Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem

Nemocnice Na Bulovce

Z nákazy koronavirem se v ČR vyléčilo šest pacientů

V Česku se z nákazy koronavirem vyléčil šestý pacient. Jde o studentku z Ekvádoru, která byla jako jedna z prvních pacientů hospitalizovaná v Nemocnici na Bulovce. Po ženě z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem jde dnes již o druhého člověka, o kterých nemocnice informovaly, že se z nemoci vyléčili.
Ilustrační foto

V Česku se první tři lidé vyléčili z onemocnění Covid-19

V Ústeckém kraji se tři pacienti vyléčili z nemoci COVID-19, jde o první potvrzené případy uzdravení v České republice. Jsou to tři lidé z Děčína, kteří byli mezi prvními nakaženými novým typem koronaviru, řekla ČTK ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.
Lékaři

V Ústí jsou také tři cizinky s podezřením na koronavirus

V ústecké Masarykově nemocnici jsou mimo jiné i tři cizinky s podezřením na nový typ koronaviru. Argentinku a dvě Brazilky zastavili kontroloři na hranicích s Německem. Mezi novými případy, u nichž se potvrdilo onemocnění COVID-19, nikdo z Ústeckého kraje není, v regionu tak zůstává 12 nakažených. ČTK to dnes odpoledne řekla ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.
Ilustrační foto

Covid-19 na severu Čech: V Ústeckém kraji je 11 případů nákazy

V Ústeckém kraji je po víkendu 11 případů nákazy na nový typ koronaviru. Mezi dnes vyhodnocenými vzorky na onemocnění COVID-19, které byly z kraje zaslány do laboratoře, byly zachyceny tři pozitivní. Zdravotníci odebrali během víkendu v regionu na 50 vzorků k testu na nový typ koronaviru. ČTK to dnes řekl mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.
Ilustrační foto

V Ústeckém kraji přibudou další desítky lidí v karanténě

V Ústeckém kraji přibudou o víkendu další desítky lidí v domácí karanténě, k dnešku jich je 70. Hygienici zjišťují kontakty posledního potvrzeného případu s onemocněním COVID-19, kterým je žena z Litoměřic. Vrátila se před týdnem z Itálie. Zavaleni jsou dotazy těch, kteří se z Itálie vrací dnes. ČTK to řekla ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.
Ilustrační foto

V ústecké nemocnici leží 14 lidí s podezřením na koronavirus

V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem čeká na infekčním oddělení 14 lidí na výsledky testů na koronavirus. Je tam i jedna pacientka nakažená koronavirem. Leží na stanici číslo 3 určené pro případnou hospitalizaci pacientů s onemocněním COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje. Podle primářky infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce bude žena asi převezena do Prahy. Primář infekčního oddělení Masarykovy nemocnice Pavel Dlouhý zatím takovou informaci nemá, a žena tak dál zůstává v Ústí nad Labem, řekl ČTK Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní.
Ilustrační foto

Muž podle obžaloby odpojil od přístrojů bratrance, soud nezačal

Ústí nad Labem - Slovák František Rajz podle obžaloby loni v dubnu odpojil od přístrojů svého bratrance, který byl po nehodě ve velmi vážném stavu v ústecké nemocnici. Soud dnes nezačal z procesních důvodů. Obžalovaný pozdě převzal obžalobu, a nebyly tak zachovány lhůty pro konání hlavního líčení. Za pokus o vraždu hrozí Rajzovi až 20 let vězení.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 40 minutami

před 53 minutami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy