Jan Petržílek (NBÚ)

Vít Bárta

Kauza Mazánek a Kolibřík: Obžaloba Víta Bárty nemá být utajená, žádá soudu

Důvodem, proč pražský městský soud v úterý vrátil k došetření případ bývalého ministra Víta Bárty (VV) a policisty Jana Petržílka, je skutečnost, že státní zastupitelství podalo jejich obžalobu v utajeném režimu. Podle soudu pro to není důvod a porušuje to Bártovo a Petržílkovo právo na obhajobu. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí soudu Markéta Puci.
Pavel Bém /ODS/

Odposlechy Béma a Janouška jdou k soudu, říkali si Kolibříku a Mazánku

Státní zástupce dnes podal obžalobu v kauze vynesení odposlechů bývalého pražského primátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška. ČTK to potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Na posun v případu upozornila Česká televize. V kauze čelí od roku 2013 stíhání někdejší šéf Věcí veřejných a bývalý ministr dopravy Vít Bárta společně s policistou Janem Petržílkem.
Nejvyšší správní soud

Šéf NBÚ musí znovu řešit odebranou prověrku Petržílka, ten je stíhán už čtyři roky

Brno - Ředitel Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) se musí znovu zabývat prověrkou bývalého důstojníka Bezpečnostní informační služby (BIS) Jana Petržílka. Před lety mu úřad osvědčení pro stupeň Tajné odebral kvůli podezření, že z BIS vynesl citlivé nahrávky podnikatele Romana Janouška a exprimátora Pavla Béma a předal je tehdy vlivnému politikovi Vítu Bártovi. Odebrání prověrky potvrdil loni v srpnu Městský soud v Praze, nyní však verdikt zrušil Nejvyšší správní soud (NSS).

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy