James Comey (FBI)

Donald Trump. 45. prezident USA

Trump kritizoval televizi Fox News, pozvala do debaty jeho nepřátele

Americký prezident Donald Trump v sobotu důrazně kritizoval svou oblíbenou televizní stanici Fox News, která se do svého dnešního programu rozhodla zařadit interview se dvěma vyhlášenými kritiky Bílého domu. Bývalý šéf Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey a šéf výboru Sněmovny reprezentantů pro kontrolu zpravodajských služeb Adam Schiff jsou podle Trumpa "odporní" a zcela se zdiskreditovali.
Donald Trump, 45. prezident USA

Trump: Muellerovo vyšetřování bylo špinavou kampaní. A o Rusku vám řeknu toto...

Vyšetřování ruského vlivu na americké volby, které po dvou letech uzavřel zvláštní tým FBI, bylo zbytečné. V rozhovoru pro televizi Fox News to v noci na dnešek řekl prezident USA Donald Trump. Mezi vyšetřovateli byli podle něj stoupenci jeho protikandidátky Hillary Clintonové a celá věc byla součástí špinavé politické kampaně.
Kongres USA

Demokraté v Kongresu zahájili frontální útok na Trumpa, dojde i k "násilí"

Bílý dům i demokraty ovládaná Sněmovna reprezentantů zbrojí před blížícím se dramatickým a vleklým právním soubojem, jímž podle analytiků skončí prošetřování aktivit prezidenta Donalda Trumpa a jeho spolupracovníků na půdě amerického Kongresu. Několik sněmovních výborů se v minulých dnech energicky pustilo do detailního vyšetřování v naději, že najdou důkazy o prezidentových přečinech vedoucí k možné soudní žalobě nebo alespoň k nezdaru obhajoby Trumpova prezidentského mandátu.
Donald Trump

Trump spáchal trestný čin? Exnáměstek FBI vznesl vážně obvinění, je z toho poprask

Americký prezident Donald Trump propuštěním šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho a snahou veřejně podkopat vyšetřování své kampaně kvůli možným vazbám na Rusko mohl spáchat trestný čin. V rozhovoru s televizí CBS News to v neděli večer místního času (v noci na dnešek SEČ) řekl bývalý náměstek ředitele FBI Andrew McCabe. Trump se dnes na twitteru proti McCabeovým slovům ostře ohradil.
James Comey

Vyšetřování ruského vlivu? Cílilo na čtyři Američany

Vyšetřování FBI týkající se možných ruských vazeb na kampaň prezidenta Donalda Trumpa před volbami roku 2016 se zpočátku zaměřovalo na čtyři Američany. Před kontrolním a justičním výborem Sněmovny reprezentantů to podle agentury AP v pátek za zavřenými dveřmi prohlásil bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey. Ve výpovědi, která byla zveřejněna v sobotu večer, jména zmíněných čtyř osob nesdělil. Uvedl ale, že Trump mezi nimi nebyl.
James Comey

Bývalý ředitel FBI Comey předstoupil před výbory Sněmovny reprezentantů

Bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey dnes předstoupil před kontrolní výbor a také justiční výbor Sněmovny reprezentantů, aby vypovídal o vyšetřování údajného ruského vlivu na prezidentské volby v USA v roce 2016 a také o objasňování kauzy soukromého e-mailu někdejší americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové. Z jednání byla vyloučena veřejnost.
Hillary Clintonová

Exšéf FBI Comey se dohodl s Kongresem, vypovídat o Clintonové bude v pátek

Bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey se dohodl s Kongresem a v pátek 7. prosince bude na uzavřeném jednání justičního výboru Sněmovny reprezentantů vypovídat o kauze soukromého e-mailu někdejší americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové. Dnes to podle agentury Reuters oznámil Comeyho právní zástupce David Kelley.
Hillary Clintonová

Před sněmovním výborem bude vypovídat kvůli Clintonové exšéf FBI

Bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey a bývalá ministryně spravedlnosti USA Loretta Lynchová dostali kvůli kauze soukromého e-mailu někdejší americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové předvolání k justičnímu výboru Sněmovny reprezentantů. Dnes o tom informovala agentura Reuters. Comey na twitteru sdělil, že bude rád vypovídat, chce ale, aby slyšení bylo veřejné.
Hillary Clintonová

Vyšetřování e-mailů Clintonové? Comey prezidentské volby ovlivnit nechtěl, tvrdí zpráva

Washington - Generální inspekce amerického ministerstva spravedlnosti dnes zveřejnila závěrečnou zprávu, podle níž se bývalý šéf amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey při objasňování skandálu kolem úřední pošty někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonové "jasně a dramaticky" odchýlil od pravidel úřadu. Prezidentské volby v roce 2016 ale záměrně ovlivnit nechtěl, píše se v dokumentu.
Donald Trump, 45. prezident USA

Pikantní zápisky k Trumpovi? Putin nabídl nejkrásnější dě*ky na světě, píše exšéf FBI

Washington - Americký prezident Donald Trump vyjádřil loni v rozhovoru s Jamesem Comeym, nyní již bývalým ředitelem Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), vážné pochybnosti o úsudku hlavního bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna. Vyplývá to z poznámek, které si Comey po setkáních s Trumpem dělal a které dnes získalo několik amerických médií včetně AP či CNN. Trump podle nich s bývalým šéfem FBI hovořil i obvinění, které se týká jeho údajného styku s prostitutkami v Moskvě v roce 2013. Prezident na twitteru poznámky označil za důkaz, že nespolupracoval před zvolením tajně s Ruskem.
Donald Trump, 45. prezident USA

Ruské kompro na Trumpa? Jde o hodně zvrácený materiál, naznačil exšéf FBI

Washington - Rusové možná mají na amerického prezidenta Donalda Trumpa kompromitující informace. V nedělním rozhovoru s televizí ABC to prohlásil někdejší ředitel amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey. Uvedl také, že Trump není morálně způsobilý pro nejvyšší ústavní funkci, neboť pravda pro něj nemá valnou hodnotu a ženy vnímá jen jako kus masa. Ještě před začátkem pořadu Trump na twitteru Comeyho tvrdě kritizoval, označil ho za lháře, slizáka a historicky nejhoršího ředitele FBI.
Christopher Wray

Novým šéfem FBI se oficiálně stal Christopher Wray

Washington - Christopher Wray (50) se dnes oficiálně stal šéfem amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Wray za vlády prezidenta George Bushe mladšího působil na ministerstvu spravedlnosti, kde tehdy pracoval i James Comey.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy