Kamil Kydalka (soudce)

Nejvyšší správní soud

Kárný senát potrestal soudce Kydalku, rok bude brát méně peněz

Kárný senát Nejvyššího správního soudu (NSS) snížil pražskému soudci Kamilu Kydalkovi plat o deset procent na jeden rok. Dopustil se průtahů v deseti trestních spisech. Postih je tak mírnější, než navrhovala kárná žaloba. Ne všechny průtahy lze klást plně za vinu Kydalkovi, který má dlouhodobé zdravotní potíže.
Václav Klaus, exprezident ČR

"Drby" o Klausově amnestii? Soudce Kydalka dostal za své výroky důtku

Pražský soudce Kamil Kydalka se některými svými výroky o okolnostech amnestijního rozhodnutí bývalého prezidenta Václava Klause dopustil kárného provinění. Senát Nejvyššího správního soudu mu za to dnes udělil důtku. Svoboda projevu u soudců je spojena s povinností zdrženlivosti, připomněl senát v rozhodnutí.
Soud, ilustrační foto

Kárný senát začal řešit žalobu na soudce Kydalku kvůli výroku o amnestii

Brno - Kárný senát Nejvyššího správního soudu se začal zabývat žalobou na pražského soudce Kamila Kydalku kvůli jeho výroku o pozadí amnestijního rozhodnutí bývalého prezidenta Václava Klause. Kydalkův nadřízený, předseda Městského soud v Praze Libor Vávra, trvá na projednání žaloby, nežádá ale uložení žádného trestu. Původně v písemném návrhu Vávra navrhoval snížit soudci plat na jeden rok.
Soud, ilustrační fotografie

Soudce H-Systemu: Družstvo si to zavinilo samo. Pak se obořil na Zemana

Praha - Členové družstva Svatopluk věděli už při projednávání trestní kauzy H-Systemu, že bydlí v majetku z konkurzní podstaty. Uvedl to dnes soudce pražského městského soudu Kamil Kydalka, který majoritního akcionáře H-Systemu Petra Smetku poslal za podvod na 12 let do vězení.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy