HBO

Netflix

Počet Čechů, kteří si předplácí online videotéky, se ztrojnásobil

Počet Čechů, kteří využívají placené streamovací televizní služby jako Netflix nebo HBO Go, se loni během pandemie více než ztrojnásobil. Tyto služby si loni předplácelo 10,5 procenta lidí, zatímco o rok dříve to byla tři procenta. Vyplývá to z aktuálních údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Film, ilustrační foto

Z internetu mizí filmy a seriály kritizované za rasismus, část diváků protestuje

Poskytovatelé on-line filmů a seriálů stahují z nabídky snímky kritizované za rasové stereotypy či policejní brutalitu. Činí tak v souvislosti s celosvětovými protesty proti rasismu, které spustila smrt amerického černocha George Floyda, jehož koncem května při zatýkání udusil bělošský policista. Z nabídky tak podle médií mizí třeba i filmová klasika Jih proti Severu.
HBO

Na trh přichází HBO Max, přinese dlouho očekávané Přátele

Na rostoucí trh se streamovacími službami přichází nový hráč - společnost HBO Max. Od středy nabídne mediální obsah firmy WarnerMedia, stejně jako vlastní nové pořady, ale i starší oblíbené seriály, například South Park nebo Přátelé. K posledně jmenovanému při této příležitosti vznikl i speciální nový díl. Jeho služby ale budou dražší než konkurenční Disney+ nebo Netflix.
seriál Hra o trůny (HBO)

HBO natočí prequel k seriálu Hry o trůny

Kabelová televize HBO chce navázat na globální úspěch své televizní adaptace populární fantasy ságy Hra o trůny. Divákům proto nabídne desetidílný seriál o událostech, které jejímu ději předcházely.
Černobyl

Tady odstartoval Černobyl. Turisté mohou nově do velína elektrárny

Černobylská havárie byla jednou z nejhorších jaderných katastrof v historii. Ukrajina nyní zpřístupnila velín elektrárny. Sovětští inženýři v roce 1986 v rámci testu zavřeli chladicí čerpadla a to způsobilo výbuch a požár. Zemřelo nejméně 54 lidí a stovky tisíc obyvatel vystavil radioaktivnímu záření. Po katastrofě bylo evakuováno 50 tisíc obyvatel.
Černobyl

CIA chce vyhodit Černobyl do vzduchu. Rusko natáčí vlastní verzi seriálu

Dramatická pětidílná minisérie Černobyl společnosti HBO má mít ruskou konkurenci, podle agentury RBK seriál o katastrofě na černobylské jaderné elektrárně z roku 1986 točí televize NTV s finanční podporou ruského ministerstva kultury. Podle scénáře, do něhož údajně RBK nahlédla, se ve filmu o černobylskou elektrárnu zajímá americká tajná služba CIA, jejíhož agenta hledá důstojník sovětské kontrarozvědky.
Finále seriálu Hra o trůny je na spadnutí.

Konec Her o trůny se blíží. Co čekat ve velkolepém finále?

Legendární seriál z produkce HBO Hra o trůny spěje pomalu do finále. Zítra v ranních hodinách bude mít premiéru očekávaný první díl z poslední 8. série. Tentokrát se celá série smrskla na šest dílů, z nichž poslední doputuje na obrazovky 19. května. V tomto článku si posvítíme na to, co nás čeká v nejočekávanějším seriálu tohoto roku.
Barack Obama, 44. prezident Spojených států amerických

Mlžení kolem Hry o trůny, tvůrce lhal i Obamovi

Nejpopulárnější seriál světa posledních let Hra o trůny (Game of Thrones) se blíží k premiéře poslední série. Média jsou plná nejrůznějších zajímavostí ohledně natáčení seriálu. Svého času jeden z rešisérů dokonce lhal bývalému prezidentovi USA Barracku Obamovi.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy