Jizerská 50

film Poslední závod

RECENZE: Poslední závod aneb krásně nasnímaný boj o život Hanče a Vrbaty

Výpravné historické drama z počátků lyžařského sportu v Krkonoších vypráví nejen o nacionalistické řevnivosti Čechů a Němců, ale také o síle přátelství a zarputilosti Bohumila Hanče. Samotný závod se po prvním kole mění ze sportovního klání na boj o přežití. Ukazuje se tak, že i české hory umí zahýbat s lidskými osudy.
ČEZ Jizerská 50

Závody Jizerské 50 hlásí rekordní účast, byla nejvyšší za 40 let

Účast na letošních závodech Jizerské padesátky byla nejvyšší od roku 1978, kdy se jí zúčastnilo asi 7800 běžkařů. Od pátku do dneška se v Bedřichově a okolí postavilo na start dohromady 7776 běžců na lyžích, o 250 více než loni. ČTK to řekl za organizátory předseda Ski klubu Jizerská padesátka Martin Koucký.
ČEZ Jizerská 50

Jizerská 50 se povedla. Sportovci i fanoušci pomáhali s EPPkou‏

Liberec - Organizátoři i závodníci letošní Jizerské 50 se s nepřízní počasí poprali úspěšně. Přestože byly tratě většiny kategorií zkrácené a elitní kategorie pro dosažení 50 kilometrů obkroužila celkem 15 kol, na start se během celého víkendu postavilo přes 5 tisíc závodníků. Pozadu ale nezůstali ani diváci, kteří velkou měrou přispěli na novou atletickou tříkolku pro vozíčkářku Petru Hurtovou. Po celé tři dny závodili v ČEZ Fun zóně na speciálním trenažéru a díky jejich výkonům předala Nadace ČEZ Petře v neděli šek na 50 tisíc korun.

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy