Josef Čapek

Obraz Úděs od malířky Toyen (1937)

Na aukci v Praze padaly rekordy. Díla Toyen, Čapka či Dalího se vydražila za miliony

Praha - Obraz české malířky Toyen nazvaný A teď, když přijde čas byl dnes na aukci v Praze vydražen za 19,4 milionu korun včetně aukční přirážky. Za 9,7 milionu korun změnil majitele také obraz Koupání v Oravě od Josefa Čapka. Celkem se na dnešní aukci prodala díla za téměř 200 milionů, sdělila ČTK mluvčí pořádají Galerie Kodl Terezie Kaslová. Část výtěžku dražby jde na dobročinné účely.
Heidi Janků načetla Nové příběhy pejska a kočičky (foto: MV knihy)

Heidi Janků načetla Nové příběhy pejska a kočičky

Praha - Pejsek a kočička. Kdo by neznal dva nerozlučné kamarády, kteří dětstvím provedli miliony dětí. Kultovní kniha Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce se dočkala po devadesáti letech volného pokračování z pera autorské dvojice Miroslava Graclíka a Václava Nekvapila.
O pejscích a kočičkách aneb Jak Josef a Karel Čapkovi vařili dort

Pejsek a kočička upečou dort na Provázku

Brno - Po pohádce Dášeňka aneb Psí kusy připravuje herec a režisér Jiří Jelínek další inscenaci pro děti v Divadle Husa na provázku. Tentokrát se nechal inspirovat Povídáním o pejskovi a kočičce.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy