hinduismus

křesťanství

Víra je v době pandemie COVID-19 útočištěm i rizikem, píše The New York Times

Na zemi koronavirus obracel vzhůru nohama životy, živobytí i normální stav věcí. Situace jako by přímo volala po celonárodním požehnání. Proto se jeden kněz rozhodl nastoupit do malého letadla a v epidemiologicky bezpečné vzdálenosti od problémů dole z kokpitu přeměněného na kazatelnu celé zemi požehnat s posvátnou zlatou nádobou v ruce, napsal zpravodajský server The New York Times.
Módí, Naréndra (indický premiér)

Vypukne válka v Kašmíru? Indie chystá kontroverzní krok

Vládnoucí Indická lidová strana (BJP) premiéra Naréndry Módího plánuje oživit plán výstavby hinduistických osad v kašmírském údolí, které je z většiny obydlené muslimy. S odvoláním na vysokého stranického představitele o tom dnes informovala agentura Reuters, podle níž by realizace tohoto záměru zcela jistě zvýšila už tak velké napětí v neklidném regionu.
Indie, ilustrační foto

Indický stát Kérala ochromily protesty proti vstupu žen do chrámu

Jihoindický svazový stát Kérala ochromily již druhý den po sobě probíhající násilné protesty. Ty vznikly v důsledku středečního vstupu dvou žen do hinduistického chrámu Sabrimala, kam byl ženám v plodném věku po staletí odpírán přístup. Dnes o tom informoval server BBC News. Jeden člověk zemřel, desítky jich byly zraněny a velké škody utrpěl veřejný i soukromý majetek. Původně nábožensky motivované demonstrace zároveň přecházejí v politické násilí, uvedla místní média.
Indie, ilustrační foto

Dvě Indky změnily historii, vstoupily do chrámu Sabarimala

Dvě Indky dnes jako první ženy vstoupily do významného hinduistického chrámu Sabarimala v jihoindickém státě Kérala, kam byl ženám v plodném věku po staletí odpírán přístup. Jejich čin vyvolal demonstrace, proti nimž policisté zasáhli slzným plynem, informovala agentura AFP.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy