Karel Kadlec

Ivan Langer (ODS)

Kauza Vidkun: Ivan Langer u soudu popřel, že měl informace z trestních spisů

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer dnes u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným podnikatelem Ivanem Kyselým disponovali informacemi z trestních spisů. Připustil však, že mediálně známé olomoucké kauzy spolu probírali, neboť prý hýbaly děním ve městě. Přihlásil se k osobním přátelským vztahům nejen s Kyselým, který je jeho obchodním partnerem, a s obžalovaným bývalým policejním náměstkem Karlem Kadlecem. V kauze Vidkun se cítí jako poškozený než jako svědek.
Ivan Langer

Soud odročil kauzu Vidkun na březen. Mezi desítkami svědků je i Langer

Olomoucký krajský soud dnes na 2. března odročil korupční kauzu Vidkun, která se podle žalobce týká vynášení informací z policejních spisů vlivným osobám. Původně se jí měl zabývat do pátku, všichni obžalovaní až na významného olomouckého podnikatele Ivana Kyselého, ke kterému údajně tyto informace od policie mířily, byli již vyslechnuti. Kyselý je nemocen, žádal zatím o jednání v nepřítomnosti. Kauzu má soud nařízenu až do května.
Jiří Rozbořil

Kauza Vidkun: Exhejtman Rozbořil popírá uplácení, prý šlo o hospodské řeči

Bývalý olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD) dnes u soudu popřel, že by nabízel tehdejšímu krajskému policejnímu náměstkovi Karlu Kadlecovi úplatek. Podle žalobců se tak mělo stát v případu stavby jezdeckého areálu v Lazcích, na němž měl Rozbořil osobní zájem a kvůli níž je souzen v kauze Vidkun. Podle odposlechů probíral okolnosti vyšetřování s Kadlecem u piva. O hejtmanovi mluví aktéři případu i v dalších kauzách, které byly podle žalobce těmito vazbami ovlivňovány. Cílem bylo podle odposlechů jeho osobu chránit. Rozbořil to popírá.
Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: U soudu je dusno, expolicista Kadlec popřel vynášení informací

Bývalý náměstek olomouckého krajského policejního ředitele Karel Kadlec dnes u soudu popřel, že by v kauze Vidkun dlouhodobě vynášel informace z trestních spisů vlivnému podnikateli Ivanu Kyselému, jak mu klade za vinu žalobce. Nikdy podle svých slov nevyzradil nic, co by mohlo vyšetřování ovlivnit. Cenné informace mu naopak podle něj předával Kyselý, kterého označil jako svého dlouholetého kamaráda. Kvůli vazbám obou mužů Kadlece již v roce 2012 vyšetřovala GIBS, případ však nakonec odložila.
soudy

Kauza Vidkun: Kadlec neuspěl se stížností u ÚS, výpověď od policie platí

Ústavní soud odmítl stížnost bývalého olomouckého krajského policejního náměstka Karla Kadlece. Správní žalobou se neúspěšně bránil svému propuštění ze služebního poměru. Důvodem výpovědi byly informace, které vyšly najevo při vyšetřování takzvané kauzy Vidkun. Bývalý policista podle nadřízených závažně porušil služební slib, konkrétně povinnost mlčenlivosti.
Jiří Rozbořil

V kauze Vidkun obžalováni čtyři lidé, před soudem stane i exhejtman Rozbořil

Žalobce podal obžalobu na čtyři lidi v olomoucké korupční kauze Vidkun. Po 3,5 roce vyšetřování se bude před soudem zodpovídat bývalý sociálnědemokratický hejtman Jiří Rozbořil, někdejší šéf krajské hospodářské kriminálky Radek Petrůj, bývalý olomoucký policejní náměstek Karel Kadlec a vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý. Případ podle žalobců odkrývá korupční vztahy mezi policií, podnikateli a správou.
Jiří Rozbořil

Kauza Vidkun: Policisté navrhli obžalovat čtyři lidí, je mezi nimi i exhejtman

Policisté podali žalobcům návrh na obžalobu čtyř lidí v olomoucké korupční kauze Vidkun. Po více než třech letech vyšetřování navrhují obžalovat bývalého sociálnědemokratického hejtmana Jiřího Rozbořila, někdejšího šéfa krajské hospodářské kriminálky Radka Petrůje, bývalého olomouckého policejního náměstka Karla Kadlece a také vlivného olomouckého podnikatele Ivana Kyselého. Žalobci o návrhu rozhodnou v nadcházejících měsících, řekl dnes žalobce z olomouckého vrchního státního zastupitelství Petr Šereda.
CZK

Expolicista Kadlec uzavřel smír s ČKP, za nabourání 20 aut zaplatí 400 tisíc

Bývalý policista Karel Kadlec uzavřel smír s Českou kanceláří pojistitelů (ČKP), která na muže podala žalobu kvůli neuhrazení části škody, jež vznikla při nehodě v dubnu 2016. Kadlec tehdy naboural zhruba dvě desítky aut. Původně asi 400.000 korun odmítal uhradit, v dohodě o smíru se ale zavázal, že škodu i náklady řízení ČKP zaplatí. V minulosti bývalý policista uvedl, že již zaplatil asi 1,1 milionu korun, dnes novinářům řekl, že uhrazením peněz podle dohody o smíru bude náhrada škody uzavřena.
Ilustrační foto

Kauza Vidkun: Výpověď pro expolicistu Kadlece je platná, potvrdil soud

Olomoucký krajský soud dnes zamítl žalobu bývalého krajského policejního náměstka Karla Kadlece, jíž Kadlec napadl svou výpověď. Ze služebního poměru jej propustil olomoucký krajský ředitel, jeho rozhodnutí potvrdil policejní prezident Tomáš Tuhý. Důvodem byla kauza Vidkun, ve které je Kadlec s dalšími třemi muži obviněn. Bývalý policista podle nadřízených závažně porušil služební slib.
Krajský soud v Ostravě

Případ výpovědi expolicisty Kadlece musí znovu řešit soud

Brno - Olomoucká pobočka Krajského soudu v Ostravě musí znovu řešit případ obviněného bývalého olomouckého policejního náměstka Karla Kadlece, který se soudí kvůli výpovědi z práce. Nejvyšší správní soud (NSS) rozhodl, že krajský soud měl vyslechnout některé svědky, které expolicista navrhl, informoval dnes server Seznam Zprávy. Jde například o místního podnikatele Ivana Kyselého, který je s Kadlecem obviněn v takzvané kauze Vidkun, nebo bývalého ministra vnitra Ivana Langera, jenž v případu figuruje jako svědek.
Pražské zastupitelstvo

Sám jsem se divil, že mi vrátili řidičák, přiznal expolicista Kadlec

Praha - Policie ani v úterý nezasáhla v případu ex-policisty Karla Kadlece. Na pražském magistrátu leží jeho nový řidičský průkaz, který mu musejí vydat, pokud to policie nezakáže. Jenže ani dnes policisté magistrát nekontaktovali. V rozhovoru pro TV Nova Karel Kadlec přiznal, že při nehodě 15. března byl opilý.
i30 kombi pro Městskou policii Praha II

Bývalý policista Kadlec dál řídí, na magistrátu má nový řidičák

Praha - Bývalý policista Kadlec, který v pátek už poněkolikáté boural a znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve - si může na pražském magistrátu vyzvednout nový řidičský průkaz, jako náhradu za údajně ztracený. Úředníci údajně nemohou jinak. Pokud jim ovšem policie nepředá požadavek, aby to nedělali.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy