Rudolf Jindrák

Rudolf Jindrák

Zeman se nezaměřoval jen na Rusko a Čínu, popřel Jindrák

Není pravdou, že se prezident Miloš Zeman ve svém zahraničně-politickém působení zaměřoval jen na ruskou a čínskou agendu. Zaměřoval se též na bezpečnostní záležitosti, spolupráci s Izraelem, ekonomickou diplomacii nebo vztahy se sousedními státy, které jsou vynikající. V rozhovoru s ČTK to řekl ředitel hradní diplomacie a budoucí velvyslanec na Slovensku Rudolf Jindrák. Zemanovi bude s koordinováním zahraničně-politických aktivit pomáhat do konce prezidentova mandátu.
Rudolf Jindrák

Vláda nejspíš zruší funkci zmocněnce pro česko-ruské konzultace

K 30. červnu by měla zaniknout funkce vládního zmocněnce pro česko-ruské konzultace, kterou od počátku zastává ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolf Jindrák. Projedná to ve středu vláda. Pozice by tak zanikla zhruba dva roky po jejím zřízení.
Jakub Kulhánek

Kulhánek se má stát velvyslancem při OSN, Jindrák na Slovensku, píše server

Vláda Andreje Babiše (ANO) v demisi v uplynulých dnech schválila některé nové velvyslance. Ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře a dlouholetý kariérní diplomat Rudolf Jindrák se má stát českým velvyslancem na Slovensku, končící ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) by měl Českou republiku zastupovat v sídle Organizace spojených států (OSN) v New Yorku.
Aleš Opata a Miloš Zeman, velitelské shromáždění AČR na ministerstvu obrany

Zeman stále považuje odchod z Afghánistánu za chybu, kterou je třeba napravit

Prezident Miloš Zeman stále považuje stažení spojeneckých vojsk z Afghánistánu za chybu. Je třeba ji napravit, než se vymstí. Zeman to uvedl ve zdravici, kterou na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost konané na Pražském hradě přečetl ředitel zahraničního odboru Pražského hradu Rudolf Jindrák. Zeman také podpořil růst armádního rozpočtu.
Tomáš Petříček

Příprava cesty Nejedlého do Ruska nebyla standardní, prohlásil Petříček

Příprava cesty poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého do Ruska nebyla standardní, vyvolává spekulace. Novinářům to dnes řekl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Chtěl by zlepšit komunikaci ministerstva s prezidentovou kanceláří. V jejím zájmu podle Petříčka je, aby cesty externího poradce byly transparentní. Nejedlý se v Moskvě setkal s poradcem prezidenta Vladimira Putina Jurijem Ušakovem.
Rudolf Jindrák

Jindrák odmítl, že ČR nevede dialog s Ruskem o řešení sporů

Zmocněnec pro konzultace s Ruskem Rudolf Jindrák odmítl tvrzení, že česká strana nevede dialog s Ruskem o řešení vzájemných sporných otázek. Reagoval tak na dnešní prohlášení ruského velvyslanectví v Praze. V něm ruská ambasáda kritizovala aktuální odstranění podstavce k soše maršála Ivana Koněva v Praze 6 a uvedla, že se čeští partneři vyhýbají dialogu v rusko-českých konzultacích.
Slovenská státní vlajka

Slovensko posílá do ČR nového ambasadora, pověřovací listiny předá ještě před 28. říjnem

Nový slovenský velvyslanec v Praze Rastislav Káčer odevzdá pověřovací listiny prezidentu Miloši Zemanovi v druhé dekádě tohoto měsíce. Slovensko totiž chce mít nového velvyslance v Praze ještě před českým státním svátkem 28. října, uvedl dnes list Pravda v článku o chystané výměně slovenských diplomatů v řadě důležitých míst. Podle ředitele zahraničního odboru Pražského hradu Rudolfa Jindráka by se předání pověřovacích listin mohlo konat příští týden.
Rudolf Jindrák

Jindrák: S Ruskem nemůžeme řešit jen problémy, které pálí jeho

Konzultace s Ruskem nelze redukovat pouze na nástroj řešení problémů, které pálí ruskou stranu. ČTK to dnes v prohlášení sdělil zmocněnec pro konzultace s Ruskem Rudolf Jindrák. Reagoval tak na páteční vyjádření mluvčí ruského ministerstva zahraničí, podle které Česko podniká kroky nepřispívající k navázání normálního dialogu. Jindrák má s Ruskem na základě pověření vlády řešit problémy ve vzájemných vztazích. Rusko má zastupovat první náměstek ministra zahraničí Vladimir Titov. Konzultace zatím nezačaly.
Pavel Fischer

Senátor Fischer: ČR může sama sankcionovat prominenty běloruského režimu

Česká republika může sama rozhodnout o tom, že bude sankcionovat konkrétní prominenty běloruského režimu. V pořadu České televize (ČT) Otázky Václava Moravce to dnes uvedl předseda senátního zahraničního výboru Pavel Fischer (nezávislý). V zemi druhým týdnem pokračují protesty proti nedemokratickému průběhu prezidentských voleb.
Jan Lipavský (Piráti)

Jindrák má na starosti vztahy s Rusy. Čekal bych od nich omluvu, říká pirátský poslanec

Zlepšení česko-ruských diplomatických vztahů, které v poslední době utržily těžkou ránu, nelze podle místopředsedy sněmovního zahraničního výboru a poslance Jana Lipavského (Piráti) očekávat, a to kvůli neochotě Moskvy. Zda bude či nebude novým zmocněncem pro konzultace s Ruskem Rudolf Jindrák, je v tomto směru bezpředmětné. Jiný názor ale zastává jeho kolega Jaroslav Holík z SPD.
Rudolf Jindrák

Vláda v pondělí projedná zmocnění Jindráka k jednáním s Ruskem

Vláda v pondělí posoudí návrh diplomacie jmenovat zmocněncem pro konzultace s Ruskem ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolfa Jindráka. Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) i jeho předchůdce, nyní europoslance ODS, Alexandra Vondry jde o zkušeného diplomata, který výrazně přispěl v 90. letech k uzavření česko-německé deklarace. Tu diplomaté hodnotí jako základ nynějších dobrých vztahů mezi Českem a Německem.
Rudolf Jindrák

Zmocněncem pro konzultace s Ruskem bude asi Jindrák

Česká republika navrhla jako zmocněnce pro konzultace s Ruskem ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolfa Jindráka. Na dotaz ČTK to dnes uvedlo ministerstvo zahraničí, podle kterého mají konzultace pokrýt celou šíři česko-ruských vztahů a nevěnovat se pouze dílčím aktuálním sporným záležitostem.

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy