Ivan Hašek (fotbalový trenér)

Ilustrační fotografie.

Sága o hledání trenéra fotbalové reprezentace je u konce. Jednomyslně byl zvolen Ivan Hašek

Po čtvrtečním mimořádném jednání výkonného výboru FAČR je konečně jasné, kdo v dalším období povede českou fotbalovou reprezentaci. Na uvolněný trenérský post po konci Jaroslava Šilhavého přichází podle očekávání Ivan Hašek, jenž se tak vrací ke kormidlu národního týmu po 15 letech, kdy tehdy tým trénoval jen několik měsíců a byl zároveň předsedou českého fotbalu. Výbor se na něm shodl jednomyslně, přičemž rozhodl i o asistentech, kterými se mají stát Jaroslav Köstl a Jaroslav Veselý. Doposud pak není jasné, kdo se stane generálním manažerem. Rozhodnout se má do konce ledna.
Fotbal, ilustrační fotografie

FAČR měl jednat o Haškovi jako o jistém novém kouči reprezentace. Svaz ale jednání zrušil

Oficiálně kvůli velkému množství omluvenek členů výkonného výboru zrušila Fotbalová asociace ČR (FAČR) jeho jednání, na kterém se mělo během minulého úterý rozhodnout o jméně nového kouče fotbalového národního týmu. Stalo se tak jen několik hodin poté, co sama FAČR avizovala, že by se mělo právě v ono úterý za účelem oznámení nového kouče národního týmu takové jednání uskutečnit. Jak informovala média, mělo jít už pouze o potvrzení toho, že se měl nástupcem Jaroslava Šilhavého stát Ivan Hašek, nakonec ale bude známo jméno nového trenéra zřejmě až po Novém roce.
Pavel Nedvěd

Hledání trenéra fotbalové reprezentace se dostalo do další fáze. Šanci má Hašek s Nedvědem

Jak známo, česká fotbalová reprezentace je pouhý půlrok do mistrovství Evropy v Německu bez trenéra. Stalo se tak poté, co po úspěšné kvalifikaci v listopadu na svůj post rezignoval kouč Jaroslav Šilhavý. Od té doby se v médiích přetřásalo mnoho jmen, která by ho mohla nahradit, od představitelů Fotbalové asociace ČR (FAČR) ale žádné jméno případného nového trenéra nedostanete. Jak sám předseda FAČR Petr Fousek v pondělí uvedl, do doby, než bude něco jistého, žádné jméno neřekne. Obecně se ale nejvíce spekuluje o tom, že by měl národní tým převzít tandem Ivan Hašek-Pavel Nedvěd.
sport

Ivan Hašek se vrací na Blízký východ. Tentokrát bude koučovat libanonskou reprezentaci

Bbývaý fotbalový reprezentant, bývalý trenér českého národního týmu a taktéž bývalý předseda Fotbalové asociace ČR Ivan Hašek se po roční odmlce opět ujme trenérského kormidla a opět se tak stane na jeho oblíbeném Blízkém východě. Tentokrát se tam stane hlavním trenérem libanonské fotbalové reprezentace, se kterou se má dostat na mistrovství světa v Kataru.
Fotbal je nejpopulárnějším sportem.

Po emirátech na Slovensko? Ivan Hašek by mohl trénovat bratislavský Slovan

Bratislava - Poté, co loni v listopadu předčasně ukončil své angažmá ve Spojených arabských emirátech, kde naposledy trénoval celek Emirates Club, je čtyřiapadesátiletý český internacionál a zároveň bývalý předseda Fotbalové asociace ČR Ivan Hašek bez trenérského angažmá. To se ale brzy může změnit. Podle informací serveru efotbal.cz je totiž právě Ivan Hašek blízko k tomu, aby koučoval Slovan Bratislava. Ve fotbalovém zákulisí totiž tato spekulace sílí poté, co byl sám spatřen v sobotu na zápase bratislavského celku s Dunajskou Stredou (1:0 pro klub ze slovenské metropole) a to vedle samotného majitele bratislavského klubu Ivana Kmotríka.
Fotbal, ilustračni fotografie

Má se začít Stramaccioni bát? Ivan Hašek je totiž bez angažmá

Rás al-Chajma (Spojené arabské emiráty) - Bývalý fotbalový reprezentant i exšéf Fotbalové asociace ČR Ivan Hašek je v současnosti bez trenérského angažmá. V týmu Emirates Club totiž před pár dny skončil a poté, co klubové vedení nebylo po šesti odehraných kolech nebylo spokojené s dosavadními výsledky. Vedle Ivana Haška pak tento fotbalový celek hrající nejvyšší fotbalovou soutž ve Spojených arabských emirátech opouští i jeho asistent Luděk Klusáček.

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 57 minutami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy