Marcel Běhounek (politik ČSSD)

Ilustrační foto

Domov důchodců v Humpolci se potýká s koronavirem, kraj požádá armádu o pomoc

Kraj Vysočina požádá armádu o pomoc v péči o klienty domova pro seniory v Humpolci na Pelhřimovsku. Potřebovat jich bude asi 12. Na jednom z oddělení krajem zřizovaného zařízení onemocněla koronavirem kromě klientů také většina zaměstnanců. Po jednání krajské bezpečnostní rady to dnes novinářům řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).
Covid-19, ilustrační foto

Covidový semafor by měl sjednotit opatření, ozval se Frýdek-Místek

Podle primátora Frýdku-Místku Michala Pobuckého (ČSSD) by dnes zveřejněný semafor, který ukazuje stupně pohotovosti pro hodnocení situace s nemocí covid-19 v okresech republiky, měl sjednotit opatření ve všech stejně postižených regionech. Očekává proto reakci krajských hygieniků.
Lidé v rouškách, ilustrační foto

Roušky se vrací na Vysočinu. Budou povinné nejen u ambulantních lékařů

Na Vysočině musí mít lidé od středy povinně zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Mimořádné opatření bude platit od dnešní půlnoci do odvolání. Krajská hygienická stanice k němu přistoupila kvůli rostoucímu počtu nemocných covidem-19 v tomto regionu.
Silnice, ilustrační fotografie

Babiš jednal se zástupci krajů. Na silnice nižších tříd má letos jít šest miliard

Vláda nabídne krajům letos šest miliard korun na údržbu silnic druhých a třetích tříd, v příštím roce čtyři miliardy. Novinářům to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Podle něj to bude pro kraje výhodnější než pomoc v krizi v důsledku epidemie koronaviru, kterou navrhuje Senát. Senátoři navrhli dát krajům zhruba 4,4 miliardy korun a obcím dalších deset miliard korun jako kompenzaci za výpadky z příjmů, které jim nastanou kvůli vládní podpoře podnikatelů.
d1

Změna na D1: Kamiony mohou v zimě dostat zákaz předjíždění, jde o dva úseky

Kamiony nebudou smět v zimě v případě špatného počasí nebo husté dopravy předjíždět na dvou úsecích dálnice D1 na Vysočině. Opatření bude zatím platit od prosince do konce února příštího roku. Na zákaz řidiče upozorní elektronické dopravní značky, informovalo dnes ČTK ministerstvo dopravy. Upřesnilo tak informace premiéra Andreje Babiše (ANO). Dopravci kvitují, že nejde o celoplošný zákaz. S konkrétními úseky se však musí seznámit.
Problematický úsek dálnice D1 u Humpolce

Kremlík: Kalamitám na D1 mají bránit sypače a nové odstavné plochy

V případě mimořádných událostí na dálnici D1 na Vysočině by od listopadu měla být k dispozici odstavná místa pro 200 kamionů. Na 90. kilometru budou v pohotovosti dva sypače Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a modernizace některých úseků skončí před zimní přestávkou, někde už v polovině října. Opatření mají zabránit opakování loňské prosincové kalamity, kdy se v modernizovaném úseku dálnice D1 tvořily dlouhé kolony.
Ilustrační foto

Ústecký politik ČSSD obchoduje s chudobou? Podmínky v domech jsou prý příšerné

Ústí nad Labem - Zastupitel za ústecký obvod Střekov Marcel Běhounek (ČSSD) pronajímá byty v domech, kde město zastavilo vyplácení doplatků na bydlení, aby tam spekulanti nepřiváděli další sociálně slabé. Podmínky v objektech jsou podle nájemníků nevyhovující, stěžují si na zimu. Na nepořádek upozorňují i obyvatelé okolních domů.

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy