Lesní správa Lány

Soud, ilustrační foto

Kauza Lány: Spolupracovník obžalovaného Baláka odmítl u soudu vypovídat

Spolupracovník obžalovaného šéfa Lesní správy Lány Miloše Baláka Eduard Gaisler odmítl u soudu vypovídat. Kladenský soud se zabývá kauzou údajného ovlivnění veřejné zakázky v Lánské oboře, dnes pokračovaly výpovědi svědků. Obžalovaný je také manažer dodavatelské firmy Energie - stavební a báňská (EBS) Libor Tkadlec i přímo firma EBS. Obžalovaní už dříve uvedli, že se ničeho nezákonného nedopustili.
Soud, ilustrační foto

Kauza podezřelé zakázky v Lánské oboře: Začal soud, Balák vinu odmítá

Kladenský soud dnes začal projednávat kauzu údajného ovlivnění zakázky v Lánské oboře. Mezi obžalovanými před soudem stanul šéf Lesní správy Lány Miloš Balák, který podle přednesené obžaloby umožnil dalšímu obžalovanému, manažerovi firmy Energie - stavební a báňská Liborovi Tkadlecovi výhodu při přípravě a zadání veřejné zakázky. Třetí a poslední z obžalovaných je přímo společnost Energie - stavební a báňská.
Zámek Lány

Kauza Lesní správy Lány jde do další fáze, policie ukončila vyšetřování

Policie ukončila vyšetřování případu Lesní správy Lány. České televizi (ČT) to potvrdilo Vrchní státní zastupitelství v Praze. Kauza se týká zakázky na opravu svahu u nádrže Klíčava. V případu padlo několik obvinění, čelí mu i ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák, který vinu odmítá. On i další podezřelí se nyní mohou seznámit se spisem, případně navrhnout doplnění.
Vratislav Mynář

Lžete, chcete poškodit kancelář prezidenta! Mynář ostře seřval Babišův deník, hrozí i právníky

Mladá fronta Dnes, která spadá po vydavatelství Mafra patřícího do koncernu Agrofert, vydala před několika dny článek s názvem „Ze sídla prezidentů kamenolom. Stíhaný šéf těží v Lánech tisíce tun horniny,“. Podle něj stíhaný šéf lánské obory, kterého dosadil hradní kancléř Vratislav Mynář, prodal obviněné firmě pod cenou dva a půl tisíce náklaďáků Proti takovému nařčení se ale Mynář ostře ohradil.
Zámek Lány

Lány se mění v lom? Kámen je prodáván firmě stíhané za zakázku, Mynář mlčí

Lesní správa Lány prodala za poslední roky zhruba 17.000 metrů krychlových kamene vytěžených v Lánech firmě obviněné stejně jako ředitel lesní správy Miloš Balák v kauze manipulace se zakázkami lesní správy. Cena za kámen byla méně než čtvrtinová oproti běžné prodejní ceně. S odvoláním na smlouvy, které má k dispozici, to píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Lesní správa podle deníku také usiluje o povolení téměř pětihektarového lomu v Lánech.
Zámek Lány

Cinklé zakázky? V kauze Lesní správy Lány přibylo další obvinění

Praha - V kauze zakázek Lesní správy Lány policie obvinila dalšího aktéra, uvedla dnes Česká televize. Informaci jí údajně potvrdil státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Jiří Pražák. Jednu z firem stíhá za sjednání výhody při zadání zakázky. Několik lidí bylo v souvislosti se zakázkami zadrženo už loni. Sporná zakázka se týká sanace svahů v údolí vodní nádrže Klíčava. Lesní správa Lány je příspěvkovou organizací kanceláře prezidenta.
Vratislav Mynář

Hradní zakázky za stamiliony: Rozdává je Mynář svým lidem?

Praha - Hradní kancléř Vratislav Mynář během svého působení ve funkci čtyřikrát navýšil rozpočet Lesní zprávy Lány. Za jeho působení se našlo dvacet pět zakázek v hodnotě 440 miliónů korun, které byly jím zadány a které naznačují možné propojení na někoho z Pražského hradu, kdo o udělení zakázky rozhodoval.
Lesní správa Lány

V kauze Lesní správy Lány jsou obviněni dva lidé

Praha - Policie obvinila dva ze tří lidí zadržených v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek Lesní správy Lány. Všechny tři zadržené policie dnes propustila, uvedl státní zástupce Jiří Pražák v tiskové zprávě na webu Justice.cz. Lánská lesní správa je příspěvkovou organizací kanceláře prezidenta.
Lesní správa Lány

Razie v příspěvkové organizaci kanceláře prezidenta: Policie zadržela tři lidi

Praha - Policie zadržela tři lidi v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek Lesní správy Lány, což je příspěvková organizace kanceláře prezidenta. Zadržení jsou podezřelí ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a dalších trestných činů, které se týkají tendrů organizace. Oznámil to dnes na webu státní zástupce Jiří Pražák.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy