kosmetika

kosmetika

Koronavirus donutil ženy starat se o vzhled samy. Většina mladých do salonů už nezamíří

Pečovat o svůj vzhled převážně doma chce i po uvolnění vládních opatření 78 procent žen do 29 let. Bez ohledu na věk plánuje služby salonů domácí péčí nahradit 53 procent Češek. Většina žen se v době omezení naučila starat se o svůj zevnějšek sama. Nejčastěji si Češky při uzavření salonů barvily vlasy, pečovaly ale také o pleť a nehty. Vyplývá to z průzkumu STEM/MARK pro společnost dm drogerie markt, který má ČTK k dispozici.
Kosmetičky zaskočila povinnost štítů, budou muset zdražit služby

Kosmetičky zaskočila povinnost štítů, budou muset zdražit služby

Kosmetičky zaskočila povinnost dvojité ochrany obličeje, tedy roušky a štítu. Opatření jim připadá zbytečné, navíc není jasné, jak se štítem budou schopny některé úkony dělat. Práci jim bude komplikovat také povinné nošení rukavic. Kvůli zvýšeným nákladům nejspíš nebudou vykonávat některé drobné služby, ale soustředí se na delší a rozsáhlejší prodecedury. Uvažují také o zdražení. Za Unii kosmetiček to dnes ČTK řekla Anna Menzelová ml.
Důchodci, ilustrační fotografie

Je nutné vrásky za každou cenu likvidovat? Touha po kráse se může zvrtnout

Nezmůžeme proti nim nic, nebo jen velmi málo. Vrásky nevyhnutelně ukazují na náš věk. Můžeme si na ně zvyknout, nebo se pokusit je zmírnit. Vrásky se objevují i přesto, že jsme proti nim léta používali nejrůznější krémy. S jejich nástupem vedeme nerovný boj. Ve většině případů se objevují kolem třicítky, někdy ještě dříve, anebo naopak až po čtyřicítce, píše francouzský deník Le Figaro.
Kim Čong-un

Pleťová maska s Kim Čong-unem? Kosmetická firma pobouřila Jižní Koreu

Kosmetická firma v Jižní Koreji si vysloužila vlnu kritiky prodejem pleťové masky, na jejímž obalu je zobrazen severokorejský diktátor Kim Čong-un. Od letošního června prodala společnost 25.000 kusů tohoto produktu. Některé obchody už ale výrobek z prodeje stáhly, důvodem jsou mimo jiné obavy, že jeho šíření je nelegální. V Jižní Koreji je totiž velebení severokorejského režimu zakázáno. Podle zpravodajského webu BBC úřady ale zákon uplatňují jen zřídka.
Ilustrační foto

Chcete se vyhnout zdravotním problémům? Tyto věci používáme denně, přesto je téměř nečistíme

Každý z nás se snaží vypadat co nejlépe. K tomu, abychom toho dosáhli, potřebujeme několik pomocníků. Kosmetické pomůcky vyžadují náležitou péči. Pokud je dostatečně neudržujeme, můžeme počítat s nepříjemnými následky, jako je kožní vyrážka nebo bakteriální infekce. Jak se tedy o nástroje, které ke zvelebování svého vzhledu používáme starat? V následujícím článku Vám přinášíme jednoduché návody.
Dana Morávková v péči Petra Clinic (foto: Petra Clinic)

Jak nejraději odpočívá herečka Dana Morávková?

Oblíbená herečka Dana Morávková je pracovně velmi vytížená. Pravidelně ji můžeme vídat například v Divadle Bez zábradlí, kromě toho je i manželkou a maminkou. Jak nejraději odpočívá a kam chodí na kosmetická ošetření?
Na ropě jsme závislí, někdy si ani neuvědomujeme, jak moc

Ropa: Co vše se z ní vyrábí a kdy nám dojde?

MAGAZÍN - Těžko najdeme surovinu, která by pro lidstvo důležitější, než ropa. Potřebujeme ji nejen pro výrobu paliv, ale najdeme ji i v plastech, oblečení, nebo v kosmetických výrobcích. Její zásoby ale nejsou nekonečné...

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 32 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

Tragická nehoda FlixBusu v Německu. Autobus skončil na boku, pět mrtvých

Tragická nehoda autobusu dopravce FlixBus se ve středu dopoledne stala na dálnici nedaleko německého Lipska. Nepřežilo ji pět lidí, dalších více než dvacet cestujících utrpělo zranění. O neštěstí informovala světová média v čele s BBC

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy