něj pohrozil odvetou. Izrael se k odpovědnosti nepřihlásil. Hizballáh ale vyloučil rozpoutání nové války proti Izraeli.
Dvě F-15I Ra'am izraelských vzdušných sil (Israel Defense Forces)

Izraelská letadla udeřila v Sýrii, zmařila útok vražedných dronů

Dva izraelské drony dnes brzy ráno havarovaly na jižním předměstí Bejrútu, které je baštou radikálního hnutí Hizballáh. Incident odsoudil libanonský premiér Saad Harírí, podle kterého se drony dají považovat za otevřený útok na svrchovanost Libanonu. Izraelská letadla v sobotu večer zároveň udeřila poblíž syrské metropole Damašku na íránské síly.
Benjamin Netanjahu

Válka Izraele s Libanonem? Netanjahu a šéf Hizballáhu si drsně vyhrožují

Na pozadí krize kolem Íránu se šéf libanonského šíitského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh a izraelský premiér Benjamin Netanjahu zahrnuli novými výhrůžkami. "O víkendu jsme slyšeli Nasralláhovy chvástavé řeči o jeho útočných plánech," řekl Netanjahu podle svého úřadu. "Kdyby si Hizballáh troufl dopustit té hlouposti a zaútočit na Izrael - zasadíme jemu i Libanonu zničující vojenský úder," citovala premiéra agentura DPA.
Hasan Nasralláh (vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh)

Jednání s Hizballáhem? USA se snaží otevřít komunikační kanály, oznámil Nasralláh

Spojené státy hledají cesty, jak začít vyjednávat s radikálním libanonským hnutím Hizballáh. Podle agentury Reuters to v pátek řekl vůdce šíitské skupiny Hasan Nasralláh. Washington přitom tento týden rozšířil sankce proti předním členům Hizballáhu. Prezident Donald Trump navíc v poslední době ostře vystupuje proti Íránu, který je klíčovým spojencem hnutí. Nasralláh dále uvedl, že Hizballáh snížil počet mužů nasazených v Sýrii.
Hasan Nasralláh (vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh)

Útoky na Sýrii? Izrael může zatáhnout do války celý region, varuje šéf Hizballáhu

Vůdce radikálního libanonského hnutí Hizballáh v sobotu varoval Izrael před pokračujícími útoky na cíle Íránu a Hizballáhu v Sýrii. Podle něj by tyto útoky mohly vyvolat odvetnou reakci v podobě úderu na izraelské město Tel Aviv. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na tříhodinové interview vůdce Hizballáhu šajcha Hasana Nasralláha v panarabské televizi Al-Majádín.
Libanon

Americké sankce Hizballáh neohrozí, podporovatele ochrání stát, říká Nasralláh

Bejrút - Americké sankce neohrozí libanonské hnutí Hizballáh, ale mohou mít negativní dopad na jeho podporovatele. Nová libanonská vláda proto má povinnost občany, které sankce postihnou, chránit. V televizním projevu to dnes řekl lídr Íránem podporovaného šíitského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh. Informovaly o tom agentury Reuters a AP.
Sýrie, ilustrační foto

Vypálení raket na Izrael je podle Hizballáhu novou fází války v Sýrii

Bejrút - Vypálení raket ze Sýrie na izraelské cíle na Golanských výšinách z minulého týdne, které mají podle Izraele na svědomí íránské elitní jednotky Kuds, otevírá novou fázi války v Sýrii. Prohlásil to dnes vůdce radikálního libanonského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh. Bojovníci šíitského hnutí stojí v sousední Sýrii na straně vládních jednotek prezidenta Bašára Asada.
Válka v Sýrii

Vůdce Hizballáhu: Dávám válce v Sýrii rok, maximálně dva

Bejrút - Válka v Sýrii, která trvá už sedmým rokem, by mohla skončit už za rok a nejpozději do dvou let. Řekl v rozhovoru pro libanonskou proíránskou televizní stanici Al-Majádín vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
Donald Trump

Šéf Hizballáhu: Trump je nejrasističtější prezident vůči muslimům

Bejrút - Vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh dnes označil Donalda Trumpa za nejrasističtějšího prezidenta ve vztahu k muslimům. Informovala o tom agentura AP. Podle Nasralláha, jehož hnutí považují USA za teroristickou organizaci, se Trump zajímá jen o peníze a o to, aby vypadal důležitě.

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 19 minutami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 8 hodinami

Změna času ovlivní i noční vlaky. České dráhy upozorňují na zpoždění

Letošní čtyřdenní velikonoční volno bude o hodinu kratší, než by mohlo být. Důvodem je změna času, kdy v noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas. České dráhy upozornily cestující, že noční vlaky tak naberou šedesátiminutové zpoždění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy