Jiří Hynek (kandidát na prezidenta)

Prezident Miloš Zeman

Zeman podepsal petici proti regulaci zbraní, na Hrad ji donesl Hynek

Praha - Prezident Miloš Zeman podepsal petici proti regulaci zbraní ze strany Evropské unie. Na twitteru to dnes uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Petici na Pražský hrad přinesl v úterý za její organizátory Zemanův protikandidát z prezidentské volby Jiří Hynek, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Převzal ji od něj prezidentův kancléř Vratislav Mynář.
Jiří Hynek (kandidát na prezidenta)

Hynek je s výsledkem voleb spokojen

Praha - Neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří Hynek, který před dvěma týdny nepostoupil z prvního kola volby, pogratuloval Miloši Zemanovi ke znovuzvolení.
Kandidáti na prezidenta. O jejich osudu se rozhodne u v pátek a v sobotu

VELKÝ PŘEHLED kandidátů na prezidenta: Kdo je kdo a co prozradili pro EuroZprávy.cz?

Už v pátek vypuknou volby, v nichž si Češi zvolí novou hlavu státu. Od července loňského roku vám proto server EuroZprávy.cz přinášel rozhovory s kandidáty na prezidenta. Pojďme se proto dnes podívat na devět kandidátů, kteří se poperou o vaše hlasy, a připomenout si ty nejzásadnější rozhovory a momenty, které se udály za poslední měsíce.
Prezident Miloš Zeman

Největší charisma má Horáček. Zeman špatně reprezentuje ČR, ale je inteligentní a čitelný, myslí si Češi

Praha - Méně než měsíc zbývá do druhé přímé prezidentské volby. Všech devět kandidátů na prezidentský úřad se v dnešních dnech snaží získat hlasy nerozhodnutých voličů. Právě tato fáze předvolební kampaně je pro výsledky voleb stěžejní a osobní sympatie začínají hrát čím dál větší roli. Z tohoto hlediska vyhrává u Čechů Michal Horáček. Podle průzkumu agentury NMS Market Research jej mezi tři nejsympatičtější kandidáty zařadilo 51 % dotázaných. Jen o procento méně získal Jiří Drahoš. Naopak nejméně oblíbený je u voličů bývalý premiér Mirek Topolánek.
Miloš Zeman, Michal Horáček, Jiří Drahoš

Komunikace kandidátů? Fischer je nejvěcnější, Zeman a Topolánek nejagresivnější

Komunikace prezidentských kandidátů mimo jiné vypovídá o jejich postojích a chování. Podle analýzy vypracované na základě jejich rozhovorů v loňském roce nejracionálněji komunikoval Pavel Fischer. Naopak z pohledu textové analýzy se nejemotivněji vyjadřovali Petr Hannig a Michal Horáček. Miloš Zeman a Mirek Topolánek vykazují, ve srovnání s ostatními kandidáty, nejvyšší míru agresivity. Takové jsou hlavní závěry lingvistické studie, která vychází z metodiky analýzy skupinové iracionality Milana Petráka, který v poradenské společnosti Bisnode pracuje jako datový analytik.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

Princ Harry sbírá neúspěchy v kauze ohledně policejní ochrany v Británii

Princ Harry neuspěl se svým prvním odvoláním v případu, ve kterém soud v únoru rozhodl, že mladší syn britského krále Karla III. oprávněně přišel o ochranu placenou ze státní kasy poté, co se vzdal povinností člena královské rodiny a s manželkou Meghan a dětmi se přestěhoval do USA. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy