hymna

USA

Fotbalistky v americké lize poklekly při hymně, na protest proti rasismu

Jako první profesionální soutěž v kolektivních sportech v USA po vypuknutí koronavirové pandemie se v sobotu v Utahu rozehrála ženská fotbalová liga NWSL. Velká část hráček využila start soutěže k protestu proti rasismu a policejní brutalitě, což je téma, jež v zemi rezonuje od květnového úmrtí neozbrojeného černošského muže George Floyda po zásahu bělošského policisty.
Vlajka SR

Hymnu si můžou na Slovensku zazpívat i cizinci, parlament zrušil omezení

Slovenský parlament dnes změnou zákona zrušil omezení při hraní či zpívaní hymny cizího státu lidmi a firmami, které při prolomení veta prezidenta Andreje Kisky schválili poslanci jen minulý týden. Nejnovější změnu příslušného zákona podpořila výrazná většina přítomných poslanců, platnost nabude po podpisu prezidentem a po zveřejnění ve sbírce zákonů.
Ilustrační foto

Vězení za zneuctění čínské hymny? Hongkong projednává sporný zákon

Poslanci hongkongského parlamentu začali dnes projednávat kontroverzní zákon, podle něhož by hrozilo až tříleté vězení lidem, kteří zneváží čínskou státní hymnu. Informovala o tom agentura AP, podle níž návrh zákona vyvolává obavy z dalšího omezování svobod a sílícího vlivu Pekingu v bývalé britské kolonii, která se v roce 1997 vrátila pod čínskou správu.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalista Tardelli se podrbal při čínské hymně, stihl ho trest

Brazilský fotbalista Diego Tardelli dostal v čínské lize zákaz startu v jednom utkání za nepatřičné chování při hymně. Třiatřicetiletý útočník týmu Šan-tung Lu-neng před nedělním zápasem proti vedoucímu týmu soutěže Šanghaj SIPG za zvuků čínské hymny podrbal pravou rukou na tváři.
Donald Trump

VIDEO: Další trapas Donalda Trumpa? Americký prezident prý nezná slova hymny

Atlanta - Na internetu se díky britské televizní stanici BBC objevilo video, které obletělo doslova celý svět. Je na něm prezident Donald Trump, který se snaží zpívat americkou hymnu, podle jeho artikulace mu to ale moc nejde. Tyto záběry ihned rozvířily diskuze o tom, zda americký státník zná slova hymny své země.

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy