Karel Srp

Tomáš Petříček, ministr zahraničí ČR

ČR a Francie pořádají ve světě snídaně s disidenty. Parazitování, zlobí se Srp

Česko a Francie dnes společně pořádají na různých místech světa snídaně s místními bojovníky za lidská práva a demokracii. Akce se koná při příležitosti 30. výročí snídaně někdejšího francouzského prezidenta Françoise Mitterranda s československými disidenty. Podle českého ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) je cílem akce podpořit disidenty v nesvobodných zemích.
Soud, ilustrační foto

Udávání estébákům? U soudu Srpa s Hutkou je dusno, padají ostrá slova

Soud dnes začal projednávat spor bývalého předsedy Jazzové sekce Karla Srpa a písničkáře Jaroslava Hutky. Srp požaduje omluvu za tvrzení, že donášel komunistické Státní bezpečnosti. Hutka to uvedl poté, co chtěl prezident Miloš Zeman prosadit Srpa do etické komise, která oceňuje účastníky protikomunistického odboje. Zpěvák na svých výrocích trvá, podle něj jsou pravdivé a u soudu to chce prokázat.
Do Prahy zavítal srbský prezident Tomislav Nikolić, sešel se s Milošem Zemanem

Ubohé, pustil se Zeman do Sobotky. A pak zasáhl i Kalousek a Herman

Praha – Premiér Bohuslav Sobotka se dostal do sporu s prezidentem Milošem Zemanem kvůli jmenování zakladatele Jazzové sekce Karla Srpa členem Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu. Srp, kterého Zeman vybral, podle Sobotky nesplňuje podmínku spolehlivosti. Premiéra nejprve kritizoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček, nakonec přišlo prohlášení od samotného Zemana.
Jiří Ovčáček

Chucpe. Sobotka pošlapává Srpovo jméno, láteří Ovčáček

Praha - Karel Srp prokázal odvahu, zatímco premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odvahu neprojevuje a jde za hlasem mediálního mainstreamu. Těmto slovy dnes reagoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na rozhodnutí premiéra nepodepsat jmenování Srpa do Etické komise.
Miloš Zeman, prezident České repubilky

Zeman jmenoval členem etické komise pro třetí odboj Karla Srpa

Praha - Prezident Miloš Zeman jmenoval členem etické komise pro ocenění účastníků protikomunistického odboje Karla Srpa staršího, zakladatele a dlouholetého předsedu Jazzové sekce. ČTK to dnes sdělil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Pětileté funkční období by mu mělo začít od dubna. Rozhodnutí musí ještě podepsat premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 38 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy