Marek Přibil (novinář)

Milan Chovanec

Novinář Přibil nepomluvil exministra Chovance, rozhodl soud

Soud rozhodl, že novinář Marek Přibil v publikovaném článku nepomluvil bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila. Dnešní rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Pro Přibila žádal tříměsíční podmínku s roční zkušební dobou a peněžitý trest zhruba 20.000 korun.
Milan Chovanec

Pomluvil Chovance v kauze Čapí hnízdo? Novinář Přibil je před soudem, vinu popírá

Novinář Marek Přibil dnes u soudu popřel, že by se dopustil trestného činu pomluvy vůči někdejšímu ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) a vyšetřovateli kauzy Čapí hnízdo Pavlu Nevtípilovi. Obžaloba Přibilovi vyčítá, že na svém webu zveřejnil článek s tvrzením, že Chovanec ovlivňoval dotační kauzu premiéra Andreje Babiše (ANO) ve snaze snížit nebo odstranit politickou konkurenci pro ČSSD.
Soudy, ilustrační fotografie

Novinář Přibil bez trestu? Soud zastavil stíhání pro údajnou pomluvu

Obvodní soud pro Prahu 4 zastavil trestní stíhání novináře Marka Přibila, který čelí obžalobě z pomluvy kvůli článku, ve kterém tvrdil, že někdejší ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo. V ní byl mimo jiné obviněn premiér Andrej Babiš (ANO) a někteří členové jeho rodiny. Vyplývá to z justiční databáze. Proti usnesení o zastavení stíhání může podat státní zástupce stížnost.
Sjezd ČSSD (18.2.2018): Milan Chovanec

Novinář Přibil čelí žalobě. Jde o Chovance a Čapí hnízdo

Novinář Marek Přibil byl obžalován za údajnou pomluvu kvůli článku, ve kterém tvrdil, že někdejší ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo. V ní čelil obvinění nynější premiér Andrej Babiš (ANO). Uvedl to dnes server Deník N. Přibil opíral svá tvrzení o výpovědi policistů. Zmínění policisté ale podle serveru popřeli, že s Přibilem mluvili. Přibil se k obžalobě nevyjádřil, píše Deník N.
policie

Za stíháním Babiše stál Chovanec? Novinář Přibil má být obžalován pro pomluvu

Policie navrhuje obžalovat novináře Marka Přibila za pomluvu kvůli textu zveřejněnému na serveru ppmagazin.com. Informoval o tom dnes DeníkN. Text článku byl založen na výpovědi čtveřice policistů, podle kterých například případ trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli dotacím na farmu Čapí hnízdo vznikl na příkaz někdejšího ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD).
Čapí hnízdo je areál, který se nachází v části obce Dvůr Semtín v katastrálním území Tomice u Votic v obci Olbramovice ve Středočeském kraji, na okraji Přírodního parku Džbány-Žebrák. Areál staveb, určený k rekreačním a odpočinkovým účelům, vlastní podle zdrojů prostřednictvím několika firem politik a podnikatel Andrej Babiš.

Článek o kauze Čapí hnízdo byl blamáž? GIBS prošetřování odložila

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) odložila prošetřování článku o kauze Čapí hnízdo, který loni v listopadu zveřejnil server ppmagazin.com. Text článku byl založen na výpovědi čtveřice policistů. Uvádělo se v něm například, že případ trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli dotacím na farmu Čapí hnízdo vznikl na příkaz někdejšího ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD).
Ilustrační foto

Policie obvinila novináře Marka Přibila z pomluvy

Zlín - Zlínští policisté obvinili z pomluvy bývalého redaktora Mladé fronty Dnes (MfD) Marka Přibila kvůli tomu, že loni v červnu v článku uvedl nepravdivé informace. Týkaly se zlínského zastupitele ČSSD Romana Vaigela, který v té době působil i jako poradce ministra vnitra.
Poslanecká sněmovna

Před komisí k únikům ze spisů vypovídal Přibil, pak dorazil Babiš

Praha - Před sněmovní komisí k únikům údajů z vyšetřovacích spisů dnes dopoledne vypovídal novinář Marek Přibil. Před ním byli na slyšení zástupci České advokátní komory. Slyšení se podle nich neslo spíše v informativní rovině. Předseda komory Martin Vychopeň je přesvědčen o tom, že obhájci informace z vyšetřování nevynášejí.
Karel Březina /ČSSD/

A co Březina? Novináři pracují mizerně, domnívá se publicista

Praha - František Kostlán, publicista a textař, který se věnuje problematice menšin a extremismu, je v šoku ze stavu české novinařiny. Česká média prý pouze spekulují a zavalují své čtenáře proudem domněnek a názorů. Píše to na svém blogu na serveru Aktuálně.cz.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Pokud KLDR použije jaderné zbraně, její režim skončil, varuje Jižní Korea

Severní Korea bude vystavena konci svého režimu, pokud se pokusí použít jaderné zbraně, prohlásilo v úterý jihokorejské ministerstvo obrany. Šlo o reakci na raketová cvičení KLDR simulující jaderný protiútok, píše agentura Jonhap.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy