Ladislav Okleštěk (ANO)

Andrej Babiš

ANO představilo volební slogan, Babiš chce mít svého hejtmana ve většině krajů

Premiér a předseda vládního hnutí ANO Andrej Babiš by považoval za úspěch, kdyby subjekt v podzimních volbách stejně jako před čtyřmi lety vyhrál v devíti krajích. Chtěl by, aby tentokrát ve všech mělo ANO hejtmana, podle něj se ale opozice znovu chystá hnutí v některých krajích obejít. Po volbách v roce 2016 se nakonec kandidáti hnutí usadili v čele pouze pěti krajů.
Hasiči

Hasiči v Šumvaldu kontrolují statiku mostů a domů, kraj spustil humanitární sbírku

Statiku mostů a domů dnes kontrolovali hasiči v Šumvaldu na Olomoucku postiženém bleskovými záplavami. Odborníci už tam určili k demolici dva rodinné domy zasažené silný proudem vody. Policie Šumvald ráno opět uzavřela, aby tam nejezdili lidé z okolí. Olomoucký kraj mezitím spustil sbírku na pomoc lidem v zaplavených vesnicích a na odstraňování následků povodní.
Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Covid-19 se objevil v domově důchodců v Litovli, nejméně 16 nakažených

V domově pro seniory v Litovli na Olomoucku se nakazilo novým koronavirem nejméně 16 lidí z řad klientů i personálu. První dva případy se objevily mezi pracovníky domova pro seniory. Zatímco jeden zaměstnanec už nebyl v práci, druhý chodil do zaměstnání i v době, kdy už měl příznaky. Informuje o tom dnešní regionální vydání deníku Mladá fronta Dnes (MfD).
Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Nouzový stav není třeba prodlužovat, míní hejtman Okleštěk. Vznesl ale podmínku

Pokud se vyřeší pružný nákup ochranných prostředků, není potřeba nadále prodlužovat nouzový stav, míní olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO). Pro jeho ukončení po 30. dubnu jsou i další oslovení představitelé samospráv, a to především s ohledem na ekonomiku a její dosavadní ztráty. Jsou však opatrní kvůli samotné pandemii.
Pivo

Pivovar Litovel zastavil výrobu piva, je v uzavřené oblasti

Pivovar Litovel nejméně na dva týdny zastavil výrobu a distribuci piva. Litovel na Olomoucku od pondělního rána spadá do oblasti uzavřené hygieniky kvůli vyššímu výskytu koronaviru. Pozastavení výroby litovelský pivovar oznámil na sociálních sítích. Pivovar Litovel ročně uvaří v průměru 210.000 hektolitrů piva a zaměstnává dvě stovky lidí.
Ilustrační foto

Lidé z Litovle se nabádají k nošení roušek,sdílejí návody na šití

Především k nošení roušek se nabádají prostřednictvím sociálních sítí lidé z uzavřené oblasti v Litovli na Olomoucku. Sdílejí mezi sebou návody na jejich šití, ale i kontakty na švadleny. Hromadně nabízejí látky nebo povlečení, z nichž je možné ochranné prostředky ušít. Lidé se také zapojují do databáze dobrovolníků, kteří prostřednictvím charity budou ode dneška zajišťovat rozvoz potravin pro starší obyvatele.
Policie ČR, ilustrační fotografie

Koronavirus na Olomoucku: Uzavřenou oblast v katastru Litovle střeží policisté

Uzavřenou oblast v katastru Litovle na Olomoucku s extrémním výskytem případů koronaviru střeží policisté. Je tam až tisíc kontaktů s vazbou na pozitivní případy, potvrdil dnes novinářům olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO). O rozšíření uzavřených oblastí, například o Olomouc, se podle něj zatím neuvažuje. Právě rozsáhlou sítí kontaktů a vazeb odůvodnil hejtman i počet uzavřených obcí.
Jiří Čunek /KDU-ČSL/

Oblíbenost hejtmanů: Nejkontroverznější postavou je lidovec Čunek

Nejkontroverznějším hejtmanem v Česku je lidovec Jiří Čunek. Jeho práci sice pozitivně hodnotí 29 procent lidí, což je nejvíce že všech hejtmanů, celých 33 procent jej ale naopak hodnotí negativně nebo spíše negativně. Vyplývá to z průzkumu společnosti Phonenix Research, který má server EuroZprávy.cz k dispozici.
Češi hlasují v komunálních volbách

Politička ANO "radila" seniorům u voleb? Případ řeší policie

Policie prověřuje možné porušení volebního zákona v Javorníku na Jesenicku, kde místostarostka města a jednička kandidátky ANO Sieglinde Mimrová podle svědků obcházela například seniory a nabízela jim radu či pomoc se zaškrtnutím kandidátů na volebním lístku. Politička to odmítá komentovat. Kdyby se prokázalo, že kandidátka či její doprovod zasahovali do vyplňování lístků nebo například naváděli voliče, koho na lístku zaškrtnout, jednalo by se o porušení volebního zákona.
Jiří Čunek

Nejpopulárnějším hejtmanem je stále Čunek. Překvapení v Olomouci

Praha - Květnový průzkum společnosti SANEP zaměřený na hodnocení zvolených představitelů územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, ukazuje, že nejlépe si dlouhodobě vede lidovecký hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek s aktuálním ziskem 46,3% kladných hlasů.
Oto Košta

Bývalý olomoucký hejtman Košta vystoupil z ANO

Olomouc - Bývalý olomoucký hejtman Oto Košta vystoupil z hnutí ANO. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že nechtěl zůstat po boku lidí, kteří zosnovali jeho únorové odvolání z postu hejtmana. Členství jsem ukončil 18. dubna, řekl dnes ČTK a Deníku Košta, kterého na konci února ve funkci hejtmana vystřídal Ladislav Okleštěk (ANO).
Oto Košta

Zastupitelstvo odvolalo hejtmana Koštu, podle Rozbořila jde o plánovanou likvidaci

Olomouc - Zastupitelstvo Olomouckého kraje dnes ve veřejném hlasování odvolalo Otu Koštu (ANO) z funkce hejtmana a vzápětí do ní zvolilo krajského předsedu ANO a poslance Ladislava Oklešťka. Podle bývalého hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD) byl scénář likvidace současného hejtmana Oty Košty (ANO) napsán již před volbami.
Ilustrační foto

Hejtman Košta to má spočítané? Olomoucký kraj by měl řídit Okleštěk

Olomouc - Olomoučtí zastupitelé příští týden v pondělí projednají návrh krajské rady na odvolání olomouckého hejtmana Oto Košty (ANO), kterého by měl v čele úřadu nahradit krajský předseda ANO Ladislav Okleštěk. Na dotaz ČTK to dnes řekl Okleštěk. ANO na začátku února vyzvalo Koštu k rezignaci kvůli nespokojenosti s jeho prací v čele hejtmanství. Košta výtky spolustraníků odmítl a nerezignoval. S kritikou hejtmana pak přišli i jeho tři náměstci z ANO a koaliční ČSSD a ODS.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Zdroj: David Holub

Další zprávy