kauza úniků z policejních spisů

Martin Plíšek (TOP 09)

Komise k únikům ze spisů navrhla změny zákonů: Chce i zvláštní orgán pro vyšetřování žalobců

Praha - Poslanec Martin Plíšek (TOP 09) dnes představil závěrečnou zprávu komise k údajným únikům informací z policejních spisů. Chce nechat zřídit zvláštní orgán v rámci Nejvyššího státního zastupitelství, který by vyšetřoval trestnou činnost státních zástupců. Navrhuje také zavést povinnost pro orgány činné v trestním řízení, aby evidovaly a zakládaly do spisů své kontakty s médii.
Robert Šlachta

Komise vyslechla exšéfa fotbalu Peltu, pak byl na řadě Šlachta

Praha - Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta (52), který čelí obvinění v souvislosti s údajným zmanipulováním sportovních dotací, dnes vypovídal před sněmovní vyšetřovací komisi k únikům informací z vyšetřovacích spisů. Poté komise zpovídala někdejšího ředitele bývalého protimafiánského útvaru Roberta Šlachtu
Milan Chovanec v Poslanecké sněmovně

Chovanec byl vyslýchán před komisí. Úniky ze spisu jsou problém a rakovina, tvrdí

Praha – Před komisí, která se zabývá únikem z policejních spisů, dnes vypovídal ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Po výslechu novinářům řekl, že považuje úniky do médií za velký problém. Podle něj některá média získávají hlubší vhled do různých kauz, což může poškodit obviněné osoby, protože se nakonec může ukázat, že jsou nevinné.
Martin Plíšek (TOP 09)

Sněmovní komise k únikům ze spisů vyslýchá ministra Chovance, vypovídat dnes bude i Tuhý

Praha - Dnes dopoledne začala sněmovní vyšetřovací komise k únikům informací z vyšetřovacích spisů vyslýchat ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Kromě Chovance má dnes před komisi předstoupit také novinář Janek Kroupa a bývalý náměstek ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Dušan Brunclík. Čtvrtým předvolaným je policejní prezident Tomáš Tuhý. 
Soudy, ilustrační fotografie

Kauza úniků: Soud zamítl stížnost na vazbu mužů, jsou ale venku

Praha - Krajský soud v Brně zamítl stížnost na vazbu u tří obviněných v kauze úniku informací z policejních spisů. Informovala o tom dnes mluvčí soudu Eva Sigmundová. Se stížností neuspěli Václav Kvíčala, Ivo Sloup a Alexandr Jedlička. Všichni tři muži jsou ale už propuštění z vazby. ČTK to potvrdil státní zástupce Petr Šereda. Podle něj pominuly důvody vazby. Patří mezi ně například možné ovlivňování svědků nebo útěk. V kauze je obviněno 18 lidí.
Soudy, ilustrační fotografie

Tři obvinění v kauze úniku informací jsou z vazby venku

Brno - Tři obvinění v kauze úniku informací z policejních databází jsou z vazby venku. Příkaz k jejich propuštění dal státní záastupce. Ve vazbě zůstává dalších pět lidí. ČTK to dnes řekl dozorující státní zástupce Petr Šereda. V kauze bylo obviněno 18 lidí. Soud v Brně už také dříve rozhodl o stížnostech sedmi obviněných na vazbu, rozhodnutí ale ještě nejsou doručena.
krimi

V kauze úniku informací jde do vazby osmý obviněný

Brno - V případu úniku informací z policejních databází jde po dnešním rozhodnutí brněnského městského soudu do vazby osmý obviněný, dotyčný si proti tomu podal stížnost. ČTK to řekla mluvčí soudu Petra Hovorková. Obviněných je 18 lidí.
policie

V kauze úniku informací od policie je návrh na osmou vazbu, celkem je obviněno 18 lidí

Brno - V kauze úniku informací z policejních databází a trestních řízení navrhli žalobci vazbu pro osmého obviněného, řekl dnes ČTK státní zástupce Petr Šereda. Městský soud v Brně vyhověl předchozím sedmi návrhům na vazbu, více už jich není. Celkem je obviněno 18 lidí. Vyšetřování, které vede Vrchní státní zastupitelství v Olomouci ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou, se týká bývalých elitních policistů a podnikatelů.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 14 minutami

Aktualizováno před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Počasí: Česko čekají ještě dvě mrazivé noci, upozornili meteorologové

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy